❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 21, 2013

POST 74: Jom Survey!!!


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Hai korang....
macam mana weekend?
hope semua enjoy....my weekend is superb!
superb sebab macam-macam jadi....huahuahua.....
last weekend along datang jb....so kitorang kalau jumpa memang macam-macam jadi....dari gelak-gelak, gaduh pastu nangis, edisi pujuk memujuk and babak mintak maaf...huhu....macam-macam ada la...in the end menyesal gaduh sebab dah la susah nak jumpa, bila jumpa pergi gaduh pulak....padan dengan muka...haha..macam mana la nak duduk sebumbung nanti...wait and see jela....hehe...
so dalam previous entry, last sekali tu ayong ada cakap nak mintak along belanja sandal kan?
and i got it!
mengada nak tunjuk jugak...hahahaha...
sebab suka giler...yang penting suka sandal vincci sebab tak mahal sangat dan tahan lama...
thanks a lot my dear!!!
ok, tutup cerita sandal...berbalik pada tajuk post ni...mintak tolong pakcik google...
target minggu ni nak dapatkan beberapa benda untuk deco dewan nanti...
jom tengok apa ayong nak...
kalau korang ada cadangan apa-apa, tolong bagitau ye...

EASEL @ ART STAND WARNA PUTIH
ayong cari benda ni...ada tak sape-sape yang dekat johor sewakan benda alah ni murah-murah?
geram je tengok yang sewakan benda ni cantik-cantik semua area selangor, kl..jauh..nak pos-pos macam leceh...nak amik sendiri beberapa hari sebelum wedding, macam takut tak teramik je...taknak amik risiko..
ada tak any ex-b2b or b2b johor yang sewakan easel ni?
ayong nak 3 biji....please please please help me...
thanks in advance!!

FRAME BESAR
nak baca kisah wishing tree klik gambar ni ye...
ayong tengah cari frame besar..design frame nak simple macam ni je...susah betul nak jumpa...
tengok kat kedai frame, takde yang jenis plain macam ni...semua yang ada partition kecik-kecik tu..kat kedai gambar macam mahal je..that's the point! nak frame besar macam ni tapi nak murah...ada tak?hehe..
ayong nak guna untuk framekan kain crosstitch ni....kat mana nak cari ye???
nak baca kisah kain ni klik gambar ye...
TEMPAH BUNTING, BANNER, WELCOME BOARD POSTER
ni pun satu hal jugak...kalau boleh nak cari kat area dekat-dekat yong peng je...
nak yang print cantik tapi murah!
semua nak murah kan...itu harus!!!nama pun b2b bajet...hahaa....
 lagi satu kan....nak tanya korang...
ada cadangan tak nak tempah kat mana yang best and terror design sebab ayong nak buat design bunting, banner and welcome board poster tu konsep macam movie poster..macam ni haaaaaa......
smart giler....nak buat versi melayu...hehehe....
sape nak tolong designkan?
semua benda ni kalau boleh nak yang dekat-dekat je, so ayong boleh tengok dulu bendanya sebelum beli...sebab ayong ni bermasalah sikit nak tentukan saiz...kalau ada sesiapa yang ada cadangan just komen je ok...jasa anda akan amat-amat dihargai.....
thanks in advance!!

p/s: baru terasa bahang perasaan sensitif dalam tempoh engagement...tak boleh silap sikit semua jadi tak kena....lepas tu nangis...padahal benda kecik je..buat malu je kalau cerita kat orang sebab apa nangis....hahaha..semoga kami terus kuat untuk hadapi perubahan fasa hidup ini...
semoga semua urusan dipermudahkan...aamiin...

Saturday, January 19, 2013

POST 73: Alhamdulillah DIY Mission Accomplished!


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Tajuk macam gempak je...macam banyak je yang di'DIY'kan....huahuahua...
takdelah...ayong b2b yang tak berapa nak rajin ye...takdenya nak DIY segala baju, tudung, pelamin...
sikit-sikit jela...tapi at least merasa jugak perasaan men'DIY' tu kan...hehe...
kalau perasan dekat blog ayong kat atas tu ada link 'DIY MISSION'...ayong buat ni beberapa bulan yang lepas...asalnya macam banyak yang nak DIY, tapi potong segala potong, tinggal la yang ni je...hehe...
so hari ni ayong just nak share hasil-hasilnya..just nak share kegembiraan akhirnya siap jugak...hehe...

SIGNBOARD PHOTOCORNER DAN GUESTCORNER
ayong pernah cerita kat sini satu masa dulu...ni DIY yang pertama siap....hehe...
so dah berbulan-bulan selamat masuk kotak....hehe...
eh...terselit pulak mas kahwin bling-bling tu....korang layankan jela ye...hehe....

LABEL MEJA
kalau korang baca post DIY MISSION tu, ayong ada tunjuk gambar ni..ayong nak buat label meja macam ni...asalnya nak buat tulisan THANK YOU tu je...tapi last-last terlebih rajin buat label meja untuk guestcorner dan photocorner sekali...tu la ayong, kalau terlebih rajin tu, semua nak buat...datang malas, masuk bilik tidur jela...hehe...ayong pun pernah cerita pasal label ni kat sini...
so inilah hasilnya...dah berbulan bersemadi dalam kotak jugak...hehe...

CENTERPIECE
pasal centerpiece ni ayong pernah cerita kat sini...malu nak tunjuk..simple ya amat...tapi hasil tangan sendiri haruslah berbangga jugak...yang penting memang jimat habis ni....recycle je....
dalam entry ayong yang konon-konon part 1 tu macam tergantung sebab masa tu belum siap lagi labelnya...sekarang dah siap...
tadaaaa.....
bahagian depan 
bahagian belakang
benda nak letak dalam botol pun dah ada...tinggal nanti isi je....
ayong decide pilih batu warna-warni yang biasa orang letak dalam akuarium tu...
10 kilo beli...jenuh nak angkat....huahuahua...
so semua dah susun cantik-cantik dalam kotak jugak....tunggu masa je...
duduk baik-baik dalam tu ye...jangan gaduh-gaduh....
POSKAD DAN KOTAK UNTUK GUESTNOTE
rasanya kalau korang yang dah memang follow perkembangan ayong, ayong memang dah cerita dari dulu untuk guestcorner ayong pakai konsep poskad dan masuk dalam kotak..so minggu ni memang target nak siapkan benda alah ni...macam yang ayong cerita kat sini...
alhamdulillah selepas beberapa hari gigih menggunting, siaplah jugak....
rasa nak cakap kat diri sendiri, syabbas bete!!!
inilah dia benda itu..dah selamat masuk kotak jugak......
dah siap dengan pen semua..hehe...
ini kotaknya....dah banyak kali tunjuk...tak tau kenapa suka tunjuk kotak ni...hahaha....
PROP PHOTOCORNER
yang ni semangat nak siapkan malam tadi, tapi tengah semangat-semangat tu boleh pulak solatape habis...spoil betul..langsung terus tidur sebab frust...haha...tapi kira consider dah setel la...pasal prop ni ayong pernah cerita kat sini....korang boleh usha kalau nak tengok link nak dapatkan template free...
best tau! rasa macam nak print semua....hehe....
so inilah hasilnya.....
adik ayong cakap, "kau ni nak kahwin ke nak sambut krismas?" tak boleh bla betul dia ni...
tapi memang ayong semangat buat benda alah ni...sebab buat sendiri suka hatilah nak buat berapa banyak...ada 30 jugak la rasanya...kalau orang berebut-rebut jugak nanti tak tau la nak cakap apa...haha...
di saat orang lain semangat buat segala bunga telur bagai nak kahwin, ayong semangat buat prop ni...haha...
tak kisahlah, asalkan ayong harap semua orang enjoy masa wedding ayong nanti...hehe...

kalau tengok dalam list DIY MISSION, yang belum siap lagi just signage dan lagu wedding....
signage tu dah design tapi belum finalize dengan ummi abah, nanti approved, kita buat laju-laju ok....
yang lagu tu on the way download...hehe...

sekian sahaja cerita DIY ayong....sesungguhnya nak DIY ni memang bukan mudah..kagum dengan korang-korang yang gigih..ayong yang nak buat sikit ni pun terhegeh-hegeh nak siapkan....
lepas ni boleh fikir benda lain pulak..nak setelkan kad, bunting, banner, dokumen nikah dan segala bagai, nak kejar vendor buat outfit nikah, bridal, catering...zzzzzzzzzzz.....tidur dululah...hahaha....
apa pun, semoga semuanya berjalan lancar untuk kita semua....aamiin.....

p/s: masa taip entry ni perasan 2 perkara...entry paling banyak link...dah macam summary projek DIY ayong...haha...layankan ajela si ayong ni...lagi satu tiba-tiba baru perasan banyak pulak kotak kasut buat simpan segala benda alah ni..berguna jugak simpan selama ni...dan terus rasa dah lama tak beli sandal baru.....nak mintak along belanja sandal la....hahahaha....

Wednesday, January 16, 2013

POST 72: Review Hadiah GA by MissJue


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Sebab hadiah yang jue nak bagi ayong dah dapat minggu lepas,
jomlah kita laju-laju review ye sementara free ni...hehe...
so, sebelum ni ayong pernah join ga yang jue anjurkan sempena dia baru buat online business dia iaitu Your DIY Project Supplies...ayong saja join untuk meriahkan ga sesama b2b...support kawan-kawan...
::entry ayong::
alhamdulillah menang saguhati..tapi saguhati pun hadiah best-best tau....jom tengok apa jue bagi...

parcel yang dapat.. 
inilah isi dalamnya..sangat kemas....so untuk korang yang nak shopping kat Your DIY Project Supplies, jangan risau, ayong pasti packaging dia mesti kemas...penting ni...kalau tak karang dapat dah macam apa je..susah...  
jom tengok apa isi dalamnya...
border lace 2 meter...dah tau nak buat apa dengan border lace ni...ayong request kaler hitam...hitam itu menawan! 
rasa hari tu jue janji nak bagi 10pcs je, sekali tengok ada berapa..korang kiralah sendiri..hehe..thanks jue!
sedang merancang projek nak buat dengan kain felt ni...hehehe....
yang ni memang sangat comel!
ID card holder handmade by jue..lama telek benda alah ni memikirkan betapa gigihnya jue nak buat macam ni satu-satu untuk doorgift dia...serius comel sangat!!
ni hadiah lain sebab ayong ada join dekat fb jue mintak bagi cadangan , dapat free gift...so inilah hadiahnya...sangat comel!!! sayang nak guna...simpanlah dulu...hehe...
comel-comel kan?
nasib baiklah ayong tak berapa giler DIY sangat...kalau tak harus bershopping je kat Your DIY Project Supplies ni...ayong tengok harga-harga dia pun takdelah mahal sangat...yang lagi best korang cakap je nak macam mana, mesti jue ni akan cuba dapatkan untuk korang...trust me!

REVIEW BLOG
yeay! it's time!!!
macam yang dijanjikan ayong akan review blog organizer...jom layan...
jue ni b2b jugak tau...big day dia memang around the corner je...ayong doakan semoga semua berjalan lancar ye..aamiin...
so jue ni dia ada 2 blog...satu personal blog, satu lagi untuk bisnes Your DIY Project Supplies....
jom tengok apa ada dalam personal blog dia dulu ok...
as a b2b, so haruslah dalam personal blog jue ni banyak cerita tentang preparation untuk big day dia nanti....ayong suka baca sebab dia memang share macam-macam...pergi beli kat mana, kalau dia boleh bagi harga-harga barang-barang yang dia usha tu, memang dia akan bagi..rajin sungguh main snap-snap gambar..sampai kena marah ye jue? sian dia..hehe...tapi ayong sebagai b2b jugak memang sangat-sangat menghargai...sangat membantu b2b lain yang tak punya masa nak pergi survey lama-lama...
korang boleh tengok entry jue yang ini...entry ni sampai buat ayong jadi teringin giler nak pergi GM Plaza tu...saja nak cuci mata..hehe...personally, ayong memang salute jue ni..sebab most of her preps for her wedding memang DIY...so memang sesuai sangatlah dia buat bisnes Your DIY Project Supplies..sebab dia expert dalam bab ni.... tabik springlah! hehe...
jom tengok hasil-hasil DIY jue...

ID card holder yang comel!
tq tag comel-comel...klik gambar ni untuk dapatkan banyak lagi template tq tag...free tau!
paper bag pun DIY tau...perghhh!!
bantal hantaran...guna kotak ok...sangat menjimatkan....klik gambar ni untuk terjah tutorial jue bagi ye...
DIY sirih junjung...ayong suka entry pasal DIY sirih junjung ni sebab dia tunjuk banyak sangat fresh flowers yang best! geram giler!!
haaaaa.....cantik-cantik kan? dan memang DIY sungguh...nampak sangat jimat..tapi memerlukan kegigihan yang tinggi...dan ayong tak rasa ayong ada kegigihan itu...isk..isk..isk...korang boleh klik gambar-gambar DIY kat atas ni, ayong dah link terus ke blog jue, siap ada tutorial dia bagi tau..punya la rajin...
nak tabik spring lagi!!

ok, now kita review Your DIY Project Supplies pulak ye..

first of all, nak wish congrats kat jue sebab since dari awal jue bukak sampai sekarang memang nampak improvement...makin banyak item-item DIY yang jue jual..
makin banyak, makin comel, makin tertarik...hehe...
ayong memang rajin usha page Your DIY Project Supplies dia ni..suka tengok item comel-comel...tapi maaflah, ayong mampu tengok je...sebab tak cukup gigih macam jue nak DIY segala benda..hehe.
so Your DIY Project Supplies ni ada 2 medium...satu melalui blog dan facebook...ni link ye...
Blog: Irjue Online Blogshop
Facebook: Your DIY Project Supplies
tapi apa yang dijual sama je...ikut suka hati nak tengok kat mana...kalau ayong senang dekat facebook...

nama pun Your DIY Project Supplies kan...haruslah dia jual segala benda yang berguna untuk DIY.. di samping itu jue ada jugak buat rental item...
ok, tak nak cakap banyaklah...kita layan gambar jom..lagi syiok! kalau korang berkenan terus roger jue ye..

pearls..macam-macam kaler ada...
buttons...macam-macam bentuk ada...
ribbon (RM1.50/meter)

padded felt flower (RM0.40/pc)
border lace..yang ni memang macam-macam design ada...korang usha sendiri ye...

kerusi pelamin (rental @ RM100)
karpet bulu (rental @RM30)
frame putih (rental @ rm2.50/pc)
bekas cincin (rental @ RM8)
haaaaa....macam-macam ada kan?
rambang mata nak pilih gambar tunjuk kat korang....
sape-sape yang rajin DIY tu bolehlah rajin-rajin usha page Your DIY Project Supplies ye...
ok..rasanya cukup panjang dah review kali ni...sebab banyak sangat nak cerita...
untuk jue, all the best for your big day and business!!!
thanks a lot my dear for the gift....semua cantik-cantik!


POST 71: Tak Dapat Nikah Kat Masjid.....Sobs!


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t


ini adalah gambar masjid yong peng yang tersergam indah kat yong peng, tanah tumpah darahku....haha..
memang teringin sangat nak nikah kat masjid...it's like ada satu feeling yang susah nak digambarkan....masjid kan suci..cantik..kemas...bila masuk masjid mesti rasa tenang je....tapi keinginan ni dah terkubur....huhu...
last monday abah jumpa tok imam nak tanya pasal kadi, masjid semua ni....semua ok je tapi tok imam cakap nikah tak boleh dekat masjid...beliau cakap memang kerajaan negeri johor ada satu rule tak bagi buat nikah kat masjid kerajaan negeri johor...huhu...
so kenalah buat plan lain...option yang ada buat kat rumah atau kat dewan terus...
nikah atas stage dewan tu...menarik jugakkan..memang pernah terfikir nak buat kat dewan je, sebab fikir majlis kitorang pagi nikah lepas tu terus kenduri makan-makan, kalau dari pagi kat dewan macam senang je...lagipun kitorang memang tak guna stage tu langsung, takde pelamin ke apa...tapi bila cakap dekat along, terus direject...dia cakap segan nak nikah atas stage...ayong pulak lagi menyakat cakap nak pasang PA System, microphone semua bagai so bila dia akad tu satu yong peng boleh dengar....lagilah mamat tu taknak...hahaha...tapi rasanya macam tu la nampak gayanya sekarang..redha jela ye yang....hehe...
tapi keputusan muktamad tak dapat lagi, nanti balik rumah bincang betul-betul dengan ummi abah...
semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah s.w.t...aamiin...

p/s: kebelakangan ni selalu pulak dengar ada kawan-kawan yang menang ga especially untuk wedding tak dapat apa yang diorang sepatutnya dapat...huhu..kesian tau..selaku b2b yang rajin join ga ni, just nak mintak kepada sesiapa yang berniat buat ga, tolonglah tunaikan janji...jangan jadikan b2b ni bridezilla...memang benda tu free, tapi tak patutlah dilayan macam kitorang meminta-minta pulak...memang free tapi kitorang put effort jugak nak dapatkan, buat entry dengan sepenuh hati, penuh perasaan...kalau dah menang, tapi tak dapat hadiahnya, sedih tau...lagi haru bila hadiah tu yang kita betul-betul nak pakai untuk wedding macam veil or hb, bila dah lagi seminggu nak majlis tak dapat-dapat lagi, tak ke haru biru?
jangan buat orang macam tu..tak baik tau...nanti karma..
kalau tak dapat nak tunaikan, cakap awal-awal, at least b2b ni boleh plan lain, takdelah nanti jadi bagai menunggu bulan jatuh ke riba..huhu....just ingatan bersama...
nanti insyaAllah lepas kahwin dah settle semua, nak buat ga jugaklah...seronok tengok orang happy...hehe...

POST 70: Kad Ucapan Kahwin Kami.....


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Sebab minggu target nak siapkan segala projek DIY...
so kita sedang gigih mengerjakan ini.....wish me luck!

saja buat gambar senget....hehe....

ini poskad untuk guestcorner ayong nanti....
gigih nak gunting satu-satu...dah 3 hari 2 malam mengerjakan benda alah ni....
sebab kreatif sangat b2b sorang ni, terhasillah 2 designs...lepas tu pening sorang-sorang tak tau nak pilih yang mana...hahahaha....suruh along pilih, dia pun tak boleh pilih..last-last dia suggest, buat dua-dua jela yang....kita pun tak terfikir nak buat dua-dua...bolehlah...so semua ada 400 keping...
harap-harap nanti semua tetamu amik sorang satu tulis kat kad ni ye....
habiskan semua 400 keping, tak mau ada lebih-lebih tau...gigih buat ni...hehe....
dah tulis masukkan dalam kotak..ayong pernah cerita pasal kotak kat dalam entry yang ini....

inilah kotak tu...
boleh praktis dulu kat election yang dah nak dekat ni..konsepnya sama macam masukkan undi dalam kotak pilihanraya...hahahaha....

sementara tunggu 1/6/13, awak duduk baik-baik dalam kotak ni ye.....hehe...
nanti lepas kahwin, kita cari album cantik-cantik untuk simpan awak-awak semua ye...take care!



Sunday, January 13, 2013

GIVEAWAY 53: Jubah Abaya Dubai Giveaway


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

JOM JOIN GIVEAWAY LAGI!

SYARAT-SYARAT (KALAU NAK JOIN VIA BLOG): 

1. Jadi follower blog ni dan blog http://www.dobuy.blogspot.com/
2. Buat simple entry bertajuk Jubah Abaya Dubai Giveaway . 
3. Jangan lupa letakkan banner dan syarat2 penyertaan 
4. Anda perlu letakkan url post giveaway ini ke dalam entry anda.

SYARAT-SYARAT (KALAU NAK JOIN VIA FACEBOOK): 

1. Like page Do Buy Dazzle
2. Like post ini (seperti gambar di sebelah).
3. Share ke wall Facebook anda mengenai giveaway ini & tag Do Buy Dazzle

senang je kan?
jangan tunggu lagi....

~ayong memang minat sangat dengan abaya..harap-harap ada rezeki...aamiin~

GIVEAWAY 52: "22th Birthday GiveAway"


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

JOM JOIN GIVEAWAY!
NAK JOIN KLIK BANNER KAT ATAS NI YE....PEACE!

Friday, January 11, 2013

POST 69: Patah Tumbuh Hilang Berganti....


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

woot...woot....lama tak update apa-apa..serius rindu...malam ni baru sempat nak membebel kat sini...so ayong ada beberapa benda nak cerita..sekadar nak berkongsi kesedihan dan kegembiraan..that's all...

hari jumaat minggu lepas ayong balik rumah..so macam biasalah bila balik tu tengok parcels yang sampai...
alhamdulillah sampai dah parcel dari giveaway nadia yang dapat wallpaper polkadot tu....ingat tak?
kalau tak ingat, korang klik gambar kat bawah ni ye...

alhamdulillah ayong berjaya menang wallpaper tu...tapi yang sedihnya hadiah tu hilang...tak tau la macam mana boleh hilang..kena curi ke apa entahlah..
apa yang ayong dapat cuma ini....

ada sampul plastik, kertas iklan wallmakeoverbyna, kertas a4 ucapan nadia dengan plastik transparent..huhu...
mula-mula tengok tu dah rasa pelik...sebab parcel ni tak seal, dia stapler je..lepas tu tanyalah ummi, kot ummi simpan tempat lain..tapi ummi cakap memang dapat macam tu je....terus macam sedih giler...terus tanya nana sebab dia dapat jugak hadiah sama dengan ayong, dia dapat je wallpaper tu..hmmm...speechless...sahlah kena curi...adik ayong pulak cakap pejabat pos yong peng ni memang bermasalah sikit, sebab kitorang perasan kalau dapat apa-apa surat atau parcel mesti macam ada kesan macam dah dibukak....lepas tu adik ayong pernah try pos barang dengan duit kat kawan dia kat yong peng ni tapi yang duit mesti takde....ya Allah...bukan nak fitnah ke apa...tapi entahlah ye...mungkin takde rezeki ayong nak dapat hadiah tu...tapi moral kat sini, tak kisahlah apa-apa kerja yang kita buat, tolonglah amanah...apa pun, ayong dah maafkanlah sesiapa yang ambil barang ayong ni...tapi ayong memang seriklah....fobia pun ada nak pos barang kat yong peng...sekarang terus pos direct jb...
semoga segalanya dipermudahkan....aamiin...

TAPIIIIII.....

Allah s.w.t tu maha mengetahui....1 Dia tak bagi, Dia ganti dengan lebih dari satu.....alhamdulillah sangat-sangat...ayong berjaya menang beberapa hadiah yang memang ayong harapkan sangat.....

Hadiah kad kahwin free 1000pcs!

ni contest by Inkduztry Studio, dia start dalam pertengahan bulan 12 hari tu...just like, share dan komen dengan tag paling kurang 3 orang kawan..menang kad jemputan sekeping 1000pcs...memang ayong nak sangat...sebabnya bab kad jemputan ni ayong pening jugak...kalau menang ni ayong memang lega 1 hal...so memang dengan semangatnya ayong join contest ni..hari-hari dok komen berpuluh-puluh....macam battle komen pun ada...lagi nak habis tempoh contest, lagi dahsyat battle...tapi best! hehe...alhamdulillah 7/1/13 hari tu dia announce pemenang dan nama ayong tersenarai dapat kad free 1000pcs....alhamdulillah sangat...dah pilih nak design mana...sekarang tengah nak bagi details, buat map...kalau ikut plan dia dalam tengah bulan 2 siap print...harap-harap semua urusan dipermudahkan...nanti dah dapat ayong review banyak-banyak lagi pasal vendor ni ye....tunggggguuuuu!!!!!!
THANKS INKDUZTRY STUDIO!

Handbouquet by Mila @ AAWD!
Handbouquet mila ni memang sangat menjadi idaman hati ayong kot sejak dari mula ayong berjinak-jinak dalam dunia b2b ni....sangat awesome!
korang boleh tengok ayong ada review sikit pasal hb mila ni dalam entry ayong yang ini...
alhamdulillah, jadi salah seorang winner jugak...berjaya jugak dapatkan satu....bersyukur sangat...
tapi macam dilema jugak sebab mila ni jauh kat area selangor sana, ayong kat johor, nak fresh flower tapi fresh flower kena buat sehari sebelum..sempatlah pulak kan nak berkejar amik hb tu kan...
tapi mila macam tau-tau je dilema ni..tup-tup hari ni mila up entry pasal dia nak buatkan brooch hb...hati mana yang tak riang ria..salah satu idaman hati jugak tu....hehe...
ni contoh gambar mila...
cantik kan?
ayong letak seluruh kepercayaan pada mila...harap mila boleh buat yang terbaik...aamiin...
THANKS MILA!

yang ni ayong pernah buat review sikit kat entry yang ni...happy jugak..masa mula-mula join tak jangka akan dapat 3 handbouquet....memang awesome sangat! 
bolehlah melaram dengan hb nanti...
harap-harapnya semua urusan dipermudahkan dan jadi seperti yang diimpikan...aamiin...
THANKS NELLY!

Cadar by Rinieescorner!
yang ni ayong memang tak sangka sangat boleh menang sebab ramai yang join....kena like dan share kat facebook...ayong memang selalu usha kat facebook cadar-cadar yang dia jual, memang cantik-cantik...tapi harga ratus-ratus, mampu tengok jela...hehe...alhamdulillah rezeki dapat menang...
InsyaAllah next week dia pos...semoga selamat sampai...aamiin...

THANKS RINIEESCORNER!

memang takde perkataan lain yang boleh ayong cakap....bersyukur sangat dengan limpah kurnia Allah s.w.t...terlalu banyak nikmat yang Allah s.w.t kurniakan....bukan nak menunjuk-nunjuk, tapi sekadar nak berkongsi kegembiraan....segala yang terbaik itu Allah s.w.t sahaja yang Maha Mengetahui....

p/s: weekend ni nak cuba siapkan semua projek kahwin yang tergendala...wish me luck!