❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 16, 2013

POST 71: Tak Dapat Nikah Kat Masjid.....Sobs!


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t


ini adalah gambar masjid yong peng yang tersergam indah kat yong peng, tanah tumpah darahku....haha..
memang teringin sangat nak nikah kat masjid...it's like ada satu feeling yang susah nak digambarkan....masjid kan suci..cantik..kemas...bila masuk masjid mesti rasa tenang je....tapi keinginan ni dah terkubur....huhu...
last monday abah jumpa tok imam nak tanya pasal kadi, masjid semua ni....semua ok je tapi tok imam cakap nikah tak boleh dekat masjid...beliau cakap memang kerajaan negeri johor ada satu rule tak bagi buat nikah kat masjid kerajaan negeri johor...huhu...
so kenalah buat plan lain...option yang ada buat kat rumah atau kat dewan terus...
nikah atas stage dewan tu...menarik jugakkan..memang pernah terfikir nak buat kat dewan je, sebab fikir majlis kitorang pagi nikah lepas tu terus kenduri makan-makan, kalau dari pagi kat dewan macam senang je...lagipun kitorang memang tak guna stage tu langsung, takde pelamin ke apa...tapi bila cakap dekat along, terus direject...dia cakap segan nak nikah atas stage...ayong pulak lagi menyakat cakap nak pasang PA System, microphone semua bagai so bila dia akad tu satu yong peng boleh dengar....lagilah mamat tu taknak...hahaha...tapi rasanya macam tu la nampak gayanya sekarang..redha jela ye yang....hehe...
tapi keputusan muktamad tak dapat lagi, nanti balik rumah bincang betul-betul dengan ummi abah...
semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah s.w.t...aamiin...

p/s: kebelakangan ni selalu pulak dengar ada kawan-kawan yang menang ga especially untuk wedding tak dapat apa yang diorang sepatutnya dapat...huhu..kesian tau..selaku b2b yang rajin join ga ni, just nak mintak kepada sesiapa yang berniat buat ga, tolonglah tunaikan janji...jangan jadikan b2b ni bridezilla...memang benda tu free, tapi tak patutlah dilayan macam kitorang meminta-minta pulak...memang free tapi kitorang put effort jugak nak dapatkan, buat entry dengan sepenuh hati, penuh perasaan...kalau dah menang, tapi tak dapat hadiahnya, sedih tau...lagi haru bila hadiah tu yang kita betul-betul nak pakai untuk wedding macam veil or hb, bila dah lagi seminggu nak majlis tak dapat-dapat lagi, tak ke haru biru?
jangan buat orang macam tu..tak baik tau...nanti karma..
kalau tak dapat nak tunaikan, cakap awal-awal, at least b2b ni boleh plan lain, takdelah nanti jadi bagai menunggu bulan jatuh ke riba..huhu....just ingatan bersama...
nanti insyaAllah lepas kahwin dah settle semua, nak buat ga jugaklah...seronok tengok orang happy...hehe...

9 comments:

Amalina Ali said...

HAHAHAHAAA... ayong menyakat dia. memang lah dia takut nak buat kat dewan. takut semua org dengar. MUAHAHAHAHAAAAA.....


tu lah kan. hadiah yang dpt tak setimpal dengan apa yang dijanjikan. nana pun pernah kena. tapi sabar je lah.

AyongAtikah Zaid said...

@nana: hahaha...tula...pastu ayong kena balik...dia cakap kalau akad 10 kali kang jgn salahkan dia...sape yg malu???setepek kena...hahahaha.. kan..sabar la ek..ada la rezeki lain Allah nak bagi tu...hehe...

cik mah said...

Cik mah nikah kat rumah...siap request kat ayh nk mikrofon..hehe..muka en tunng dah cuak...haha...
Bnykkan isu yg GA ni...teruklah...main2 kan perasaan orng je...

orked violet @ SYA said...

hehehe. Ayong tgk xnikah blogger Sabsabby tu? Sya suke giLE. nikah kt tgh2 dewan. styLo! hehe

tp sume org dgr La..hehehe

AyongAtikah Zaid said...

@cik mah: hehe...mmg kena pakai mic kalau kat rumah pun..baru dgr...moment tu dah la sekali seumur hidup je..cuak x cuak harus lalui jugak kan...hehe...ayong pun nak mic jugak la, tp x la blh dgr 1 yong peng...nak bg dgr je..sbb kalau dah ramai2 nnt, dgn budak2 mmg x dgr dah..tula kan..kesian..selaku penjoin ga tegar, harap sgt amik perhatian...dah mcm wakil rakyat pulak...hahaha...

@sya: ye ke...x pernah tgk lg..nak usha la..hehe..tula yg dia cuak tu..segan katanya...tapi ayong x kira..nak jugak...hehe...

AyongAtikah Zaid said...

@sya:dah tengok!!!! sangat cunnnn..terus semangat giler nak buat kat dewan..tp nak buat gazebo cmtu mesti mahal...kena fikirkan sesuatu dgn stage ni...hehe...thanks sya!!!!

MISS.FIFI said...

ayong: dah dapat dah contact org tu..dia baru pindah office and rumah..so, x da internet..belum siap pon lagi benda tu..malam tadi baru dia tanya beading nak warna ape..heee..ntah sempat siap ke x..papepon aku dah prepare awal2..jgn pakai tudung saji udah laa..hahahahha

AyongAtikah Zaid said...

@fifi: ye ke...padan la..ok la tu ade plan b...nasib la ko jns x cerewet...x sbr nak tgk ko kawin..gang pegi kenduri aku..hehe...

orked violet @ SYA said...

tu La..Sya memula nak wat cm2. then pk gazebo mesti mahaL. and macam La ade kLw kt tmpt uLu cm Sya nih. nk DIY mmg taakkk La kot

skang Sya pLan nk book dewan seminar ps2 wat nikah. cm peLek. tp Lantak La. hahahaha