❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, March 28, 2013

POST 95: Dilema Inner Tudung

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

hoho..tadi dah happy-happy kan...sekarang kita buat post pening-pening pulak ye...
sebab tuan blog ni tengah pening memikirkan gaya tudung bagaimanakah yang sesuai dengan beliau...huhu...
rasanya benda paling susah nak decide benda ni la...sadis betul...
meh ayong tempek muka ayong...korang rasa sesuai pakai gaya macam mana ni?????

bagi kecik cukuplah ye...comel sangat...maluuuu....hahahaha.....
ok, back to the dilema...sekarang ni pulak ada macam-macam gaya tudung kan...kalau dulu kan ada bawal je...pastu trend awning....sekarang hamikkkk....segala bawal, awning, shawl, tudung lekap, tak lekap, syria semua ada...tinggal pilih je...alkisah nak pilih tu la jadi masalah...huhu....
kalau ikutkan ayong selalu pakai shawl camni je...kalau agak-agak nak ekspress, malas, terus sarung tudung awning je..tapi seboleh-bolehnya untuk kahwin ni taknak pakai tudung awning, sebab ada 'orang' cakap saya nampak tua pakai tudung awning..haha...nak pakai shawl saja pulak macam dah biasa sangat..kononnya nak kelainan la...tapi takut yang lain tu nanti tak sesuai pulak...adoiiiii....dilema sungguh....
jom tengok jenis-jenis gaya tudung yang ayong usha...kot la boleh bagi ilham kat korang jugak..

suka giler dengan inner irene nadia ni....tapi kena pandai pakai, kalau tak senget benget, tak cantik...

macam berkenan macam ni...macam senang. sarung je, melekap kat muka, tak yah nak tajam-tajamkan ke apa..lepas tu nampak lain...tapiii...sesuai ke????
yang macam ni pun senang dan comel...tapi tak pilih yang ni kot...nanti nampak sangat dahiku yang luas terbentang...hahaha...

yang macam ni pun ada tau...tapi ayong kurang berminat macam ni...rasa berlekuk-lekuk sangat kat muka...hehe...

tudung awning macam kina ni pun suka...yang ni memang simple, senang sarung...tapiiii....mindset dah cakap awal-awal taknak tudung awning...achaner ni......

tudung melekap...yang ni pun bukan pilihan ayong...terasa bulat sangat muka..padahal pakai shawl pun bulat jugak...hahahaha....

rasanya tu jela kot...yang lain memang tak berkenan langsung...
top 3 yang jadi pilihan ayong sekarang ni inner neck biasa macam medina tu, turban satin ayunar dengan awning biasa..haihhhhhh...ada jugak yang beli tiga-tiga jenis ni karang....adoyaiiiiii....
korang rasa mana best????

19 comments:

Cik Jelita said...

vote inner neck...hehehe...coz saya plan gunakannya tp bukan inner neck mediha, inner neck muncung ayunar.coz inner dia kain jersey bkn cotton, so agak terletak le sikit kot.sbb da biasa pakai inner 2tone ayunar yg jgk dr kain jersey,

AyongAtikah Zaid said...

@cik jelita: hehe...mmg best ek ayunar punya? ade jugak usha2...tgh dlm pertimbangan...hehe...

FIFI said...

ayong, time aku nikah, mmg dah set nak pakai shawl, tapi kan jadi kes yg GA x dpt, aku terus beli tudung bawal..dah set kat otak, mmg pakai bawal segi tiga je la..

tapi rupa2nya mak andam yang jadikan tudung bawal tu jadi shawl..mcm mane ntah dia belit2..cuba ko tnya mak andam ko..mak andam pon main peranan jugak..

AyongAtikah Zaid said...

@fifi: btl jugak kan...serah pada yg pakar..baiklah...thanks fi!! =)

cikCT said...

haritu kita dh beli pun inner neck medina tu. tapi... errr.. err..

mcm tak berapa nk puas hati dgn kualiti dia..taktaulah sbb dah terkelepet lama sgt ke apa kan..

so skrg ni tgh konpius nk pakai tudung mcmna..kita serupaaaaa ayong T_T

AyongAtikah Zaid said...

@cikct: ooo...tula..ade dgr jugak bad review pasal inner neck medina..die cotton kan? tula satu lagi mslh...tgk orang lain pakai cantik je...sendiri pakai macam ada x kena je...hahaha...

sarahhernyzar said...

sara tingin nk cuba inner neck medina dari irine tu. tp x kesampaian lg utk membeli.. awning? sara pn nmpk tua.. tunang ckp. sadis. inner vee ala inner hana tajima.. nanes tak hensem langsung. inner melekap melekat di dahi.. kebulatan ku terserlah.. end up sara decide nk pakai inner neck mcm inner neck medina irine tu.. cuma x terlalu tajam di muncung atas.. :D

utk ayong.. sara vote for inner neck medina. XOXO~!!!

Alyn said...

alyn vote for inner neck medina ayong. x berapa nak lekap x berapa nak awning sgt. kena try la ayong baru beli sbb bentuk muke lain2 kan, ade yg nampak cntik tp x sesuai dgn kite. goodluck ayong :)

CIK PIA said...

inner neck medina tu best.. hari tu cik pia ada beli, tp warna hitam la...utk pakai saje2.. tp, masa akad nikah nnt pun, cik pia pakai shawl, tp jenis shawl yg mula2 kuar tu..plain je...

Amalina Ali said...

Ayong, time nak nikah nanti nana pakai inner neck satin je. Lepas tu terus pakai veil. Ala ala mcm bini apek. Gittuewwwwww....

AyongAtikah Zaid said...

@sara: haha..sama la kite...tunang ayong la tu ckp tua..lgsg x nak pakai da klu jumpa dia..haha..vote inner neck medina ek...baik2...rasanya nak beli cmtu gak dgn yg turban...nak compare..hehe...thanks sara!!saaaaayanngggg sara!!!hehe...

AyongAtikah Zaid said...


@alyn: yeay!!ramai vote inner neck ni..tula, kena try compare2, baru puas hati kan..hehe...thanks alyn for your opinion...=)

AyongAtikah Zaid said...

@cik pia: yeay!!inner neck lg...baiklah..decide nak beli tu satu...hehe..klu ikt hati nak pakai shawl jugak, tp mcm dah biase sgt...hehe..thanks cik pia!! =)

AyongAtikah Zaid said...

@nana: hoho....mesti cntk!!x sbr nak tgk nana shantek2...=)

CIK PIA said...

lg satu.. awal2 lg Cik Pia xnak ada yg ada awning, sebab nnt masa part cium-cium dahi tu, confirm en tunang cium awning, bukannya cium dahi.... hahaha.... dah tgk byk review gambo org kawen cm tu.. hahahhahaha.............

AyongAtikah Zaid said...

@cik pia: tula salah satu sbb xnak awning jugak...tp malu nak cakap..hahaha...

CIK PIA said...

Masih maluuu.. malu2 nnt sesat jalan tau... kekekekekeke

NinaAz said...

Inner neck medina best. Hehe. Nak try yang ayunar la plak

AyongAtikah Zaid said...

@nina: ayong ada baca post nina pasal inner neck medina...nnt compare ek...ayong lom sampai seru lg nak try medina...baru beli ayunar..best jugak!Hehe...