❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Saturday, November 24, 2012

POST 57: MAS KAHWIN BLING BLING


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Kemain tajuk kan...haha...
jangan salah faham....mas kahwin ayong bukanlah emas berkarat-karat, berat bertan-tan...
oh tidak!!!
serendah-rendah mas kahwin kan yang paling afdhal...
dekat sini ayong nak share info jumlah mas kahwin ikut negeri...rasanya valid lagi kot..yang penting untuk johor sama je, RM22.50...bab ni ayong suka dengan negeri Johor...walaupun ayong perempuan tapi kalau mas kahwin tinggi-tinggi sangat sampai membebankan, apa kejadahnya kan..sedangkan Saidatina Fatimah kahwin dengan Saidina Ali pun mas kahwin hanyalah perisai besi...lagi pulak kita yang bukannya sesiapa..
jom check it out!

kepada lelaki yang berangan nak kahwin dengan puteri sultan negeri selangor  sila sediakan mas kahwin  RM2500 paling kurang ye...=p
amacam? dah tau sendiri punya mas kahwin???
ayong malas nak fikir banyak, ikut jela yang negeri johor dah tetapkan...RM22.50...lega satu hal! hehe...

jadi, apakah yang bling-bling sangat tu???
ini dia...
macam ada cahaya keimanan dari atas kan...simboliknya semoga masjid yang akan kami bina ini dikurniakan nur melimpah ruah oleh Allah s.w.t....aamiin.....

ni la mas kahwin ayong dari along...along bagi je duit RM22.50, lepas tu ayong yang framekan...bagi cantik...kenangan nak simpan seumur hidup ni....nanti bila gaduh-gaduh lepas kahwin suruh renung balik frame ni..huhu...

total damage:
frame - RM14.00

yang ni glitter foam ayong beli hari tu...ayong ada cerita kat sini..

ni duit along ye...RM22.50

alhamdulillah settle dah mas kahwin...
tinggal nak bagi kat along nanti boleh deco cantik-cantik atas dulang hantaran ye..hehe...
cakap pasal hantaran, ayong masih tak nampak lagi hala tuju nak deco untuk hantaran macam mana..nak yang simple, senang, cantik dan murah....jadi haruslah kita berkawan baik dengan pak cik google..
sekian cerita mas kahwin....bye!

p/s: alhamdulillah jugak semalam selamat dah finalize design dress nikah, dah bayar deposit, ukur semua...
InsyaAllah designer tu cakap bulan 1 or bulan 2 boleh siap...
~harap-harap semua jadi seperti yang dibayangkan...doakan ye....aamiin..~

6 comments:

cik mah said...

Amboi..cepatnyer dh ade duit mas kahwin....hehe

AyongAtikah Zaid said...

Asingkan siap2 cik mah...kang nnt duit abis sume, x leh kawin....haha...

orked violet said...

whoaaa...best nye!!!

mas kawen kene bg duet (cash) kan??xLeh cheque kan??

AyongAtikah Zaid said...

@orked: yg tu x sure la...sbb kdg2 tgk ade je bg cek klu yg riban2 tu atas faktor keselamatan...kang bwk cash byk2, kne rompak,nayaaaa...

sarahhernyzar said...

hehe. sama lah harga kita. tp nk mnta hadiah bleh ? serba berdiri. johor kan ada adat camtu ? gaga :p

AyongAtikah Zaid said...

@sara: blh yang...ayong pn bakal dpt hadiah...da ckp,awl2 nak gelang 1..impian kot sbb selama ni mmg x pernah pkai gelang emas...hehe...:-)