❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, October 18, 2012

POST 39: DIY GUESTBOX


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Ni benda DIY pertama yang siap rasanya..hehe..jom layankan aje....

jom tengok bahan-bahannya...

guna kotak yang ayong dapat beli barang online...hehe...
wrapper
p/s: wrapper ni balance balut hadiah kahwin...hehe...
dua tu je bahannya, cara-caranya...

1) balut je kotak tu macam balut hadiah
2) buat lubang empat segi kat bahagian atas kotak.
dah siap!
macam kotak undi pilihan raya pun ada kan??haha..
tak kisah la, janji comel di mata ayong....
plannya nanti ayong akan buat kad ucapan, tetamu tulis ucapan atas kad tu dan masukkan dalam kotak ni...
design kad ucapan dah siap...tinggal print je..
ayong bagi teaser dulu ok..dah betul-betul siap nanti ayong tunjuk yang real punya...hehe..

plan nak guna balance kad jemputan je untuk buat postcard ni...kita tengok la apa yang jadi nanti ye....
ni pen untuk tulis kad ucapan
macam tu la gambaran guestcorner ayong nanti...tulis kad ucapan masuk dalam kotak...senang je kan??
nanti ayong masukkan semua kad ucapan dalam album ok...hehe...

sekian sahaja cerita guestcorner ayong...
semoga apa yang dirancang dapat direalisasikan....aamiin.....

p/s: buat ucapan best-best tau! ada lagi lebih 7 bulan untuk korang fikirkan ucapan yang best-best...hahaha...

9 comments:

cik mah said...

Ayong,comelnya kotak tu...suka2...rajin ayong...

MISS.FIFI said...

bagi ucapan sekarang boleh x? hahahah

Diyana said...

haha
7 bulan memikir ucapan utk ayong...
hehehehe

AyongAtikah Zaid said...

@cikmah: simple jela ni...mls nak pikir byk2...hehe...

@fifi: tak boleh! smpn 7 bulan ok...haha...

@diyana: pikir jgn x pikir tau...hahaha....

zarith said...

eh eh.. sama macam idea kita. tapi kad ucapan kita lain sikit tulis tulisnya...

AyongAtikah Zaid said...

@zarith: sama pulak ek...hehe..blh gang la...hehe...

Jz art said...

salam...wahhh wedding kite sm date..=) tp i msh lg dlm blurrr2..huhu

Jz art said...

salam...hye =) wahh! kite pny wedding date sme...tp i msh blur2 ng psiapan..huhu

AyongAtikah Zaid said...

@jz art: wassalam...xpe...2 bulan sempat lagi...tapi kena gigih la...enjoy your preps dear!! =)