❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 1, 2013

POST 66: BYE BYE 2012 PART 2


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t


wah!
ketemu lagi kita....
tak sangka dapat buat post pada last day 2012 dan first day 2013...
tak dirancang tau...tiba-tiba je rajin...sila tepuk tangan...hahaha....
kita sambung entry semalam yang ini ye...

MEI
selepas kitorang selamat ditunangkan, maka bermulalah perancangan untuk kahwin dengan lebih serius..serius masa mula-mula nak plan tu, ayong blur giler nak mula dari mana...tak tau nak buat apa...tak pernah seumur hidup kan...wedding saudara mara pun ayong antara yang terawal kot nak kahwin di kalangan sepupu sepapat...ummi abah pun tak berapa reti, anak sulung kan...along lagi la zero, dia pun anak sulung...family kitorang pulak dua-dua belah macam tak kisah kitorang nak bua macam mana pun, takdelah nak tentukan apa-apa....so, takde masalah la...start dari blur-blur tu la ayong tiba-tiba dapat idea, google je planning kahwin....dari situlah terjumpa blog-blog bride to be...serius sebelum ni ayong tak pernah tahu term bride to be segala bagai tu...so dari situlah ayong tiba-tiba tergerak hati nak buat blog jugak, mula belajar macam mana nak planning, nak tetapkan tarikh, buat bajet kahwin, checklist, wedding timeline, diy dan macam-macam lagi...memang best sangat! tiba-tiba jadi blogger kan...tak sangka blog ni wujud dah selama 7 bulan lebih...ni first entry ayong...hehe...sebab ayong ni dulu sangat tak suka tengok blog..rasa macam perlu ke buat semua ni...rupanya memang perlu...thanks semua yang dah bukak mata hati ayong...hehe...

i love my blog!
JUN
bulan ni berjaya tetapkan tarikh kahwin dengan ummi abah ayong dan ma abah along...semua setuju buat 1/6/2013....alhamdulillah...bulan ni ayong lebih banyak buat survey untuk semua yang ayong nak dalam wedding ayong...kerja pun masa ni tak berapa nak sibuk sangat, so ayong pun buat projek survey la...tengok photographer, videographer, make up, pakej bridal, dress, kad jemputan dan macam-macam lagilah...sampai satu masa rasa muak dah tengok...hahaha....lepas tu mula mengaktifkan diri join giveaway dan contest...ayong memang suka benda-benda ni tapi selama ni macam takde kesempatan dan peluang...tiba-tiba bila ada blog ni macam nampak jalannya...best bila dapat join satu-satu giveaway dan contest tu, meriahkan dan support kawan-kawan, kadang-kadang bukan pasal nak hadiah sangat pun, saja suka-suka...memang rancak la join sana, join sini, update blog..kerja relax..heaven giler rase! hehe...

JULAI
bulan ni special sebab ramai family ayong birthday bulan 7..ummi, abib dan anah....semoga family ayong sentiasa di dalam perlindungan rahmat Allah...tu doa yang paling penting tiap-tiap tahun...untuk lain-lain rasanya takde apa sangat yang special kot..hidup diteruskan macam biasa...kerja macam biasa, projek survey masih terus berjalan...along pun makin selesa dengan kerja dia...

OGOS
bulan ni kita puasa kan? azam tiap-tiap tahun nak cukupkan pergi terawih, tapi tak tercapai jugak..tapi paling banyak pergi tahun ni...ada improvement...sebab rumah sebelah masjid je kan...
akhir bulan 8 ni kita raya kan...untuk cerita raya tahun ni, ayong pernah cerita kat sini...raya tahun ni sangat best sebab jumpa bff...heaven giler!!! after 10 years kot...hehe...
tahun akhir puasa dan raya sebagai anak dara...tahun depan insyaAllah dengan suami....ahaks!

SEPTEMBER
my birthday dalam bulan ni...hehe...nothing special....alhamdulillah masih panjang umur, Allah s.w.t kurniakan rezeki yang sangat banyak...kadang-kadang sampai takut kalau Allah tarik balik...mohon Allah s.w.t sentiasa bersama ayong...aamiin...just birthday kali ni takkan lupa bila along boleh tak perasan the important date in my life tu...isk..isk..isk..sabar jela....

OKTOBER
untuk bulan 10 dah mula plan betul-betul apa nak buat untuk wedding..apa yang nak, apa yang taknak...dah mula buat kerja-kerja DIY... yang paling best dah dapat booking op dan ov yang berkenan di hati...hehe..so mula serius dengan preparation wedding....tapi kerja pun ikut makin sibuk sebab baru tukar unit....memang penat la jugak..nasib baik banyak dah survey awal-awal..bersyukur jugak...kalau baru nak survey, dengan kerja berlambak kat office, memang tak dan la.....

NOVEMBER
preps untuk wedding masih giat dijalankan...aktif join giveaway and contest....walaupun sangat busy di office...hehe...alhamdulillah rezeki pun murah, ada jugak menang contest yang ayong join...bulan ni adik ayong najmi dapat result UPSR, 4A 1B...bersyukur...sebab dia ni memang belajar last minute...ummi abah nak usahakan dia masuk sekolah tahfiz...alhamdulillah, memang rezeki dia...dapat masuk sekolah tahfiz kat kluang...semoga dia jadi anak yang soleh dan capai impian ummi dan abah untuk ada seorang anak sebagai hafiz...aamiin...

DISEMBER
bulan 12 memang kerja paling sibuk, tak menang tangan rasa....stress meningkat dengan mendadak...along pun sibuk dengan kerja dia...gaduh-gaduh tu ada la jugak....dah ayong pun mengada-ngada sangat, mestilah kena marah...hehe...projek kahwin pun jadi slow sikit...tapi ada jugak nampak progres....bulan ni jugak adik ayong lagi sorang najwa dapat result pmr, alhamdulillah dia dapat 8A....tahun 2013 ni nak cuba pindahkan dia masuk mrsm yang dekat sikit dengan rumah...perak nak ke johor jauh sangat...semoga semuanya dipermudahkan....dan akhirnya berjaya menghabiskan tahun 2012 dengan jayanya......
everything went well! alhamdulillah....

tamatlah kisah 2012.....bermulalah tahun 2013...
azam baru? ayong ni bukan jenis orang yang buat azam...
apa sahaja yang ayong buat tahun ni, just harapkan semua yang terbaik untuk semua orang dalam hidup ayong, mintak dipermudahkan dan diberkati Allah s.w.t..cuma tahun ni InsyaAllah bakal tercipta satu sejarah dalam hidup ayong..kahwin...alhamdulillah akhirnya akan tiba saat itu...akan cuba yang terbaik untuk hari bersejarah tersebut dan mengharapkan semua yang terbaik jugak...semoga kebahagiaan sentiasa menjadi milik kami sekeluarga....aamiin.....

p/s: nak tambah azam nak baby jugak tahun ni boleh? hahahahaha........

2 comments:

aNna Lee said...

azam yang last tu aku sokong!!! aku nak anak buah. =)

AyongAtikah Zaid said...

hahaha...ade jugak yg sokong...ok, ko dah boleh mula beli hadiah untuk anak aku dari sekarang...hahahaha.....