❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Saturday, January 19, 2013

POST 73: Alhamdulillah DIY Mission Accomplished!


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Tajuk macam gempak je...macam banyak je yang di'DIY'kan....huahuahua...
takdelah...ayong b2b yang tak berapa nak rajin ye...takdenya nak DIY segala baju, tudung, pelamin...
sikit-sikit jela...tapi at least merasa jugak perasaan men'DIY' tu kan...hehe...
kalau perasan dekat blog ayong kat atas tu ada link 'DIY MISSION'...ayong buat ni beberapa bulan yang lepas...asalnya macam banyak yang nak DIY, tapi potong segala potong, tinggal la yang ni je...hehe...
so hari ni ayong just nak share hasil-hasilnya..just nak share kegembiraan akhirnya siap jugak...hehe...

SIGNBOARD PHOTOCORNER DAN GUESTCORNER
ayong pernah cerita kat sini satu masa dulu...ni DIY yang pertama siap....hehe...
so dah berbulan-bulan selamat masuk kotak....hehe...
eh...terselit pulak mas kahwin bling-bling tu....korang layankan jela ye...hehe....

LABEL MEJA
kalau korang baca post DIY MISSION tu, ayong ada tunjuk gambar ni..ayong nak buat label meja macam ni...asalnya nak buat tulisan THANK YOU tu je...tapi last-last terlebih rajin buat label meja untuk guestcorner dan photocorner sekali...tu la ayong, kalau terlebih rajin tu, semua nak buat...datang malas, masuk bilik tidur jela...hehe...ayong pun pernah cerita pasal label ni kat sini...
so inilah hasilnya...dah berbulan bersemadi dalam kotak jugak...hehe...

CENTERPIECE
pasal centerpiece ni ayong pernah cerita kat sini...malu nak tunjuk..simple ya amat...tapi hasil tangan sendiri haruslah berbangga jugak...yang penting memang jimat habis ni....recycle je....
dalam entry ayong yang konon-konon part 1 tu macam tergantung sebab masa tu belum siap lagi labelnya...sekarang dah siap...
tadaaaa.....
bahagian depan 
bahagian belakang
benda nak letak dalam botol pun dah ada...tinggal nanti isi je....
ayong decide pilih batu warna-warni yang biasa orang letak dalam akuarium tu...
10 kilo beli...jenuh nak angkat....huahuahua...
so semua dah susun cantik-cantik dalam kotak jugak....tunggu masa je...
duduk baik-baik dalam tu ye...jangan gaduh-gaduh....
POSKAD DAN KOTAK UNTUK GUESTNOTE
rasanya kalau korang yang dah memang follow perkembangan ayong, ayong memang dah cerita dari dulu untuk guestcorner ayong pakai konsep poskad dan masuk dalam kotak..so minggu ni memang target nak siapkan benda alah ni...macam yang ayong cerita kat sini...
alhamdulillah selepas beberapa hari gigih menggunting, siaplah jugak....
rasa nak cakap kat diri sendiri, syabbas bete!!!
inilah dia benda itu..dah selamat masuk kotak jugak......
dah siap dengan pen semua..hehe...
ini kotaknya....dah banyak kali tunjuk...tak tau kenapa suka tunjuk kotak ni...hahaha....
PROP PHOTOCORNER
yang ni semangat nak siapkan malam tadi, tapi tengah semangat-semangat tu boleh pulak solatape habis...spoil betul..langsung terus tidur sebab frust...haha...tapi kira consider dah setel la...pasal prop ni ayong pernah cerita kat sini....korang boleh usha kalau nak tengok link nak dapatkan template free...
best tau! rasa macam nak print semua....hehe....
so inilah hasilnya.....
adik ayong cakap, "kau ni nak kahwin ke nak sambut krismas?" tak boleh bla betul dia ni...
tapi memang ayong semangat buat benda alah ni...sebab buat sendiri suka hatilah nak buat berapa banyak...ada 30 jugak la rasanya...kalau orang berebut-rebut jugak nanti tak tau la nak cakap apa...haha...
di saat orang lain semangat buat segala bunga telur bagai nak kahwin, ayong semangat buat prop ni...haha...
tak kisahlah, asalkan ayong harap semua orang enjoy masa wedding ayong nanti...hehe...

kalau tengok dalam list DIY MISSION, yang belum siap lagi just signage dan lagu wedding....
signage tu dah design tapi belum finalize dengan ummi abah, nanti approved, kita buat laju-laju ok....
yang lagu tu on the way download...hehe...

sekian sahaja cerita DIY ayong....sesungguhnya nak DIY ni memang bukan mudah..kagum dengan korang-korang yang gigih..ayong yang nak buat sikit ni pun terhegeh-hegeh nak siapkan....
lepas ni boleh fikir benda lain pulak..nak setelkan kad, bunting, banner, dokumen nikah dan segala bagai, nak kejar vendor buat outfit nikah, bridal, catering...zzzzzzzzzzz.....tidur dululah...hahaha....
apa pun, semoga semuanya berjalan lancar untuk kita semua....aamiin.....

p/s: masa taip entry ni perasan 2 perkara...entry paling banyak link...dah macam summary projek DIY ayong...haha...layankan ajela si ayong ni...lagi satu tiba-tiba baru perasan banyak pulak kotak kasut buat simpan segala benda alah ni..berguna jugak simpan selama ni...dan terus rasa dah lama tak beli sandal baru.....nak mintak along belanja sandal la....hahahaha....

12 comments:

cik mah said...

bnyk yg dah siap..tahniahlah ayomg...hebatlah..dlm diam ek..berjaya juga kan..walaupun lama...tp hasil sndiri mestilah bgga kan.. :)

AyongAtikah Zaid said...

hehe...thanks cik mah....tp baaaaannyyyaaaakkk lg yg lom...selagi x bulan 6 selagi tu la...hehe...

aisyah kz said...

rajinnye la ayong nie :)
tahniah2 cz byk DIY mission dah berjaye >_<

LiNda said...

wow..byknye progress ayong. bagus2..mesti dah lega kan.. :)

AyongAtikah Zaid said...

thanks aisyah!hehe...ni pun sikit je...tgk org lain lg dahsyat2...hehe...

AyongAtikah Zaid said...

@linda: lega jugak la 1 hal setel dah...blh fokus benda lain pulak...jom sesama chayok2...hehe...

Diyana said...

whoa~
siap da semua... good2
nnti batu2 tu transfer kat akuarium plak eh.. hehehe

AyongAtikah Zaid said...

@diyana: ya betul! pandai diyana...mmg nak transfer msk akuarium...nak bela ikan comel2...hehe....:-)

orked violet @ SYA said...

wahhh..hebatnye! pLg suek props photobooth tu! =)

lagu wedding pon ayong siapkan ek??
normally wedding, pkai bpe Lagu ek??huhu

AyongAtikah Zaid said...

@sha: hehe...tak hebat mana pun la..simple sangat je semua ni..hehe..aah kalau takde hal ayong nak sediakan sendiri...then nnt nak mntk tlg dia mainkan je..sbb ayong nak buat lagu-lagu islamik..permintaan ummi abah ni..dia nak ayong mainkan lagu-lagu diorang suka...kalau ikt ayong, nak je letak lagu hindustan...hahaha...entah ek, ayong pun otw buat lagi, igt nak jumpa pakcik yg jaga pa system tu tanya...tapi ikt kiraan ayong, satu lagu lebih kurang 3-4 minit, kalau mjlis dlm 3 jam, ada 180 minit, so klu ikutkan lbh kurang 50++ lagu kot...tp klu nak buat sikit pun blh..repeat aje..hehe...

nareiQa said...

wahh . ayong , best la da banyak DIY . tibe-tibe rase cam banyak lagi tak DIY . wuuhhh . takt tak sempat owhhh . hihii :)

AyongAtikah Zaid said...

@nareIqa: x byk mane pun la...ltk target sikit je..sbb tau klu byk2 msti x mmpu..hehe...mjls awak bila?chayok2!!hehe...