❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 16, 2013

POST 72: Review Hadiah GA by MissJue


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Sebab hadiah yang jue nak bagi ayong dah dapat minggu lepas,
jomlah kita laju-laju review ye sementara free ni...hehe...
so, sebelum ni ayong pernah join ga yang jue anjurkan sempena dia baru buat online business dia iaitu Your DIY Project Supplies...ayong saja join untuk meriahkan ga sesama b2b...support kawan-kawan...
::entry ayong::
alhamdulillah menang saguhati..tapi saguhati pun hadiah best-best tau....jom tengok apa jue bagi...

parcel yang dapat.. 
inilah isi dalamnya..sangat kemas....so untuk korang yang nak shopping kat Your DIY Project Supplies, jangan risau, ayong pasti packaging dia mesti kemas...penting ni...kalau tak karang dapat dah macam apa je..susah...  
jom tengok apa isi dalamnya...
border lace 2 meter...dah tau nak buat apa dengan border lace ni...ayong request kaler hitam...hitam itu menawan! 
rasa hari tu jue janji nak bagi 10pcs je, sekali tengok ada berapa..korang kiralah sendiri..hehe..thanks jue!
sedang merancang projek nak buat dengan kain felt ni...hehehe....
yang ni memang sangat comel!
ID card holder handmade by jue..lama telek benda alah ni memikirkan betapa gigihnya jue nak buat macam ni satu-satu untuk doorgift dia...serius comel sangat!!
ni hadiah lain sebab ayong ada join dekat fb jue mintak bagi cadangan , dapat free gift...so inilah hadiahnya...sangat comel!!! sayang nak guna...simpanlah dulu...hehe...
comel-comel kan?
nasib baiklah ayong tak berapa giler DIY sangat...kalau tak harus bershopping je kat Your DIY Project Supplies ni...ayong tengok harga-harga dia pun takdelah mahal sangat...yang lagi best korang cakap je nak macam mana, mesti jue ni akan cuba dapatkan untuk korang...trust me!

REVIEW BLOG
yeay! it's time!!!
macam yang dijanjikan ayong akan review blog organizer...jom layan...
jue ni b2b jugak tau...big day dia memang around the corner je...ayong doakan semoga semua berjalan lancar ye..aamiin...
so jue ni dia ada 2 blog...satu personal blog, satu lagi untuk bisnes Your DIY Project Supplies....
jom tengok apa ada dalam personal blog dia dulu ok...
as a b2b, so haruslah dalam personal blog jue ni banyak cerita tentang preparation untuk big day dia nanti....ayong suka baca sebab dia memang share macam-macam...pergi beli kat mana, kalau dia boleh bagi harga-harga barang-barang yang dia usha tu, memang dia akan bagi..rajin sungguh main snap-snap gambar..sampai kena marah ye jue? sian dia..hehe...tapi ayong sebagai b2b jugak memang sangat-sangat menghargai...sangat membantu b2b lain yang tak punya masa nak pergi survey lama-lama...
korang boleh tengok entry jue yang ini...entry ni sampai buat ayong jadi teringin giler nak pergi GM Plaza tu...saja nak cuci mata..hehe...personally, ayong memang salute jue ni..sebab most of her preps for her wedding memang DIY...so memang sesuai sangatlah dia buat bisnes Your DIY Project Supplies..sebab dia expert dalam bab ni.... tabik springlah! hehe...
jom tengok hasil-hasil DIY jue...

ID card holder yang comel!
tq tag comel-comel...klik gambar ni untuk dapatkan banyak lagi template tq tag...free tau!
paper bag pun DIY tau...perghhh!!
bantal hantaran...guna kotak ok...sangat menjimatkan....klik gambar ni untuk terjah tutorial jue bagi ye...
DIY sirih junjung...ayong suka entry pasal DIY sirih junjung ni sebab dia tunjuk banyak sangat fresh flowers yang best! geram giler!!
haaaaa.....cantik-cantik kan? dan memang DIY sungguh...nampak sangat jimat..tapi memerlukan kegigihan yang tinggi...dan ayong tak rasa ayong ada kegigihan itu...isk..isk..isk...korang boleh klik gambar-gambar DIY kat atas ni, ayong dah link terus ke blog jue, siap ada tutorial dia bagi tau..punya la rajin...
nak tabik spring lagi!!

ok, now kita review Your DIY Project Supplies pulak ye..

first of all, nak wish congrats kat jue sebab since dari awal jue bukak sampai sekarang memang nampak improvement...makin banyak item-item DIY yang jue jual..
makin banyak, makin comel, makin tertarik...hehe...
ayong memang rajin usha page Your DIY Project Supplies dia ni..suka tengok item comel-comel...tapi maaflah, ayong mampu tengok je...sebab tak cukup gigih macam jue nak DIY segala benda..hehe.
so Your DIY Project Supplies ni ada 2 medium...satu melalui blog dan facebook...ni link ye...
Blog: Irjue Online Blogshop
Facebook: Your DIY Project Supplies
tapi apa yang dijual sama je...ikut suka hati nak tengok kat mana...kalau ayong senang dekat facebook...

nama pun Your DIY Project Supplies kan...haruslah dia jual segala benda yang berguna untuk DIY.. di samping itu jue ada jugak buat rental item...
ok, tak nak cakap banyaklah...kita layan gambar jom..lagi syiok! kalau korang berkenan terus roger jue ye..

pearls..macam-macam kaler ada...
buttons...macam-macam bentuk ada...
ribbon (RM1.50/meter)

padded felt flower (RM0.40/pc)
border lace..yang ni memang macam-macam design ada...korang usha sendiri ye...

kerusi pelamin (rental @ RM100)
karpet bulu (rental @RM30)
frame putih (rental @ rm2.50/pc)
bekas cincin (rental @ RM8)
haaaaa....macam-macam ada kan?
rambang mata nak pilih gambar tunjuk kat korang....
sape-sape yang rajin DIY tu bolehlah rajin-rajin usha page Your DIY Project Supplies ye...
ok..rasanya cukup panjang dah review kali ni...sebab banyak sangat nak cerita...
untuk jue, all the best for your big day and business!!!
thanks a lot my dear for the gift....semua cantik-cantik!


5 comments:

Siti Shuhadah said...

nice la..tahniah awak...menang GA..:)

AyongAtikah Zaid said...

thanks shu!! =)

cik mah said...

bestkan..cik mah dpt lebih dari 10 kain felt...sukanya lah...xsempat nk review lagi..t cik mah review ek...

AyongAtikah Zaid said...

best3..cik mah msti dah tau nak buat apa dgn kain felt tu kn?hehe...

cik mah said...

itulah...mmg idea dah ade..hehhee