❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 21, 2013

POST 74: Jom Survey!!!


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Hai korang....
macam mana weekend?
hope semua enjoy....my weekend is superb!
superb sebab macam-macam jadi....huahuahua.....
last weekend along datang jb....so kitorang kalau jumpa memang macam-macam jadi....dari gelak-gelak, gaduh pastu nangis, edisi pujuk memujuk and babak mintak maaf...huhu....macam-macam ada la...in the end menyesal gaduh sebab dah la susah nak jumpa, bila jumpa pergi gaduh pulak....padan dengan muka...haha..macam mana la nak duduk sebumbung nanti...wait and see jela....hehe...
so dalam previous entry, last sekali tu ayong ada cakap nak mintak along belanja sandal kan?
and i got it!
mengada nak tunjuk jugak...hahahaha...
sebab suka giler...yang penting suka sandal vincci sebab tak mahal sangat dan tahan lama...
thanks a lot my dear!!!
ok, tutup cerita sandal...berbalik pada tajuk post ni...mintak tolong pakcik google...
target minggu ni nak dapatkan beberapa benda untuk deco dewan nanti...
jom tengok apa ayong nak...
kalau korang ada cadangan apa-apa, tolong bagitau ye...

EASEL @ ART STAND WARNA PUTIH
ayong cari benda ni...ada tak sape-sape yang dekat johor sewakan benda alah ni murah-murah?
geram je tengok yang sewakan benda ni cantik-cantik semua area selangor, kl..jauh..nak pos-pos macam leceh...nak amik sendiri beberapa hari sebelum wedding, macam takut tak teramik je...taknak amik risiko..
ada tak any ex-b2b or b2b johor yang sewakan easel ni?
ayong nak 3 biji....please please please help me...
thanks in advance!!

FRAME BESAR
nak baca kisah wishing tree klik gambar ni ye...
ayong tengah cari frame besar..design frame nak simple macam ni je...susah betul nak jumpa...
tengok kat kedai frame, takde yang jenis plain macam ni...semua yang ada partition kecik-kecik tu..kat kedai gambar macam mahal je..that's the point! nak frame besar macam ni tapi nak murah...ada tak?hehe..
ayong nak guna untuk framekan kain crosstitch ni....kat mana nak cari ye???
nak baca kisah kain ni klik gambar ye...
TEMPAH BUNTING, BANNER, WELCOME BOARD POSTER
ni pun satu hal jugak...kalau boleh nak cari kat area dekat-dekat yong peng je...
nak yang print cantik tapi murah!
semua nak murah kan...itu harus!!!nama pun b2b bajet...hahaa....
 lagi satu kan....nak tanya korang...
ada cadangan tak nak tempah kat mana yang best and terror design sebab ayong nak buat design bunting, banner and welcome board poster tu konsep macam movie poster..macam ni haaaaaa......
smart giler....nak buat versi melayu...hehehe....
sape nak tolong designkan?
semua benda ni kalau boleh nak yang dekat-dekat je, so ayong boleh tengok dulu bendanya sebelum beli...sebab ayong ni bermasalah sikit nak tentukan saiz...kalau ada sesiapa yang ada cadangan just komen je ok...jasa anda akan amat-amat dihargai.....
thanks in advance!!

p/s: baru terasa bahang perasaan sensitif dalam tempoh engagement...tak boleh silap sikit semua jadi tak kena....lepas tu nangis...padahal benda kecik je..buat malu je kalau cerita kat orang sebab apa nangis....hahaha..semoga kami terus kuat untuk hadapi perubahan fasa hidup ini...
semoga semua urusan dipermudahkan...aamiin...

15 comments:

orked violet @ SYA said...

Sya ingt nk soh tunang wat easel sendr. tp xtaw die mmpu ke x. hohoho

Amalina Ali said...

ayong, untuk easel nana ada 1 je. ayong nak smpai 3. uisshhhh... banyak benooo...MUAHAHAHA..


pasal frame besar lagi simple tu nana pun ada gak. ce tengok pic pre-weeding nana. frame tu simple je. nana beli kat ikea. ^^

AyongAtikah Zaid said...

wah!! best la klu tunang blh buatkan....ayong kalau nak suruh si along tu..alamatnya dalam mimpi jela..hehe...

AyongAtikah Zaid said...

@nana: aah nak 3...tamak!!! hahaha...nana dpt mane easel?? kat ikea murah ek nana frame besar??

cha said...

kalau nk design husband i boleh je design hehe walaupun kitorg jauh boleh send by email kan :D

AyongAtikah Zaid said...

@cha: serious ke? cha, nak email...nnt ayong email cha...:-)

missGogreen said...

ikea ada je easel tu..hrga dlm rm70 lebih je kot..baru tgk semalam.

FarizAtie said...

aiyoo lamenye x mlawat blog ni...ape khabar dr atie..^_^

http://miszatie.blogspot.com

AyongAtikah Zaid said...

@missgogreen: tula..ramai yg suggest kat ikea...tp alahai...jauh...ntah bila nak naik kl lg ni...meronta2 jiwa raga...huhu...btw, thanks for the suggestion dear...:-)

@atie: thanks singgah atie...alhamdulillah sihat je..just busy giler smpai x sempat nak pikir pasal kawin pun, blog ni lg la terabai...sian die...tp dun worry, blogwalking msh smpat...atie teruskan review wedding tau..ayong nak baca...hehe...:-)

Liyana Ahmad said...

sy pon mencari easel kt jb..ade jmpe tp mhal2..huk3

AyongAtikah Zaid said...

@liyana: ye ke?? sep3..klu kat kedai2 mmg mahal benda alah ni..tu yg mencari klu ade ex b2b yg sewakan ke...dpt murah ckit...klu ade jmp sharing2 ye...=)

Liyana Ahmad said...

setakat ni kt jb xde jmpe yg untuk sewa..tu yg susa..kbnyakan kt kl..jauh...huk3

eddany @ WE said...

ayong,

WE ada easel tu yang... 3 lagi hehehe cuma tak spray putih je... tapi WE kat KL la dear..:(

AyongAtikah Zaid said...

@liyana: kan..sume area kl slgr...tkt x trkjar je nak g amik bile da dkt nnt...xe, truskn usaha mncari...:-)

@WE: alaaa...tula, yg best2 sewa sume area sane...WE cat la putih msti lg smart...hehe..

Liyana Ahmad said...

Awak dah jumpa easel?sy bru nk bli weekend ni..mjlis awk ble?