❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 21, 2012

POST 54: Designer baju nikah? Ewah ewah...ber'designer' bagai kau ye....


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Baru perasan ayong tak pernah buat post pasal angan-angan outfit nikah...padahal moment tu paling penting kot...so outfit haruslah yang paling memenuhi idaman kalbu....nampak sangat asyik berangan je...
normal la tu kan as b2b??hehe...

so, lepas berbincang berhari-hari pasal kaler baju nikah kitorang, akhirnya kaler dusty pink dipilih...
semuanya gara-gara gambar ini...cik abang tu berkenan pulak....


untuk baju nikah ayong memang taknak kaler biasa macam putih ke krim...
ayong memang kureng sikit dengan kaler-kaler macam tu....tu yang kena fikir nak kaler apa...
since baju nikah memang nak tempah, so boleh la decide kaler dulu....hehe...

so, decided dusty pink for solemnization...
then fikir pulak nak design macam mana....ayong ni bukanlah jenis berfesyen sangat, biasa beli baju kurung siap je dan mesti cari yang bawah rm100, kalau dapat bawah rm50 tu lagi suka...hehe....so untuk nikah ni macam ada impian nak buat dress...sebab seumur hidup tak pernah kan....lepas ni rasa macam takde sebab pulak nak buat dress..tapi ada rasa berbelah bahagi jugak sebab buat dress lagi mahal dari buat baju kurung biasa..sebab kan kalau boleh nak jimat sangat-sangat...tapi keinginan nak memenuhi impian tu ada jugak....ayong tak kisah wedding takde pelamin gah tapi bab baju nikah ni rasa macam kisah pulak...rasa bersalah jugak dengan diri sendiri nak buat sepasang baju je ratus-ratus....huhu...
tapi akhir sekali, dapat ayat penyedap hati...
bab baju nikah ni takpe kot mahal sikit, bagi satu reward untuk diri sendiri penat-penat kumpul duit, perah otak, kerah tenaga nak kahwin kan...dengan syarat setiap tahun anniversary nak pakai baju tu...refresh the moment.......hehehe.....

lagipun ayong dah jumpa satu butik yang macam memenuhi citarasa ayong...butik ni dia guna lycra dengan chiffon untuk buat dress...ayong pulak dah terjatuh hati dengan jubah kina yang guna lycra dan chiffon...
ingat tak yang kaler biru pink tu?

yang ni la sayang...
pic kredit to kina
simple tapi betul-betul buat ayong jatuh cinta pandang pertama...tu yang decide nak buat dress jugak....tak kira...hahaha....so bila jumpa butik ni dalam beberapa bulan yang lepas memang terus jatuh cinta jugak...
bila pergi usha, harga dia pun not bad...dia buat pakej rm1000...pakej termasuk dia design dan buatkan dress lengkap beading semua + tudung + veil + baju melayu yang ada songket kat leher dan poket + samping...kain pun dia yang sediakan....material dress dia nak guna lycra (tak sure jenis apa, harga dalam rm25/meter, tengok kat butik jenis kain lycra yang sedap) dengan chiffon silk, material baju melayu pun tak ingat jenis apa, yang penting bukan satin tapi kain memang sedap... ok tak ye?
tapi macam dah confirm nak hire designer tu..sebab bila kira-kira balik kalau beli kain tempah sendiri pun lebih kurang je harganya....ke sebab hati dah terpaut ni?? hehe..
nak tengok gambar? jom la layan sikit...hehe....

contoh dress yang ada kat butik...
ni la contoh baju melayu yang dia akan letak songket sedondon dengan samping kat leher dengan poket..
tertarik giler...nampak smart! baru naik seri pengantin lelaki....hehe....
nak tunjuk samping tu sebenarnya yang dia akan bagi...nampak ok tak?
tak reti la bab-bab samping ni sebenarnya....huhu....
sumber: facebook d'arienna ekslusif

amacam?
kalau takde aral, khamis ni pergi jumpa designer tu untuk bincang design semua..
doakan ye semua urusan dipermudahkan....
kalau betul-betul jadi dengan butik ni, nanti ayong buat special review ye....

~kalau dah setel bab ni, lega 20%..boleh fikir benda lain pulak...selagi tak 1/6/2013..selagi itu la...isy..isy..~

11 comments:

fatehamohamed said...

hee..btol tu ayong..selagi tak kawen, selagi tu baaannyyyyaakkk benda nak pk kannnn..heee..

cik mah said...

horay....dah jumpe designer...insyaAllah semua kan ok...

LiNda said...

cantik..semoga semuanye dipermudahkan ye. Linda pun da plih designer mne yg linda nak, tp x gi jupe lagi antar kain nikah kat dia :)

khadijah said...

Hai ayong, dija baru follow ayong :) dija pun rase dah biase sangat warna mase nikah putih, so dija pilih peach :) wow ade dsgnr bagai ye, tp tuk kepuasan sndri xpe la dear

Farhana IezAna said...

cantik jgk sampin tu..

orked violet said...

dear, mahaL xcharge die jahit baju cm irene 2??

cikCT said...

dusty pink itu k alernya memanglah sangatttttt sweet tau ayong..

tak sbr nk tgk bajunikah kamu nnt :)

Zila Zainal said...

dusty pink memang sangat cantik. tapi malangnya tunang kita dah pangkal awal2 kaler pink. haih

AyongAtikah Zaid said...

@ teha: kannnnnn.....tapi fikir benda yg suka fikir xpe...layankan aje...hahaha....

@ cik mah: yeay!! harap2 progress smooth mcm cik mah jugak...suka tgk..tp cik mah rajin sgt...nak rajin mcm cik mah mmg x la..kalau ada anugerah b2b rajin 2012, cik mah la kot orangnya...hehe...

@ linda: aamiin....yok sesama jumpa designer...mintak2 jadi seperti yang diharapkan...aamiin3...risau sgt pasal ni...hehe...

@ dijah: thanks dijah sudi singgah..ayong dah follow dijah..hehe...tula, kalau ikut kepuasan mcm2 nak...sikit2 blh la ikut...hehe...

@ farhana: cantik ek?? tq2..harap2 dia blh cari kaler dusty pink..hehe..

@ orked: baju irene tu peplum kan? ari tu dia ckp kalau dress peplum dia cas rm300++ rasanya siap kain dia bg...ayong tgk dress peplum dia buat cantik jugak...hehe...

@ cikCT: kan...x sangka jugak tunang ayong akan pilih kaler ni...kalau x dia la org plg alergik pink...hehe..sabar3...nervous ni...doakan ye..hehe...

@ zila: ye ke...cm ayong ckp td tunang ayong pun alergik kaler pink selama ni,tiba2 dia nak pulak kaler ni jd baju nikah...terkejut makkk!! haha...xpela zila...kasut awesome, baju mesti super awesome! cant wait to see it...hehe....

sarahhernyzar said...

wah dah de design baju ? hehe.
mesti x sabar nk anta tailor nak tgu siap dan fitting hehe. mcm mn progress ? sara x sentuh apa pn. masih bergoyang.. mari bergoyang.. haha :)

AyongAtikah Zaid said...

x dirancang sara...saje jln2 then brkenan pulak kat butik tu...jns pulak klu dah berkenan nak yg tu jugak....hehe...alhamdulillah smlm dah discuss dgn designer tu..dah finalize design...dia ckp nak start buat...dlm bln 1 or 2 InsyaAllah siap...x sbr tp nervous ya amat kot...huhu...mintak2 jd mcm yg dibayangkan...aamiin...sara majlis bln bape?