❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 18, 2014

POST 169: Wishlist Nak Buat Detail Scan + 3D/4D Baby Akhirnya Tercapai Jugak!

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Tajuk tu dah straight to the point sangat kan?
so tak yah mukadimah sangat la ye...mood taknak membebel banyak-banyak..mood nak share gambar je dengan korang...jom layannnnnnn.....hehe..
oh, sebelum tu..post ni bukannya untuk menunjuk-nunjuk anugerah Allah yang satu ni ye..please jangan fikir macam tu...ayong just nak share pengalaman ayong dan nak jadikan pengalaman ni salah satu kenangan dalam blog ayong ni...tu je...be positive ye..thanks!
ahad lepas alhamdulillah akhirnya tercapai jugak hasrat nak buat detail scan baby dengan scan 3d/4d nak tengok muka baby...tak menyabauuuuu...hehe...ayong buat kat Klinik Maria, Alamanda, Putrajaya...korang google je, confirm jumpa..banyak jugak review pasal klinik ni...bukan doktor yang scan, dia memang ada sorang sonographer khas yang kejenya scan baby je...chinese woman...sangat baik and pandai pujuk baby..
tapi sebab klinik ni macam ok, so korang tak boleh main terjah je, kena call dulu ye buat appoinment..lagi satu sebab dia just buat scan ni hari ahad je...so agak limited la..better call beberapa hari sebelum...
jom nak share dulu gambar-gambar si kecik kami...lepas tu ayong bagi detail semua ok..hehe..

ni dia muka si kecik....bibir tu x menahan...hehe...
suka sangat buat mulut muncung tu...geram tengok...hehe...
lepas tu dia buat mulut terkemam-kemam...ikut sapa la ni...suka main bibir..haha...
masa ni sonographer tu cakap dia bukak mata...tapi ayong tak nampak pun..hehe...
mmg dia cakap susah sangat nak tengok baby bukak mata...takpe..nanti dah keluar, kita lawan mata ye baby...hehe...
mula-mula ingatkan apa benda la yang kat tepi muka baby tu...rupanya tu uri dia...
sayang betul dengan uri dia..buat bantal tidur...hehe..
haaaaa....ce teka ni apa?????hehe...
but still not 100% confident....kuasa Allah siapa yang tau...
just berdoa asalkan baby sihat dan sempurna...tu je yang penting...gugurl ke boboi ummi tak kisah...hehe...
last but not least, nah!!
tapak kaki setepek...hehe...tak sabar nak geletek tapak kaki dia..hehe....
habis dah gambar...yang lain ada gambar untuk details scan, yang tu tak yah tunjuk la kot....bukannya faham sangat pun apa yang nampak dalam gambar tu...hehe...tapi masa scan tu sonographer tu memang terangkan satu persatu apa dia cek...dia tengok jantung, buah pinggang, peparu, salur darah tali pusat, tulang belakang baby, otak, kedudukan uri, air ketuban...ada lagi rasanya...tapi tak ingat dah...yang penting alhamdulillah dia kata semua nampak normal, takde masalah...syukur sangat....teruskan berdoa ye semoga sihat dan sempurna je sampai bila-bila...aamiin...
pada ayong details scan ni perlu jugak buat kalau kita mampu sebabnya mahal jugak nak scan ni...huhu..bukan apa, at least kita lebih bersedia kalau ada apa-apa masalah...tapi nama pun scan je, tak boleh percaya 100%...still kena tawakal pada Allah...Dia yang berkuasa tentukan semuanya...kita cuma mampu berdoa yang terbaik...tolong doakan yang baik-baik jugak ye..

last sekali nak share 1 video dengan korang....buat kenang-kenangan...hehe..


ok, dah cukuplah rasanya kita story mory...ni details pasal scan kat Klinik Maria ye..

Tempat: Klinik Maria, Alamanda, Putrajaya
Masa: Hari Ahad sahaja (waktu kena buat appoinment)
Servis: Details scan + 3D/4D
Harga: RM200 
(dapat sekeping cd ada semua gambar dan video, sekeping gambar muka baby, maklumatdetails scan)
Tempoh scan: dalam setengah jam
Sonographer: Perempuan Cina (tak perasan nama apa)
Komen: puas hati dan berbaloi-baloi!

15 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ayong, macam sama je dengan sheila. hehehee sheila nampak ehem dia tu...hihi! comelnya banyak gambar baby! semoga dipermudahkan saat nak bersalin. in shaa Allah ~~~

AyongAtikah Zaid said...

@sheila: waalaikumussalam sheila...hehe..ayong sampai skrg dok konpius...sekali tgk mcm gugurl, 2 kali tgk mcm boboi...3 kali tgk, pening!haha...tula..yg pntg skrg ni mntk dipermudahkan semua jela..nebes dah makin terasa ni bila dah msk 3 series...hehe...

Cik Jelita said...

WEEE...DAH SCAN 3D/4D. LES NAK SCAN JUGAK...COMEL BABY...GERAM NENGOK DIA BUAT MULUT TU...

AyongAtikah Zaid said...

@aimi: scan jgn x scan..minggu ni hari2 dok tgk x bosan2...hahaha....geram kan rasa nak cium2 je...haha...

cujen lejen said...

sy pun baru buat detail scan ahad lepas. tapi tak buat 4d sebab dr kata tunggu 28 weeks baru nampak jelas.

ok ke klinik maria ni? sy dah banned sebab dr dia cam kerek sket. pastu mahal. selalu buat kat klinik jameaton seri kembangan je.

AyongAtikah Zaid said...

@cujen lejen: yg kerek tu doc nya ke?klu doc x jmp pun ari tu...jmp pempuan cina sonographer die je..ok je..baik..pandai pujuk n cari position baby..mahal tu mmg setuju..ade je yg lg murah...tp disebabkan ni plg dekat, so pegi sini je..hehe..klinik jameaton tu penah baca jugak review dia...ok jugak...=)

Ecah Ecot said...

comel2..ecah buat 4d masa 29weeks hari tu..tapi baby tido jek..dapat murah sikit..ingat nak gi buat lagi..tapi xtau la boleh nampak lg ke x gendernye sbb bby dh besar kan bila dh bulan last2 ni

AyongAtikah Zaid said...

@ecah: ayong pn last week buat ni masa 29 weeks...tu pn sonographer ckp baby dah besar, ada benda mcm x leh tgk, mcm jari tgn dia..klu blh nak tgk sume..hehe..masa ayong buat ari tu baby mcm nak tdo2 jugak, pastu dia goyang2 perut..tu yg ade part mcm nguap2 kot dlm video tu..lawak btl..hehe..

cik mah said...

Ala2...comeynyer bby...pndai bby reaksi...xsbr nk tgok bby ayong pulak..moga dipermudahkan..take care

AyongAtikah Zaid said...

@ummi azwa: hehe..geram kan...kitorg yg tgk dlm bilik scan masa tu pn tergelak2..jenuh jugak la sonographer tu pujuk dia suh alih tgn kat muka...sbb dia suka ttp muka dgn tgn...hehe..

Diyana said...

uri 2 mmg bestfren dia..
anak saya dulu, siap cium2 lg uri dia masa scan... hehe

~Kmar~ said...

dah tak lama dah.. take care and rehat banyak2 ya.. enjoy time berdua dgn suami sebelum melahirkan baby yg comel hehe ;-)

s h a said...

Wahh...nampak baby.Beshnye.Nanti sha nak buat jgkla.Besh2.Detail betul ni. :)

(●*∩_∩*●) said...

Gambar baby yg buat mulut kemam tu mmg sebijik mcm ayong!~ hehe :)

Honey Lalala said...

WAHHHH detailnye ayong buat.. bestttttt :D