❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, July 31, 2013

POST 150: Review Wedding Guestcorner Versi Along ❤ Ayong

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Selamat hari rabu korang...biasa rabu konon-konon wordless wednesday kan? tapi hari ni tak berapa nak wordless sangat la...sebab tiba-tiba rajin nak sambung review kahwin....korang layan jela ek...
nak jadikan kenangan...sekali seumur hidup kan...hehehe....
so hari ni nak membebel pasal ruang guestcorner ayong....sebelum-sebelum rasa banyak dah post-post pasal props untuk guestcorner...so post ni kira macam kita cerita sekali harung semua benda la ye...
sebelum membebel lagi panjang, jom layan ganeeee rupa guestcorner ayong tu ye akhirnya...hehe...

ni la rupanya...simple je...hehe...
yang penting kos nak buat corner sangatlah jimat dan berbaloi-baloi...
dalam semua benda ni, banyak yang ayong DIY and ada yang menang giveaway...
alhamdulillah...semua menjadi seperti yang dirancang...
meja dan alas meja semua catering yang uruskan...kitorang just letak segala benda alah tu je...hehe...

kenapa ayong semangat sangat buat ruang guestcorner ni??
sebabnya rasa semua pun maklum masa hari kejadian adalah hari yang kita akan jadi tersangat sibuk dan pemes ala-ala retis ye..so memang kita takkan dapat nak jumpa semua tetamu...ada yang datang masa kita tengah siap-siap, ada yang datang masa tengah makan damai, ada yang tak dapat tunggu lama...jadinya ruang ni jadi tempat untuk tetamu-tetamu kita tinggalkan jejak diorang...walaupun tak dapat jumpa masa hari kejadian, tapi bila balik baca wishes diorang tu memang tersangat happy dan terharu tau....ada yang sanggup datang jauh-jauh...terharu sangat...terima kasih semua...

sekarang, jomlah kita layan apa yang ada kat guestcorner ayong ni ye...zassssss!!!!

frame ni ayong DIY...so baru la orang tau apa nak buat kat corner ni kan....hehe..

wishing tree!!
yang ni tak plan pun nak ada. tapi alhamdulillah menang giveaway The Photobooth Corner dapat hadiah ni...siap frame dah...comel sangat...lama jugak la simpan benda ni..thanks a lot diba!!!!
kat atas tu ada link ayong dah review panjang lebar...terjah ok....hehe..

ni adalah stamp pad diba bagi jugak...ada 3...boleh request colour...
so ayong pilih kaler hijau, merah dan pink...hehe..sekarang dok simpan elok lagi...
bolehlah nak guna lagi nanti kalau tiba-tiba rindu nak main cop-cop..hehe...

ni bukti nenek ayong yang sangat sporting meninggalkan cop jari beliau...hehehe...
ce teka yang tertepek cop jari atas sekali tu siapa punya....hehe...

ni pakcik dan makcik ayong...semangat diorang main cop-cop...almaklumlah masa tu kan baru habis pilihanraya, mode dakwat kekal on lagi...hehehehe....

~nanti ayong tunjuk hasil akhir wishing tree ni ye..menjadi ke tak 'tree'nya..hehe..
mana entah gambar snap ari tu..nanti ye...~

next!!
ni kad ucapan ayong DIY sendiri...gigih mendesign, mengadap printer satu hari, menggunting benda alah ni....tak sangka akan jadi serajin itu bila nak kahwin...isy..isy..isy...
ayong ada cerita progress pasal benda alah ni kat sini....layan ye...

dah ada kad mesti ada kotak kan...kalau tak kang habis bertaburlah semuanya...
ni kotak pun DIY jugak...DIY paling senang...hehehe..

next!!
guestbook by Made With Love YZ Quilling sponsored by bff ayong...hazirah, ieza and yuyun...thanks korang!!!diorang bagi guestbook ni dengan props untuk photocorner...yeay!!!!
ayong memang suka sangat seni quiling...one fine day nak belajar buatlah...one fine day ya....hahaha..
nanti kalau ada kesempatan nak buat special entry untuk Made With Love YZ Quilling la...hehe...

ni bahagian dalam....comel sangat....nanti ayong share ucapan-ucapan yang best-best dengan korang ok..macam-macam jenis ucapan ada...baca banyak-banyak kali pun tak bosan...
gelak memang tak ingat apa dah...hehe...thanks semua!!!!

bagi teaser dulu la..yang ni the best wishes!!!!
ucapan dari adik kecik ayong...sooooo cute!!!!

alaaa...sebenarnya nak tunjuk kat korang huruf A dengan R dengan bentuk love tu...
tu hasil DIY last minit...bila ingat balik, tak terbayang macam mana boleh jadi segigih itu...and yang penting sangat berbaloi dan puas hati...hehe...ayong ada cerita pasal benda alah tu kat sini....layan jugak k...
oh!!lagi satu...kalau korang perasan lori oreo tu....tu bukan saja-saja letak kat situ ok...ada makna tu letak kat guestcorner ni...jadi tempat letak pen and marker...hehe...
lori oreo tu pun hadiah giveaway by ciklilyputih...terima kasih...bermanfaat jugak...
semangat giler nak dapatkan lori oreo tu tau sebab comel sangat...hehe...

tu la kisah guestcorner ayong...sangat puas hati dengan semua benda..yang DIY, yang disponsor...yang penting semua tetamu sangat memberi kerjasama...alhamdulillah..
semua ayong akan simpan jadi kenang-kenangan....
terima kasih semua!!!!

6 comments:

khadijah said...

wow bestnya, semue nya ayong letak ya, banyak kenangan dari tetamu la nanti, nanti wish tree tu frame kan mesti cantik je. yz quiling tu senior dija kat sekolah :)

AyongAtikah Zaid said...

@dija: aah dija letak je sume...hehehe...wishing tree tu diba bagi mmg da siap frame..mmg tgh tgu masa nak gantung je..hehe...o..knl la yanie tu ek?kretip btl dia kn...suke tgk...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum lawanya, simple tapi menarik sangat. maaf sheila terlambat wish. selamat pengantin baru semoga cepat dapat zuriat yaaa :)

AyongAtikah Zaid said...

waalaikumussalam sheila...=) thanks dear..aamiin..=)awak pun sama...semoga bahagia sampai ke syurga...=)

sarahhernyzar said...

Arrgghhh tgk guestbook corner ayong.. Sara rasa nak tarik2 rambut... Satu apa pun x buat lg ni... Nagis... Uwaaa...

AyongAtikah Zaid said...

@sara: alolo...b2b jgn stress2...u can do it!!!chayok2...:-)