❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 27, 2013

POST 118: Kisah Si Rajin Dan Ayong.


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
                                                                 Assalamualaikum w.b.t

happy monday!!!
takde blues ok sebab ayong dah start cuti....tu yang happy kemain...haha...
so pagi-pagi bolehlah melayan blog kesayangan ni..pagi je boleh ok sebabnya setiap hari dah ada schedule apa nak dibuat sampai ke hari kejadian...
so kalau dah start karang, memang tak sempat dah la nak mengadap blog ni...hehe...
so meh ayong nak share satu benda......ni kira unplanned DIY....tiba-tiba 'si rajin' datang...hehe...
alkisah ayong blogwalking dan terbaca pasal ni kat blog orcixara....


pic credit to orcixara
berkenan giler lak tengok huruf A&R...huruf kami jugak!hehe...so usha-usha la kat orcixara...nak sewa..kemain kan..kalau dah berkenan jadi camni la, by or by crook nak jugak...huahuahua....orcixara kata dia beli kat Typo...tapi malangnya typo tu nggak ada di johor sih.....huhu...lalu tiba-tiba. 'ting!'...'si rajin' muncul....dia cakap boleh buat sendiri ni...polisterene kebetulan memang banyak lebih...so memang nak buat la just tak tau bila, kalau sempat la konon-konon (erkkk..ni 'si malas' pulak yang cakap)...then malam tu konon-konon nak buat hantaran, then dah duduk la ni mengadap hantaran tu, lepas tu blur giler....ayong sebenarnya takut nak buat hantaran ni, takut buruk...padahal nak cucuk-cucuk bunga je lagi...huhu...so lepas dah berapa lama meratap hantaran tu, tiba-tiba cakap, "ahhhh..buat huruf-huruf tu lagi bagus..."
so ayong pun memulakan la projek....buat punya buat, akhirnya siap...
dan inilah hasilnya...tadaaaaaa...


ingat bunga-bunga itu?
yang gigih buat awal-awal dulu untuk handbouquet..hehe..
since dah ada orang sponsor hb, so niat tu terbantut..then tiba-tiba dapat idea ni...hehe...
alhamdulillah, tak la membazir kan...lepas ni pun plan nak bawak benda ni jadi prop post wedding photoshoot..hahaha..manfaatkan sehabis baik!
sekian sajalah cerita 'si rajin dan ayong'...hehe...

p/s: semalam dah ambil baju nikah...alhamdulillah semua ok..nanti lepas kahwin kita reveal ye..hehe...hari ni nak fitting baju resepsi pulak..harap-harap semua ok..5 days more...semoga semua dipermudahkan...aamiin..



No comments: