❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 15, 2013

POST 145: Review Mahligai NNR Bridal

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Hollaaaaaaa....
best tak weekend korang?
weekend ayong alhamdulillah best..sbb first time along balik bulan puasa ni...dapat jugak la merasa sahur dan buka sama-sama...then memang dah set weekend ni nak duduk rumah je..nak berehat...so post ni actually dah siapkan masa hari sabtu...saja baru nak post hari ni..boleh ye?hehe..
tengok tajuk pun dah tau kan...kali ni ayong nak review bridal ayong pulak..
first of all, one word for them...AWESOME!!!
ayong memang sangat puas hati dengan servis diorang...semua cantik dan terbaik!!
tak sia-sia ayong pernah buat pre review untuk diorang...boleh tengok sini dan sini ye...
so sebab dah pre review, tak banyak la yang ayong nak cerita kat sini...jom kita tengok hasilnya la kan...menjadi ke tak..hehe..

~deco stage~
kalau korang dah baca post ayong sebelum ni pasal bridal, korang mesti dah tau ayong buat majlis nikah semua atas stage...so mintak bridal deco la sikit-sikit stage ni dengan bajet ayong yang ciput...takdelah nak expect macam-macam pun....asalkan sedap mata memandang udah ler....tapi apa yang diorang buat memang awesome!!!macam kat istana tau...hehe...tak caya???

ni dia....cantik?tak?tak kira..sebab ni pelamin ayong..ayong suka sangat and nak cakap memang cantik...simple tapi nice sangat untuk nikah....tengok ni je dah terasa berbaloi sangat hire diorang...
bayangkan diorang pasang pelamin ni je dari pukul 12 tgh hari, sampai 7 malam baru siap...
berbaloi tak berbaloi kan?

pengantin dan pelamin...nampak suci sangat....very loikeeeee!!hehe...
~oit..apa jeling-jeling tu haaaa....tau la comel kemain...hahaha...~

~walkway and red carpet~
then ayong request nak walkway dengan red carpet jugak...here they are!!

~background photocorner ala-ala pelamin~
ni special request ayong...memang dari awal ayong discuss dengan diorang, ayong dah bagitau siap-siap konsep ayong tak sama macam orang lain...ayong taknak pelamin gah atas pentas...asalnya patut takde pelamin pun, tapi dah rezeki ayong kan, tiba-tiba macam ada dua pelamin la..hehe..masa mula-mula sebab ayong taknak ada pelamin kat pentas, ayong just mintak diorang sediakan satu background yang cantik untuk photocorner ayong....taknak background photocorner yang ala-ala funky tu...tapi ala-ala pelamin jugak...nasib baik diorang faham dan boleh realisasikan permintaan ayong ni dan sesuai dengan bajet ayong..memang sebiji macam yang ayong bayangkan..alhamdulillah...
so, ni la photocorner ala-ala pelamin ayong....
tiba-tiba biru purple kan?haha...memang in the end wedding ayong jadi colourful..
ayong tak kisah pun...janji cantik sudah...hehe...
ni satu contoh pic @ photocorner...my bff!!!
later ayong story mory pasal photocorner ni lagi detail ok..now focus kat bridal dulu..
just nak tunjuk kat korang macam mana background pelamin ni bertindak sebagai background photocorner...hehe....

~meja makan damai~
ni je gambar terbaik nak tunjuk meja makan damai ayong..abaikan yang lain-lain ye..hehe...bab meja makan damai ni ayong tak request apa-apa pun...so maknanya ayong tak kisah...alhamdulillah cantik diorang buat...

~pintu gerbang~
alaa...baru perasan takde gambar dekat pintu gerbang dalam simpanan...takpelah ek...just nak tunjuk rupanya macam mana...ni la dia....simple je...tapi suka jugak...hehe...

~baju resepsi~
rasa ayong pernah bagi teaser pasal baju ni...sangat cantik dan sesuai sangat dengan ayong...thanks korang..baju ni bukan ayong yang buat pun...sebelum ayong dah ada sorang pakai...so bolehlah ayong dapat sewa baju ni murah sikit...tapi dia macam baru lagi...i like...hehe..tak sarat...memang sedap-sedap je pakai...ramai puji cantik and cakap kitorang nampak stunning giler dengan baju ni...alhamdulillah..
yang lawak, ingat lagi ayat nekman, owner bridal tu, "masa saya buat baju ni, saya memang terbayangkan awak.." erkkk...masa tu ayong tak tau pun lagi kewujudan baju ni...terharu tau...
kat situ nampak dah how serious diorang layan customer....hehe..
view dari tepi...veil pun bridal bagi..veil tu masa k.ima make up dapat idea nak pakai jatuh ke belakang...k.ima cakap nampak effect slim...yes!mmg suka sangat style camtu...hehe..
shawl tu je bukan bridal punya..shawl tu later ayong cerita lain ye..
kena buat special review sebab shawl tu hadiah giveaway...hehe...
abaikan muka yang happy sangat tu ye...biasa orang berarak muka tersipu-sipu malu kan...tapi ni tak mampu nak tahan gelak..semua gara-gara salah kedudukan lelaki perempuan...rule kiri kanan yang ayong pernah cerita tuuuuu....adoyai...spoil gambar perempuan melayu terakhir tau..hehe...

itulah kisah bridal dengan ayong..alhamdulillah..bersyukur sangat semua berjalan lancar dan tak mengecewakan langsung...outcome yang sangat memuaskan hati...
sekarang diorang tengah buat promo sebab diorang baru je berpindah...kalau b2b area johor berkenan, boleh roger diorang ok...ni promo dia...


links:

ok, happy monday peeps!!!!!

10 comments:

Diyana said...

tgok gmbr yg 1st tu.. cantik giler....

AyongAtikah Zaid said...

@diyana: tula..cntk sgt diorang buat...x expect pun cntk mcm ni..sbb sdar bajet ciput..hehe..

Farhain Azmi said...

Sukanya tengok photobooth corner tuu.. :)

AyongAtikah Zaid said...

@farhain: time kasih...alhamdulillah cantik dia buat..ala2 mini pelamin...hehe...

Mila Kamil said...

semua cantik...simple je...suka2...

AyongAtikah Zaid said...

@mila: thanks mila!!dihiasi lg dgn hb mila yg cantik tu, mmg jd super cantik la..hehe...=)

♥ Chacha said...

Sokong cakap dee, tgk pelamin 1st tu cantikkk gilaaa! tak nmpak mcm atas stage. hehehe..

AyongAtikah Zaid said...

@cha: hehe..thanks cha...mmg cntk..masa tgk diorang buat baru siap separuh je pun da macam x caya..btl ke diorang nak wat cmni tuk aku..hehe...

s h a said...

Hye gang.Hikss.Ayong...memang cantik sangat sumenye.Seronoknye sume request ayong direalisasikan dengan baik.Cantik pulak tu.

*Memang ayong ngan hubby nampak sgt stunning dengan baju resepsi.Colour tu sgt cantik.Sesuai je ngan ayong.Suke3. :)

AyongAtikah Zaid said...

Hai sha! Hehe..tq2..tula..mmg bersyukur sgt..ayong pn suka jugak..hehe..