❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, July 25, 2013

POST 148: Baju Raya Seorang Isteri...Hahahaha...

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Tajuk tak boleh bla kannnn...macam dahsyat sangat baju raya bila dah jadi isteri ni...hehe...
takdelah...biasa-biasa je...sikit je berubah...biasa setiap tahun cari warna baju nak sedondon dengan ummi abah adik-adik semua...tapi tahun ni kena dulukan suami...kena cari yang sedondon dengan suami...hehe...
so hari tu jalan-jalan kat mydin jasin..terus berkenan kat baju ni...harga pun dalam bajet...bawah 100 je...hahaha...baju kurung sekarang mahal-mahal...standard price semua stok 200 lebih...yang cantik-cantik la...adoyaiiii....so bila dah jumpa yang berkenan dan harga dalam bajet teruslah rembat kan...


first time ada baju peplum...layankan aje la..mata dah berkenan..hehe..
along pakai baju nikah hari tu je..tu yang tema kena pink jugak...hehe..ayong takkan nak pakai dress nikah hari tu pulak kan..meletop sangat karang...tercengang orang kampung...hehe...
sekian kisah baju raya...tunggu update 1st day raya ek tengok comel tak laki bini..haha...

p/s: takpe kan cite pasal raya sebab dah lebih 15 hari puasa? hahahaha.....
apa pun, seronok-seronok jugak, ramadhan yang masih bersisa lagi ni jom manfaatkan sehabis baik ok...=)

14 comments:

Diyana said...

dolu2, penah gak t'pikir nak recycle pakai baju nikah time raya....
sekali husband xmau... nasib laa kain baju kurung tu dh x muat, xde laa ralat sgt lepas dia ckp xnak tu... hahaha

SarahSyafiq said...

Mesti semangat raya thn ni lain kan dr lepas2.hehe.

AyongAtikah Zaid said...

@diyana: hehe...klu husband nak belanja, apa salahnya, lynkn aje...hahaha..

@sarah: hehe...smgt jugak kot...tp semua nak kena pikir sendiri dah..dulu ikut umi abah je..blk kampung, kuih raya, masak2 raya..pening2..haha..

Diyana said...

xde beli baju baru pun...
pakai baju sedia ada je tahun ni... ahakz!

Cik Jelita said...

love peplum so much...mesti lawa la ayong...hehehe...
plan awal nak pakai bj time nikah jer, but husband tinggal baju mlyu dia kat rumah MIL.pakai apa yg ada jerlah.

AyongAtikah Zaid said...

@aimi: hehe..arap2 lawa la..nak raya kampung suami kn..kena lawa2...first time nak jmp family dia btl2..hehe..alaaa...suruh pos la..klu ayong mesti by hook or by crook suruh amik jugak..hehe...

Mila Kamil said...

ayong...sweet nye color...thn ni ktrg color pink jgk...buat sekali tuk majlis adik mila bln 9 nnt =)

Nursaila Norman said...

sama la..excited nak sama warna dengan husband..hihi..salam ramadhan ayong :)

AyongAtikah Zaid said...

@mila: wah!!kawin lg sorg ek..berderet2 la mak ayahnya dpt menantu ek...bestnye..hehe...

@saila: kannnn..excited sgt...nsb baik laki lynkan aje...hahaha...salam ramadhan jugak..=)

cikCT said...

ayong beli dkt mydin jasin? serius kah?

aiyyaaa...mydin dgn rumah kita kat mlk tu 5 minit je tau..kalau blk mlk mesti kena p mydin jasin tu. kalau tau ayong duk area situ mesti kita roger2 ayong bila blk sana. hehe

AyongAtikah Zaid said...

@cikct: serius la..hehe...tp ayong x duduk jasin pn...ayong duduk yong peng...ari tu saja jln2, umi ayong ckp kat situ murah...kita kn pantang dgr murah...berdesup sampai...hahaha...

Mrs. Ady Firdaus said...

wah kat mydin pun boleh tahan cantek tadi pegi mydin penang yg dekat town semua macam hampeh so xdapat lagilah yang sedondon cuma now dok aim kat 1st lady tu je tp sat g ramai pulak yang pakai sama ihihi

s h a said...

Ayong...sep2.Same lg.HB sha pon pakai baju nikah aritu je.Sha je x jmp lg baju sedondon.Memang xla nk pakai baju nikah kn.Haha.

AyongAtikah Zaid said...

@sha: hehehe...tula...klu pkai yg nikah ari tu meletop sgt kan...bahaya2...hehe..jimat da bajet raya taun ni kan...hehe...