❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, July 24, 2013

POST 147: Review Wedding Photocorner Versi Along ❤ Ayong

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Hollaaaaaa.....
petang-petang gini dengan cuaca yang mendung je ayuhlah kita update blog..dah tak lalu nak tengok report kerja..rasa loya nak muntah pun ada...tak pasal-pasal batal puasa karang..hehe...
sampai jugak seru nak review my lovely corner ni...hehe..
sebelum ni ayong dah review bridal ayong kan..dalam review tu ayong ada bagitau bridal ayong yang buatkan background untuk photocorner ayong yang sangat cantik dan awesome..
wedding sendiri kan kalau sendiri tak puji, siapa lagi nak puji kan....hehe..
ok, cukup dah mukadimah....jom layan kisah photocorner ayong ni ye....

ni rupa asal yang bridal buatkan...
simple je mintak background pelamin 1 panel..background semua ayong serah pada bridal, ayong tak kisah macam mana pun asalkan cantik...then bridal bagi set meja dan kerusi putih....
ni setelah dideco oleh ayong and the gang..hehe...
ni la rupa background photocorner ala-ala pelamin kitorang..

jom close up apa ada kat photocorner versi ayong ni...check it out!
full view...
ada centerpiece, segala macam props (separuh DIY, separuh bff ayong hadiahkan), ada board and marker, ada signboard, then label corner...mostly DIY sendiri...alhamdulillah..benda-benda ni semua ayong start buat setahun sebelum..alhamdulillah dapat siapkan awal...so reminder untuk b2b, kalau nak DIY, better buat awal ye...so tak la huru hara nanti sebab percayalah, makin dekat majlis, makin banyak nak kena setelkan especially unexpected things..hehe..
close up props...memang banyak giler...in the end majlis tu memang huru hara meja ni..hehe...tapi ayong puas hati sangat...rasa berbaloi sangat put effort untuk photocorner ni...alhamdulillah...
ni props ayong buat sendiri...ayong ada review kat sini dan sini...
berbaloi-baloi buat benda alah ni dan sangat menjimatkan...hehe..
ni pulak props yang ayong cakap bff ayong hadiahkan..
thanks hazirah, ieza dan yuyun!!!sayang korang ketat-ketat!!
diorang tau ayong memang sangat obses dengan photocorner ni...so diorang tempahkan benda alah ni special untuk wedding ayong...diorang tempah ni dekat Made With Love YZ Quilling..harga ayong tak sure berapa sebab nama pun hadiah kan...kalau tanya karang kena ketuk...hehe...diorang pun tempah guestbook jugak dengan yanie...and guestbook tu sangat comel...
tu nanti ayong review masa review guestcorner ok...sabau..hehe...
untuk props ni semua ayong yang mintak nak wording semua macam mana...love tu pun ayong request...dan yanie berjaya buat macam yang ayong nak bahkan lagi cantik...suka sangat!!
thanks yanie @ 
Made With Love YZ Quilling!!!
ingat handbouquet ni? handbouquet by MrsNellyBouquet..
yang comel-comel itu..hehe...ayong ada review jugak hb ni kat sini...
tak sia-sia menang giveaway nelly...alhamdulillah...thanks a lot nelly!!
tiga budak kecik ni 2 orang sepupu ayong, yang baju oren tu adik ayong..
melaram habis diorang dengan hb ni..comel kan???love this pic a lot!!!
ni pun salah satu deco kat photocorner...kalau korang ingat lagi, dulu ayong ada menang customade button badge dari Gift & Tq Tag By Wawai Yus....alhamdulillah...rezeki orang nak kahwin...jenuhlah fikir macam mana ayong nak betul-betul manfaatkan benda alah ni...ayong risau kalau bagi orang, orang nak ke simpan, karang buang rata-rata, buat rugi je...so fikir punya fikir, in the end dapat idea buat frame ni..simple je...frame beli kat ikea, ada review sini, then kain putih tu memang ada kat rumah, huruf-huruf tu ayong guna kain felt yang menang giveaway jue, ada review sini, gigih gunting-gunting jadikan huruf tau..hehe....then pinkan button badge tu...siap...hehe....
now simpan dulu benda ni, nanti kitorang nak gantung kat dinding rumah...hehe....
ni signboard ayong diy..beli frame 5 ringgit, print atas a4, masuk dalam frame..dah siap!!
sekarang frame tu boleh guna letak gambar kitorang pulak..
tu yg best DIY ni, boleh guna balik..tak membazir..hehe..
jom layan ragam mereka-mereka melaram dekat photocorner ni...suka tengok..hehe..

ni dua orang kuat ayong yang tolong set up dewan malam sebelum hari kejadian...anah and fena..
thanks korang!!jasa korang dikenang sampai bila-bila...hehe...

ni pic kawan ayong editkan...diorang ni kawan ayong masa sekolah...thanks korang sudi datang!

ni gambar dengan family abang abah...semua layankan aje pengantin...haha...

ni adik-adik ayong...suka tengok diorang guna props tu..hehe..

my bff yang tercinta!!!

ni gambar kawan-kawan along..along cakap diorang suka sangat corner ni...sebabnya diorang ni semua datang dari kl, masa diorang sampai kitorang tengah salin baju kat rumah...so bila ada corner ni diorang tak la bosan melangut je tunggu kitorang sampai...memang happy sangat bila dengar along cerita...hehe...

kalau nak tengok gambar lagi banyak klik link bawah ni ye..

lepas dari majlis tu kitorang banyak dapat komen-komen pasal wedding kitorang...ramai cakap wedding yang comel dan unik..hehe..alhamdulillah..so, memang tak sia-sia la kalau korang buat photocorner ni...ada kelainan sikit kan..sebab majlis tu memang sehari je, tapi kenangan untuk selama-lamanya...hehe...
selesai kisah photocorner...next kita review guestcorner pulak ye...hehe....

5 comments:

s h a said...

Memang comel ayong photobooth corner tu. Gigih btol ayong buat props setahun sebelum majlis.Kagum2.Hasilnye sgtla menarik dear.Beshnye. :)

eddany @ WE said...

Ayong... kemaen kretippp eh dgn photobooth comel tu... sempat lagi tu diy sendiri hehehe bagus2! yang penting puas hati kan....

AyongAtikah Zaid said...

@sha: hehe..thanks sha!gigih x gigih, wedding sndr kn, paksa diri gak la...haha...

@WE: hehe..thanks WE!!btl..mmg puas hati sgt...tgk gmbr ulang2 kali pn x bosan...hehe...

orked violet @ SYA said...

comeL La ayong. hebat2!! =)

AyongAtikah Zaid said...

@sya: hehe...thanks sya!! x sbr nak tgk wedding sya pulak...mesti comel jugak..=)