❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 30, 2013

POST 149: JDT vs TRW????

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Johor?

Klate?

Johor??

Klate??

Johor???

Klate???

and the winner goes tooooooooooooo












yeay!!!hahahaha....
apa kejadah la ayong ni pagi-pagi kan...sindrom nak raya punya pasal la ni...hahaha...
ni la akibat kalau kahwin orang jauh-jauh kan...haha..
dah jodoh kan...nak wat ganeeee...hehe...
sebenarnya tahun ni takdelah gaduh sangat pun nak raya mana...dah bincang dari sebelum kahwin lagi..haha..
lepas tu ummi ayong cakap first year kahwin ni la nak pujuk suami raya rumah kita dulu, sebab peratus dimanjakan tu tinggi lagi....cuba tengok lepas lima tahun kahwin....wait and see yaaaaa...hahaha...
alkisah ayong berjaya pujuk along raya johor dulu tahun ni dengan alasan kitorang kan busy prepare kahwin je ari tu, tak sempat nak plan balik klate cepat-cepat..nak balik bila, dengan apa....
so bila dah lambat ni, nak drive sendiri balik sebelum raya memang tak la kan...tak sanggup nak meredah jem...huahuahua..tiket bas kompem-kompem tak sempat nak beli...tiket flight mahal ya amat....
so kitorang pun decide balik klate petang raya pertama...tiket flight dah murah sikit...
makanya dapatlah malam raya dan pagi raya di johor dulu...tu yg penting kan....hoyeah!!!hahaha...
tapi along ni pun bijak jugak...dia tau kelemahan ayong suka makan...dia suka cerita makanan sedap-sedap kat klate..dia kata makanan tu semua ada kat klate masa bulan puasa je...nekbak la, akok la, kuih segala kuih yang sedap-sedap...terliur je dengar...huahuahua....sampai la ayong terpaksa buat ayat,
"tahun depan kita balik klate sebelum raya ek...boleh rasa puasa kat klate.."
along pun laju jela mengangguk.....sabo je lerrrr laki aku...isy...isy..isy....
korang raya mana????
jangan gaduh-gaduh tau....gaduh manja-manja takpe....hehe...

p/s: kebelakangan ni banyak pulak kes isteri belasah suami..korang perasan tak???
hmmm...semoga kita semua bahagia hingga ke syurga...aamiin...

8 comments:

Diyana said...

tahun ni balik rumah mak ayah sendiri dulu... yeayy~
xde p'sediaan mental nak raya tempat org lg... hahaha
(boleh x tahun depan guna alasan sama lg?? kah3)

AyongAtikah Zaid said...

@diyana: jujur sgt alasan tu ek...hehehe...boleh la try..mana tau menjadi lg..hehe..kawin ni kn byk try n error..hehe..

Diyana said...

tp cik abg tu dh pandai buat drama2 sedih pg raya sbb xdpt raya ngn mak dia tahun ni...haha

AyongAtikah Zaid said...

hahaha..klu ayong mesti jwb, alaa...dah berpuluh tahun raya dgn mak...meh la raya dgn kita pulak...hahaha...

Diyana said...

khennn~
thanks Ayong bg idea yg bernas gitu... hehehe

Amalina Ali said...

Thn ni tak tahu raya kat mana dulu. Padahal rumah dekat je pun. Kemain pening kepala nak decide raya mana dulu. Poyo gila tak? HAHAHA.

Yang penting ktorg tak ada kampung. So, masing2 dah saving petrol kat situ. kehkehkeh.

Cik Jelita said...

Yeay! geng la kita. raya rumah sendiri dulu...hihi...samalah kite pun tahun ni raya kat rumah kite.walaupun senegeri.nak jugak pagi raya dirumah family sendiri.

AyongAtikah Zaid said...

@diyana: jgn lupa nada2 menggoda tau...hahaha...

@nana: haiihhhh...dekat pening, jauh pening...dah kawin ni mmg pening je ek??hahaha....skrg kampung pn dah macam bndr nana....hahaha...

@aimi: hehe...moment pg raya time semua org mnggelabah berebut2 cermin tu penting...hahaha...