❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 1, 2013

POST 136: Sebulan Sudah Berlalu......Macam Dah Setahun Je Rasa...Hahaha....

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Biasa orang buat ayat, 
"eh...dah sebulan kan kahwin...rasa macam baru bape hari je...",
tak pun "rasa macam baru semalam je nikah..." hehe...
tapi semalam masa along cakap, "dah sebulan kita kahwin kan.."
boleh pulak kan ayong jawab, "eh...baru sebulan ek abang...rasa macam dah setahun kahwin...hehe..."
boleh tak macam tu? mesti along rasa nak gigit-gigit je bini dia ni kan...bila tak romantik, memuncung, bila dia dah start nak romantik, bini dia buat sengal pulak...adoyai....mana la tak botak kepala dia....hahahaha...
tapi serius weh...kahwin sebulan ni rasa macam lagi banyak benda yang baru tau compare dengan dah 5 tahun kenal along...banyak benda kena belajar...dan baru tau memang susah giler nak jadi isteri yang taat, patuh je cakap suami...serius susah...patutlah syurga bawah tapak kaki suami...patutlah Allah s.w.t bagi ganjaran hebat untuk isteri yang taat pada suami...cakap memang senang, dengar cakap suami, jangan melawan...tapi nak buat tu masya Allah...ada je benda nak dilawan...suami cakap nak macam ni, kita nak macam tu...lepas tu merajuk, lepas tu suami pujuk...hehehe...kadang-kadang terlupa dah kahwin lagi-lagi bila marah kan...dulu masa kawan, tunang..bolehlah nak marah-marah, ni dah jadi suami mana boleh marah sangat..lain rasanya..silap cakap boleh jadi nusyuz....tak mau....huhu...lepas tu mula insaf...minta maaf...hehe..
apa pun...setiap saat memang sangat bermakna...
biarlah gaduh macam mana pun, in the end akan rasa kau la orang paling bahagia kat dunia ni...
sebulan sudah berlalu, tapi perjalanan masih jauh kalau dipanjangkan umur kami InsyaAllah...
Alhamdulillah...syukur atas nikmat Mu ini ya Allah...
semoga ikatan ini terus kekal hingga ke syurga, dilimpahi lagi dengan nikmat kurniaan yang Maha Esa..
~aamiin~

p/s: nanti ayong sambung review wedding...sorry ter'pause' sekejap...baru je melepasi fasa seminggu yang hectic...huhu....

3 comments:

Nelly Norizal said...

Nasib bek nelly dgn hubby tgl berjauhan. hihihih..

Mizz ErMa said...

ha ah kan..tau xpe, ckp mmg sng tp nk buat tu, ya allah..tuhan je yg tau..hehe pape pon, slamat berbahagia hendaknya..=)

AyongAtikah Zaid said...

@nelly: jauh gak ni...jmp weekend je..tu pn ade je nak digaduhkn..bnda kecik je pn..sj ngada2..klu baik je bosan..hehe..

@mizz erma: hehe...utk awk juga..aamiin..