❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, July 4, 2013

POST 138: Review Post Wedding Photoshoot Night Version


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

haaaaa...terus sambung next entry...terlebih rajin pulak tetibe...hehe..
alang-alang kan..ni last review pasal post wedding photoshoot...memang kitorang photoshoot sampai macam nak pengsan...6 jam kot..start pukul 4.30 petang, lebih kurang pukul 10 malam baru balik...tu pun sebab flash camera abang tu dah habis...kalau tak mau dia sambung lagi.. I ok je..cik abang I la muka macam nak pengsan dah..hahaha..tapi memang best, kira photoshoot dengan Matsu Fotoshoot ni diorang tak berkira langsung...walaupun asalnya cakap 2 jam je, tapi kitorang larung sampai 6 jam, abang tu rilek je..
tak tau la siapa yang excited nak photoshoot sangat ni...haha...
so untuk yang night version ni memang special...first sebab tak dirancang...second susah weh nak buat photoshoot malam ni...kurang cahaya semula jadi...nak dapatkan gambar yang cantik tu memanglah susah...tapi untuk ayong yang tak berapa cerewet ni, pada ayong yang abang tu snap cantik dah..abang tu siap cakap kalau ada tripod ok sikit, tapi dia tertinggal tripod dia...sempat la belajar function tripod tu..ingatkan selama ni function tripod tu untuk pengganti kalau takde orang nak ambilkan gambar je...rupanya ada lagi...bila ada tripod, camera tu takkan gegar dan boleh serap sebanyak cahaya yang boleh, baru la akan nampak pemandangan di malam hari...paham tak?
kalau tak paham, cuba korang tengok beza 2 gambar ni ok...

yang ni abang tu pegang....tak nampak pemandangan belakang...
ni tak pakai tripod, tapi abang tu letak atas something, bukan pegang...nampak tak apabila cahaya diserap, maka pemandangan malam tu lagi terserlah???
haaaaa....nampak tak??
tak tau gak nape tiba-tiba boleh membebel pasal ni...mood mengarang dah sampai la kot..haha...
so oleh kerana excited sangat pasal tripod ni, besoknya sebelum kitorang naik cameron, sanggup ni singgah the mines sebab nak beli camera and tripod...motip??tak tau la perangai apa ni...hahaha..
ok dah, sebelum perangai-perangai buruk ditonjolkan kat sini, moh la kita layan gambar post wedding kitorang night version ni...
masa ni belum malam lagi...kitorang sempat la ambil gambar kat jeti depan pullman ni di kala senja...hehe..
dah takde cahaya semulajadi, lampu ni pun jadi mangsa....


gambar dalam lalang pun layannnn...
akhirnya pose ni ade gak 1 yg comel...paling susah nak posing camni...nak tergelak...dah kena golek=golek atas rumput...hahaha...

yang ni abang tu suruh pose ala-ala merajuk...tapi bila tengok balik, macam posing tengah sembahyang jemaah lak..rare betul...alhamdulillah..imam dan makmum forever...insyaAllah...

ok..habis dah kisah post wedding photoshoot...yeay!!!!
kesimpulannya ayong memang sangat puas hati grab promo RM50 untuk any photshoot by Matsu Fotoshoot....servis diorang ok, hasil pun berbaloi-baloi...sempat lagi kalau korang nak grab...promo ni on sampai hujung tahun ni....roger diorang ok...dah, nak sambung kerja..nanti sambung lain hari pulak ek..
tatatititutu!!!!

5 comments:

aisyah kz said...

sweeettt!! hihi..
ayong,rm50 utk any photoshoot?
bestnye..promo available lg ke?

sarahhernyzar said...

night version mode cantik gak kan.. tingin gak tp den golap nnt nmpk mata dgn gigi je.. hahaha..

AyongAtikah Zaid said...

@aisyah: yup 50 je...tp tu hrga klu area putrajaya, tmpt lain blh bncg, tp ada tmbh cas transport klu x slh...sempat lg grab, promo smpai hujung tahun...cpt2 roger booking slot..hehe...

@sara: mana ade sara gelap...sara cerah je ayong nengok...hehe...alaaa...klu gelap pn kuasa mekap kan ade...hehe...

aisyah kz said...

ooo ok, nak try jugaklah :)
tq ayong 4 da info!!

MatSu Photoshoot said...

wah. ada banyak kali review ni.. terima kasih ayong :-)