❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, April 1, 2013

POST 96: Frame @ IKEA....Yippieeee!!!!

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

alohaaaaaaa..... 
hari ni bersiaran dari ipoh, perak ye komeeeee....haha... 
ayong cuti hari ni dan besok sebab besok adik ayong grad kat politeknik ipoh ni...yang ayong selalu mention nama dia anah tu...congrats sis! semoga terus sukses dan sukses!!aamiin...since dia grad besok, then kitorang memang saja datang awal, hari ni aktivitinya memantau adik-adik mandi kolam je...sambil-sambil tu moh la kita mengapdet blog kesayangan ni ye....hehe... 

last weekend kan ayong ada bagitau ayong naik kl, amik kad, bunting, banner,hb mila segala tu kan, sempat jugak la ayong and along jalan-jalan kat ikea...jalan-jalan yang bermisi dan bervisi ye..misi dan visi nak cari frame besar...ramai cakap kat ikea ada banyak, murah-murah pulak tu...
haruslah hati ni meronta-ronta nak pergi ikea kan...selama ni dok usha website dia je...
bila sampai tu dalam pukul 12, orang pun dah ramai...along dah bising takut takde parking, tapi tunang kesayangan ni degil, nak jugak...ada okeh...banyak lagi parkingnya...hehe... 


masuk-masuk tu target nak makan meatball kegilaan ramai tu dulu...perut pun dah sehati berdansa bagai...excited la ni nak makan, first time kan...hehe...tapi sebab masa tu dah memang waktu lunch, memang ramai la orang..meja kena bercop bagai..
tapi bila makan je meatball itu, memang rasa berbaloi-baloi...memang sedap!!hehe...
ayong bukanlah penggemar meatball sebab rasa daging dia melampau sangat, tapi yg ikea ni ayong suka..sebab kuah dia kot...nak cari resipi la nanti..along mesti suka la kalau baca part ni...
cari resipi je, buatnya entah bila...hahaa.... 
yummyyyyyy!!!!!
lepas dah kenyang,kitorang pun meneruskan misi mencari frame..sambil tu sempat cuci mata, memang best woooo....rambang mata tengok semua..rasa nak cepat-cepat beli rumah sendiri nak deco-deco...nasib baik dalam otak dan poket memang dah set nak beli frame je..kalau takkkk....hehe...sampai kat bahagian frame tu jumpa la frame yang ayong idam-idamkan...ada warna-warni lagi dan harga pun RM21.90 je ok...murah giler kot untuk frame besar...sebiji macam yang ayong idamkan selama ni...simple but nice...

ni dia...banyak giler...ada yang warna-warni...lupa nak snap pic..
frame saiz 50cmx70cm @ RM21.90 only!!!
menjerit ayong punya happy...along layankan aje la...sampai dia pun naik excited...siap nak beli banyak-banyak...nak letak gambar kawin la..tapi gambarnya pun takde lagi...achaner?hahaha...so kena tahan nafsu dulu ye, nanti dah ada gambar, kita datang lagi ikea...hehe...akhirnya kitorang pun berjaya memilih 3 frame...
happy giler!!hehe... 

orang yang kena dera angkut 3 biji frame...hahaha....
mis berjaya..yeay!!!!
ayong pernah cerita pasal kain crosstitch ni kat sini....dah jumpa frame dia...yeay!!!
frame untuk button badge hadiah dari Gift & Tq Tag
ayong pernah cerita kat sini...thanks wawai!!
ni baru separuh siap....ada projek nak buat dengan yang ni...nanti dah siap ayong share ye..hehe...
wedding welcome board by partyprint...hehe...
nanti ayong review partyprint ye....
sekian kisah first time menjejakkan kaki di ikea...dan pastinya lepas ni akan banyak lagi babak kat ikea...hehe...thanks ikea!!we love u!!nanti kitorang datang lagi ye...tungguuuuu!!! 

p/s: masa tengah jalan-jalan tu kan, kitorang terdengar la perbualan suami isteri...lebih kurang macam ni la... 
isteri: bang, boleh tak nak beli yang ni? 
(sambil tunjuk barang apa entah...kitorang curi-curi dengar je...hehe...) 
suami: tak yah la...yang dah ada kat rumah pun tak pakai lagi kan.... 
terus kitorang gelak terbahak-bahak...situasinya sama aje laki bini kan...opsss...kitorang belum lagi..bakal...lagi 2 bulan...nebessssss......hahahaha.....

15 comments:

Diyana said...

selalu nye mcm tu laa.. nafsu... ank beli byk2...
haha

Amalina Ali said...

syiokkk sangat lettew dah dpt frame. :)

AyongAtikah Zaid said...

@diyana: tula...tu yg kena set kat otak awal2..pastu nasib baik g dgn along, klu g sorang ke abis 1 ikea borong gamaknya..haha..

@nana: haruslaaaa.a....syiok gilerrrr....hehehe....

SarahSyafiq said...

cantik2 yang ayong frame kan tu:)

NinaAz said...

Sioknyaaaa. Cantik pic tu... nanti jgn lupa invite ekkkk. Hihi

AyongAtikah Zaid said...

@sarah:thanks sarah...hehe..lagi cantik bila letak dlm frame ikea tu..tiba2 jd duta ikea...hehe...

@nina: hehe..thanks!sure..klu nak kad boleh email ayong...atikah_zaid@yahoo.com.my..nnt ayong pos kad, dtg la ek..:-)

sarahhernyzar said...

sonok shopping weh.. hehe :D nak g terjah IKEA masih belom kesampaian. mencari deko utk bilik.. ghmmm.. apa menarik eh?

AyongAtikah Zaid said...

@sara: mcm2 ada...tp ari tu x sempat tgk btl2...jeling2 je...sbb ada org tu bising klu g tgk dekat2..hehe...since fokus kat frame, frame gmbr cntk2...ade cermin2 pun cntk2 gak..mcm cermin snow white pun ada...hehe...

AyongAtikah Zaid said...

@sara: mcm2 ada...tp ari tu x sempat tgk btl2...jeling2 je...sbb ada org tu bising klu g tgk dekat2..hehe...since fokus kat frame, frame gmbr cntk2...ade cermin2 pun cntk2 gak..mcm cermin snow white pun ada...hehe...

AyongAtikah Zaid said...

@sara: mcm2 ada...tp ari tu x sempat tgk btl2...jeling2 je...sbb ada org tu bising klu g tgk dekat2..hehe...since fokus kat frame, frame gmbr cntk2...ade cermin2 pun cntk2 gak..mcm cermin snow white pun ada...hehe...

AyongAtikah Zaid said...

@sara: mcm2 ada...tp ari tu x sempat tgk btl2...jeling2 je...sbb ada org tu bising klu g tgk dekat2..hehe...since fokus kat frame, frame gmbr cntk2...ade cermin2 pun cntk2 gak..mcm cermin snow white pun ada...hehe...

AyongAtikah Zaid said...

@sara: mcm2 ada...tp ari tu x sempat tgk btl2...jeling2 je...sbb ada org tu bising klu g tgk dekat2..hehe...since fokus kat frame, frame gmbr cntk2...ade cermin2 pun cntk2 gak..mcm cermin snow white pun ada...hehe...

orked violet @ SYA said...

conversation husband and wife tu pon same cm parents Sya. kdg2 mak nk beli something abah ckp "xyah La kt umah da ade". xpon, "aritu beli kjp da rosak. cr jenis yg laen la"

tp skang kLW shopping slalu nye Sya ngn mak ngn younger sis.mmg xde La conversation sume tu kann. yg ade "makk..ni cantek. kLw Letak kt depan mesti cantek. ade sale lak tu" hahahahah

FarizAtie said...

frame tu size brp ye yunk?? plssss nak tau sgt..^_^

AyongAtikah Zaid said...

@atie: saiz frame to 50cmx70cm...