❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 18, 2013

POST 106: Finalize with bridal...Done!


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

ingat ayong pernah membebel pasal bridal pilihan hati ayong?
kalau tak ingat or belum baca...cepat terjah SINI dulu..lepas tu baca balik post ni ok..hehe..
lepas dah booking masa bulan 12 hari tu, takde apa-apa discussion lagi pasal konsep ke apa...biar je dulu,sebab masih awal lagi katanya...so, bila dah masuk bulan 2, rasa macam dah ok kot nak bincang, kitorang pun duduklah bertentang mata bincang apa yang patut...hahaha...
dengan bridal ni ayong memang cakap awal-awal ayong taknak ambil pakej, sebab walaupun ayong buat kat dewan, tapi ayong taknak buat pelamin gah-gah atas stage dewan tu...so, ayong memang bagitau direct bajet ayong berapa and apa benda yang ayong nak ada untuk majlis ayong...alhamdulillah owner bridal ni iaitu nekman (lelaki ye, ex-engineer, tapi kerana minat, dia bukak bridal..kagum!) boleh faham ayong nak macam mana walaupun dia ada pujuk-pujuk jugak suruh ambil pakej...tapi keraskan hati tak mau...hehe..
so, lepas bincang punya bincang...inilah hasilnya....
bajet rm1500 je untuk semua-semua...kira rendah la untuk kat dewan...bajet ciput tapi nak jugak, tak kira..hehe..
pada mulanya, kitorang plan nikah kat masjid, tapi tak jadi..so kitorang decide buat atas stage dewan je memandangkan kitorang memang tak guna pun stage dewan tu...so cakap dengan nekman, ada bajet RM600, mintak cadangan dia untuk deco stage untuk nikah...mintak stage untuk hantaran...tau bajet tu memang rendah untuk deco 1 stage besar...walaupun, jumlah tu nampak besar, tapi masuk bab kahwin ni, 600 tu mcm 60 ringgit je nilainya...huhu..cakap dengan nekman, at least kalau boleh bagi tirai cantik-cantik pun ok la..tapi nekman cakap macam kejam pulak kalau bagi tirai je....in the end dia decide nak bagi ayong macam pelamin mini untuk nikah..lepas tu dia akan deco lantai stage...
diorang janji nak buatkan deco stage camni...hehehe...harapnya cantik seperti yang dibayangkan...
lepas tu, ayong mintak macam background pelamin untuk photocorner, tak besar pun...sebab takde pelamin cantik-cantik, so kat photocorner ni buat la cantik-cantik sikit...photocorner ni nanti nak letak kat satu sudut atas lantai dewan je, so harapnya nanti tetamu-tetamu berposing habis-habisan manfaatkan photocorner ayong ni ye...karang rugi je buat kalau orang tengok je...kalau ada b2b blogger yang datang, jangan lupa snap pic kat photocorner ayong ok...nanti boleh share dengan ayong..hehe...

backdrop photocorner yang ayong cakap tu mungkin hasilnya begini tapi dari 3 panel ni, ayong punya 1 panel je...tak kisahlah...janji ada..hehe...
yang lain-lain biasalah, ada red carpet, deco meja makan damai, walkway...baju pun sewa, tapi baju taknak tunjuk dulu la...tak surprise gitu..hahaha....apa pun, ayong puas hati la sebab apa yang ayong idam-idamkan insyaAllah diorang nak realisasikan....bajet ciput, so yang diidamkan pun takdelah grand mana..yang penting insyaAllah ayong rasa berbaloi..hehe...harap-harapnya semuanya cantik seperti yang dibayangkan...aamiin...

p/s: hari-hari balik kerja lalu depan dewan yong peng tu, lepas tu dok countdown..
lepas tu nebes sorang-sorang..huaaaaaa......

6 comments:

Diyana said...

harap semua nya turn out cantik2 belaka...
xsabar nye nk tgok.... hee~

AyongAtikah Zaid said...

@diyana: tula...doakan ye...aamiin3...jgn jd pelamin anganku musnah dah lerrrr....takut...huahuahua..

Amalina Ali said...

meletop uolssss...

AyongAtikah Zaid said...

@nana: meletuop la sgt...haha...arap2 semua jln lancar jela...doakan ye yang....

Vanila GurLz said...

sy pn ambil mahligai nnr bridal utk wedding hjung tahun ni...ske tgok hsil kerja tangan dyeorang memg superb!!!

AyongAtikah Zaid said...

@vanila gurlz: kannnn...mmg berbaloi2...ayong ada review outcome diorg utk wedding ayong...blh tgk kat wedding review...mmg terbaik!!!