❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Friday, September 28, 2012

POST 33: Dah cop OP dan OV... =)


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah..tengok tajuk tu maksudnya dah lega satu hal...antara hal-hal terpenting dalam wedding...kalau ikut wedding timeline ayong...booking op dan ov ni target nak setelkan dalam bulan 10...terawal pulak ek...baguslah kan...dah boleh tukar kaler dalam wedding checklist..yeay!! tak yah pening-pening nak survey...taknak survey dah pun, dah bayar deposit lock tarikh..karang terjumpa lagi menarik hati menyesal pulak sorang-sorang..tapi insyaAllah pilihan ni yang terbaik...harap-harapnya..serious bab op dan ov ni memang antara yang paling dilema nak buat pilihan..
sebab harga bukan murah, salah pilih boleh hancur kenangan seumur hidup!

awal sangat ke booking ek?
kalau ikutkan hati memang nak survey dan survey lagi...tapi ayong ni ada masalah yang kalau dah jatuh cinta dengan sesuatu tu, memang nak yang tu jugak..lagipun takut, yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran...hehe...so, ayong dah terjatuh hati dengan promo yang diorang buat, actually diorang buat promo untuk videography je, dan ayong memang lagi pentingkan videography dari photography..ayong rela takde album gempak-gempak dari op, asalkan bajet ayong boleh bawak untuk ov..haruslah kena pilih salah satu kan sebab bajetnya very-very limited..sobs! alkisahnya bila dah jatuh cinta dengan promo tu, ayong pun merisik khabar la...suka jugak diorang punya PR, cepat je reply pm ayong kat fb...kalau tak dapat pm, ayong bbm pulak...and still dilayan..thanks guys!
akhirnya lepas dah bincang-bincang berhari-hari, lepas dah dapat approval along, ummi abah, keputusan pun dibuat..
disebabkan dah bayar deposit,
so secara rasminya ayong boleh announce la kan siapa op dan ov ayong nanti...

THE DARKNESS STUDIO
link facebook
link blog
inilah promo yang berjaya buat ayong tak tidur malam berhari-hari...
promosi ni still valid ok!
bawah 1k untuk 2 event! plus 2 OV!
sebab tula meroyan...huhu..tapi ada transporation and accomodation charge la sebab diorang ni kat kl dan ayong kat johor..niat dari awal nak cari yang kat johor je dengan harapan dapat lupakan segala charge tu tapi tak jumpa yang menarik hati...bila dah bincang berhari-hari dan berhari-hari jugak la tidur malamku terganggu, ayong try tanya kalau nak ambil OP sekali berapa, tak kisahlah kalau just shoot, edit dan burn je, yang penting still dalam bajet ayong...sebabnya ayong fikir kalau nak hire lain karang kalau berkenan yang jauh-jauh kena charge lain pulak...diorang pun bagilah quotation, lebih RM150 dari bajet ayong untuk both OP dan OV untuk semua campur charge segala charge...bajet ayong ciput-ciput je...segan nak bagitau..tapi sebab dah jatuh cinta sangat dengan hasil kerja diorang, cakap dengan along, takpelah, insyaAllah gomen dapat bonus nantikan, ayong simpan lebih sikit ye untuk cover yang terlebih bajet ni....hehe...

macam nervous jugak mula-mula nak confirmkan dengan diorang ni, sebab ayong ada try jugak blogwalking, google cari review pasal diorang ni...tapi tak jumpa..so ayong decide, pm jela orang-orang yang pernah hire diorang ni...saya terpaksa! sorry TDS crew sebab menyiasat customer-customer anda senyap-senyap..ada la beberapa orang yang ayong tanya, dan alhamdulillah semua bagi respons positif...
sebab cuak jugak la, macam-macam benda tak elok dengar pasal vendor-vendor ni kan...
harap-harapnya yang ni memang betul-betul ok..
so later lepas majlis ayong boleh bagi good review untuk korang ye..it's my promise...insyaAllah...

jomlah ayong tunjuk beberapa hasil kerja TDS Crew ni ok..
kepada TDS Crew, kalau ada baca entri ni, ayong mintak izin guna beberapa hasil kerja korang ye...


hasil kerja pertama yang ayong usha, memang jatuh cinta sangat dengan video ni..memang macam yang ayong nak..ayong suka kalau video pakai lagu yang happening, moment nikah tu je macam kena touching-touching sikit...yang part lain nak happy, nama pun hari bahagia kan, karang kalau tengok video kahwin dari awal sampai habis nak touching, nangis je, susah pulak kan..karang orang ingat kena paksa kahwin ke apa...hehe..ini pada persepsi ayong la, lain orang lain persepsi kan?
tak kisahlah...asalkan masing-masing bahagia...hehe..

tapi bila tanya kat karlell (salah seorang crew TDS), macam ni ke sample video ayong boleh dapat...dia dengan jujurnya cakap tak sebab yang ni mahal sikit, ada tambah 3D montaj..so macam dah down jugak..tapi bila tengok hasil kerja diorang yang lain-lain, yang takde 3D montaj pun ayong dah jatuh cinta jugak...hehe...jom layan!


nak letak lagi satu la..layankan je ok...


::photography::






cukuplah ek...ni pun rasa dah panjang giler entri...untuk gambar-gambar yang diorang shoot, pada ayong cantiklah..bab gambar ni ayong tak cerewet sangat, dah nama pun photographer kan..pada ayong asalkan gambar tu clear, sharp, tak gegar-gegar, tak bercahaya sangat dan tak gelap sangat, ayong dah rasa gambar tu cantik...nak tengok banyak-banyak, korang bolehlah terjah facebook dan blog diorang ok...
kena mintak free gift album kat TDS ni sebab tolong promote...hehe...

sebelum entri ni dihabiskan, ada beberapa pesanan kat sini ye...
untuk TDS Crew
see you first of June next year...save the date ok!
semoga kita dapat bekerjasama dengan baik untuk outcome yang terbaik..insyaAllah...
ikhlas dari customer yang berharap...hehe...
untuk along
kena praktis senyum banyak-banyak dari sekarang dan belajar posing-posing terbaik sebagai persediaan ok..almaklumlah...kitorang bukan fotogenik...harap maklum! harap-harap TDS Crew berjaya mem'fotogenik'kan kitorang nanti...haha... 
untuk family, kawan-kawan, tetamu yang datang nanti
nanti pose cantik-cantik, bagi ucapan best-best ye...ayong hire OP dan OV ni semua untuk korang buat kenangan untuk ayong dan along seumur hidup..baru berbaloi gak riban-riban habis ni...alright?? 

~OP dan OV dah selesai...dilema untuk tailor dan MUA pulak...tak habis-habis la dilema selagi tak selesai kan....isy..isy..isy...macam ni rasa orang nak kahwin ye...belum campur dilema lain lagi...patutlah ada lagu di persimpangan dilema...penangan dilema...hehe....~

4 comments:

Zila Zainal said...

yeayyy dah settle satu masalah :)

AyongAtikah Zaid said...

Hehe...tau xpe...klu x, x sng duduk...dah pilih, xyah pkir...doa je byk2 hasilnya yg terbaik...kan zila?:-)

chibi neko said...

wah..bestnyer..
nampak menariklah

AyongAtikah Zaid said...

hehe...nnt nisah buat ucapan best2 tau....hehe...