❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Friday, September 21, 2012

POST 27: DIY MISSION


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

~Ini adalah untuk kegunaan ayong bagi memudahkan segala urusan...mohon didoakan supaya dipermudahkan semua urusan kami dan diberkati oleh Allah s.w.t..aamiin...~

1) HANDBOUQUET
Plan: Glitter foam handbouquet
Status: tinggal buat colar dan deco (start 14/10/12)

2)SIGNAGE
Plan: Design --> Print  --> Tampal kat kotak--> balut --> Letak Double Tape/Tali
Status: Dah design

3) PAPER FLOWER (DECO BACKGROUND PHOTOCORNER)
Plan: Cari tutorial --> Beli bahan --> Buat
Status: 0%

4) KUMPUL LAGU WEDDING
Plan: Cari lagu --> Download --> Save dalam CD
Status: 0%

5) SIGNBOARD PHOTOCORNER + GUESTCORNER
Plan: Design saiz A4 --> Print --> Frame
Status: DONE

6) PROP PHOTOCORNER
Plan: Design --> Print --> Laminate --> Tampal lidi
Status: Dah ada design

7) GUESTNOTE
Plan: Design --> Print (bersama kad jemputan) **kalau tak dapat, print atas a4 tampal belakang kad jemputan.
Status: Dah design

8) HURUF THANK YOU UNTUK MEJA HADIAH
Plan: Design --> Print --> Laminate
Status: DONE
Credit to anaztasia tie the knot













9) CENTERPIECE
Plan: lebih kurang macam dalam pic ni...













(i) Beli bahan-bahan:
  • crepe paper pink
  • bahan untuk bekas centerpiece
  • bunga rampai
  • lidi
  • solatape
(ii) buat bekas centerpiece
(iii) buat kad centerpiece: design --> print --> tampal kat baki kad jemputan

Status: dah design untuk label dan bekas centerpiece


sesungguhnya kita hanya merancang, Allah s.w.t jualah yang menentukan...
semoga semuanya berjalan seperti yang dirancang atau lebih baik dari yang dirancang..
~doakan ayong berjaya capai misi-misi DIY ni dengan lancar ye...aamiin..~
::if you fail to plan, you are planning to fail::

5 comments:

SarahSyafiq said...

wahh, dah byk planning ayong nie.

AyongAtikah Zaid said...

haha...plan jela...nak buat tu..adoi...kena kumpul kekuatan...doakan ayong ye sarah supaya semua berjalan lancar so dpt g honeymoon kat cameron mcm sarah...hehe...

Amalina Ali said...

jangan semangat megi mcm nana ye ayong. hihi. nana ni memula je plan bapak lahai banyaknya. tapi, kebanyakkannya kena reject. kuikuikuiii...

AyongAtikah Zaid said...

semangat megi pun ada ye...hehe..kena reject tu susahlah kan..tula, harap semuanya ok la...ayong kena reject tu tak la, sebab nak buat sendiri..kalau reject, suruh sape yg reject tu buatkan...haha..ayong ni masalah rajin tak rajin jela...hehe..

Amalina Ali said...

HAHA. ada la semangat megi. semangat 3min mcm masak megi tuuuu... hihi. ayat semangat megi ni cilok dari ayat MHZ. dia tu mcm2 je. :p