❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, September 13, 2012

GIVEAWAY 17: Giveaway: Kelasss Kau! Apa Rahsianya?


Assalamualaikum w.b.t

Tiba-tiba ada header alsd2 kan...bukan agen ye..tapi ayong nak cuba diet dengan alsd2...banyak testimoni yang dah berjaya...dan sejujurnya ayong pernah cuba sendiri diet dengan alsd2, dengan 1 tin berjaya jugak turunkan 2 kilo dalam masa seminggu..alhamdulillah..tu kira macam eksperimen la..semoga ayong terus diberikan kecekalan untuk terus berdiet dengan alsd2 dan dilimpahkan rezeki untuk beli alsd2 ni..sebabnya kalau nak betul-betul capai target, ayong perlukan lebih kurang 3-4 tin..huhu..
so, bila terjumpa giveaway alsd2 ni, semangat nak join, boleh tambah stok alsd2...
semoga ada rezeki ayong...aamiin....


Kenapa takut gemuk???
berdasarkan pengalaman, dulu ayong macam buat tak kisah je dengan berat badan yang semakin meningkat ni, lagi pulak ayong bukan jenis yang kisah dengan apa orang nak cakap, as long as ayong rasa apa ayong buat tu betul, tak salah, tak susahkan sesiapa...tapi semenjak bakal melangsungkan perkahwinan tahun depan, tiba-tiba terdetik kat hati, sampai bila nak macam ni...so, mesti buat sesuatu..
sebab-sebabnya takut gemuk:
1) nak kahwin mesti nak nampak cantik kan..so kalau kahwin dengan saiz badan ideal, mesti lagi best!
2) selalu dengar kalau gemuk ni nanti susah nak mengandung, so kalau boleh nak elakkan menghadapi masalah begini.
3) mesti jaga penampilan diri untuk suami...siapa yang tak suka benda cantik kan...walaupun dia kata dia terima seadanya, tapi kita perlu jugak usaha jaga penampilan diri bagi yang terbaik untuk dia kan.

Cara nak atasi:
Berdasarkan pengalaman jugak, pakailah atau ambillah apa sahaja dari murah ke mahal, tapi sebenarnya kalau semangat dalam diri sendiri nak kurus tu takde,semuanya pasti takkan menjadi...yang penting pertama sekali tetapkan fikiran, semangat nak kurus tu sekuat mungkin...jangan mudah putus asa...jangan hangat-hangat tahi ayam (marah diri sendiri)..lepas tu, tetapkan strategi nak kurus...dan ayong dapati diet dengan alsd2 salah satu cara yang bagus untuk berdiet...yang penting kena patuh semua arahan...kalau nak tau dengan lebih lanjut macam mana diet dengan alsd2 ni, boleh terus tanya AZERA ye...insyaAllah pasti ada hasil..sokongan keluarga, pasangan dan rakan-rakan juga sangat diperlukan...
memang susah untuk dapatkan berat badan ideal, tapi tak mustahil!

untuk penuhi syarat penyertaan, kena tag 2 orang...so nak tag my sis anah dan dayah ye..
korang...mintak tolong follow blog azera ni ok..kalau tak, ayong tak boleh join...huhu...
kalau ada sesiapa nak join, klik banner kat atas tu ok...

~sekian sahaja untuk entri GA yang ni...semoga ada rezeki ayong...aamiin...~

6 comments:

Azerawati Aziz said...

tq ayong ;)

AyongAtikah Zaid said...

You are welcome...mintak2 ada rezeki ayong..aamiin..:-)

mashi said...

follow blog saya eh....sy poin join contest ni hehehe

http://mashimulamerapu.blogspot.com/

yana lyana said...

Good luck, awak!
:)

Azera Aziz said...

Di minta anda mencari raka-rakan untuk Like entri anda. Sesi meng'Like' bermula sekarang...Good Luck!

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=467551569955939&set=a.456168437760919.107148.453783074666122&type=1&relevant_count=1

Nur Ezqy said...

RM1/pcs strip ujian ovulation OPK (kesuburan)/pregnancy UPT (kehamilan).


blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

sms: 0122429082 (puan nor)
email: lovidoobidoo@gmail.com