❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, September 18, 2012

CONTEST 10: “Why Maybank should give me tickets to Legoland”

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t


rasanya semua dah kenal sangat dengan Maybank kan?
salah satu bank yang sangat famous..tapi  entri ni bukan nak promote suruh buat akaun simpanan ke apa-apa dekat Maybank..bukan bertukar kerja tiba-tiba jadi pegawai bank ye..bukan nak cerita pasal takaful, kad kredit, loan ke apa semua yang berkaitan dengan bank la..tapi entri ni ditulis sebab Maybank anjurkan contest nak bagi tiket free masuk Legoland... Maybank suruh ceritakan kenapa Maybank perlu bagi tiket  Legoland  pada ayong...hehe..

Sebelum ayong cerita sebab-sebab Maybank kena bagi ayong tiket ni, jom layan gambar-gambar Legoland dulu..gambar ihsan dari website rasmi Legoland dan google ye..kalau nak layan gambar ayong kat Legoland, kenalah doakan Maybank bagi ayong tiket free ni...thanks in advance sudi doakan...hehe..

kalau dapat pergi mesti kena snap pic kat sini!
map Legoland..colourful macam main lego...teringat dulu kecik-kecik suka main lego..hehe..
macam luas betul tempat dia..
salah satu park dalam Legoland...cantik!
roller coaster benda mesti naik kalau pergi tempat macam ni..naik sekali seumur hidup pun cukup..hehe..
rasanya cukuplah tu gambar untuk cuci mata...
jom layan sebab kenapa Maybank kena bagi ayong tiket-tiket free ke Legoland ni...

SEBAB PERTAMA
ayong stay kat JOHOR BAHRU..maksudnya memang dah dekat sangat nak pergi Legoland tu..tertunggu-tunggu jugak bila Legoland ni nak bukak, tapi bila tau harga tiket yang agak mahal, niat nak pergi terus macam "kita lupakanlah dulu ye.." tapi mungkin berbaloi dengan apa yang kita boleh dapat kat sana..lepas ni kalau cakap dekat orang kita duduk johor bahru, mungkin salah satu soalan bakal ditanya, "dah pergi Legoland?" kalau dah, bolehlah jawab dengan bangga, "dah pergi!", tapi kalau belum, geleng kepala jela..huhu..sebab tu la Maybank kena bagi tiket ni kat ayong..boleh ye?

SEBAB KEDUA
semalam sebelum ayong terjumpa contest yang Maybank anjurkan ni, adik bongsu ayong yang baru berumur 5 tahun baru je tunjukkan ayong dia dapat tiket free masuk Legoland sebab ummi abah beli KFC, KFC murah hati bagi tiket free masuk Legoland tapi untuk kanak-kanak jela...
adik memang excited sangat nak pergi...asyik tanya je, "ayong, bila kita nak pergi??" kakaknya cuma jawab, "nanti kita pergi ye dik..." dia senyap..selang berapa minit, dia tanya lagi...adoyai..budak-budak kan, layan jela...salah satu perbualan semalam...

adik: yong...bila kita boleh pergi ni?
ayong: nanti ada rezeki kita pergilah...tunggu ayong dapat tiket untuk orang dewasa..sekarang yang ada tiket untuk kanak-kanak je..
adik: Oh..kena ada orang dewasa ye ayong?
ayong: ye dik...habis siapa nak jaga kau dik..
adik: ok..nanti ayong dah dapat tiket kita pergi ye...yeay!!

beberapa minit lepas tu, terbaca pasal contest ni...kata-kata budak kecik memang Allah nak makbulkan kot..dah dapat peluang depan mata, memang terus semangat nak join..lagi pulak Maybank yang anjurkan, sebab Maybank ni dah jadi macam 'parents' ayong, sebab tolong simpankan duit gaji ayong tiap-tiap bulan...hehe..boleh nampak kan keakraban ayong dengan Maybank?? kata akrab, so kenalah join contest Maybank anjurkan ni kan...hehe...
jadi, ayong memang berharap sangat dapat menang tiket free ni supaya ayong boleh bawak adik kecik ayong yang dah ada tiket dia tu berseronok kat Legoland...
inilah adik kecik ayong..dia memang sangat terror buat muka kesian..manalah kakak dia ni tak gigih buat entri untuk join
contest ni kan...hai...rindu sama ini budak!
inilah voucher yang KFC bagi..saja ambil gambar bagi nampak macam bercahaya,
mintak-mintak cahaya kemenangan tu tertempias kat ayong...hehe...
~maafkan ayong dik, kakakmu tak berapa nak kaya nak keluarkan duit ratus-ratus hanya untuk Legoland, kita tunggu Maybank bagi tiket free ye...~ 

Maybank suruh tulis entri kurang dari 500 perkataan je, ni dah 400 lebih..so cukuplah dua sebab tu..
akhir kata, thanks Maybank sudi buat contest untuk blogger especially ayong yang love contest so much..semoga ada rezeki ayong menjadi antara 11 yang bertuah..InsyaAllah ayong akan tetap menjadi pelanggan setia Maybank...tolong jaga duit ayong baik-baik ye..kalau nak tolong tambahkan duit dalam akaun tu boleh jugak..besar tapak tangan, nyiru ayong tadahkan...hehe....







2 comments:

cik mah said...

gud luck ayong.....

AyongAtikah Zaid said...

thanks cik mah! lama cik mah x post apa-apa...rindu! hahaha....