❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 25, 2013

POST 110: First Fitting @ D'arienna


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

saja buang tebiat apa entah nak share pic masa first fitting baju nikah hari tu...lama dah...hehe....
konon-konon nak surprise kan..tak payah la nak surprise sangat..hahaha....

along saya...baju dia ok je....sedap-sedap pakai...nasib baik...kalau tak kena layan cerewet dia ni lagi haru...hehe...psstt..sebab dia cerewet la dia pilih saya...hahahahaha.....
baju ayong...suka dengan meleret-leret tu..sangat diva..hahahaa...tapi banyak nak kena alter lagi...
tak sabar nak tunggu dah siap...hehe...
saja bagi gambar senget..hahahaha....
ni la rupa dia untuk first fitting...banyak gak nak kena alter..yang lagi best designer tu cakap taknak alter sampai awal bulan 5, sebab konon-konon nak bagi can ayong kuruskan sikit badan...huhu...tapi masalahnya ni dah nak masuk bulan 5 macam tak kurus pun...confirm jumpa minggu depan kena bebel..huahuahua...ahhhh...tak kisahlah...badan besar pun boleh pakai dress jugak kan????



POST 109: Sampai Termimpi-Mimpi...HuHuHu


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

selamat pagi semua....
pagi-pagi dah nak membebel kan...ni semua pasal mimpi malam tadi la...fuhhh...mimpi yang menggelabah....boleh pulak kan mimpi hari kejadian tapi mimpi semua jadi menggelabah dan huru hara...huhu...nak kata sebelum tidur mikior sangat, macam tak...huhu...so mimpinya dengan pakai baju kurung je, dok layan-layan tetamu, dok bersila atas lantai je borak-borak ok...lepas tu, tiba-tiba nampak si along dah sampai siap berpayung, yang kita ni tak siap apa pun lagi...pakai baju je...menggelabah la...tudung and veil cantik entah ke mana, muka selebet, mekap memang tak dan la...yang fikir dalam kepala otak nak pakai kasut bling-bling tu je...dah tak ingat pulak simpan kat mana, beriye cari dalam setiap almari dan rak...akhirnya jumpa...tengah-tengah pakai kasut, dengar bunyi orang ketuk pintu...tok..tok..tok...ingatkan along dah sampai depan pintu...rupanya ummi kejut bangun subuh...huhuhuhu....bangun-bangun blur....lepas dah waras sikit, fuhhhh...lega mimpi je...kalau betul-betul jadi macam tu, tak tau la nak cakap apa...huhu...

p/s: orang cakap mimpi terbalik dengan realiti..betul ke?apa pun, doakan semua berjalan lancar dan seperti yang dirancang ye...aamiin...

Wednesday, April 24, 2013

POST 108: ~Wordless Wednesday~ Projek Malam Hari


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

holllaaaaa!!!!
sekarang tengah busy menulis kad kahwin tiap-tiap malam....boleh kata sedara mara punya and 50% kawan-kawan dah setel...phewwwww....lenguh tangan mak nakkkkkk.....huahuahua...


p/s: 21/4/13 hari tu genap kitorang kenal dah 5 tahun dan genap setahun kitorang bertunang...alhamdulillah...semoga kitorang terus kuat untuk hadapi apa jua dugaan dan cabaran...aamiin...

Thursday, April 18, 2013

POST 107: Handbouquet By MrsNellyBouquet!


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

yuhuuuuuu.....bergumbira hari ni ye...dapat publish 2 post gitu...siapa tak happy...hahaha...
kali nak cerita yang handbouquet dari nelly dah sampai ke tangan ayong...alhamdulillah..
kalau korang masih ingat lagi, dulu MrsNellyBouquet ni ada buat giveaway terpantas di dunia...hahaha...
kalau tak ingat boleh baca kat sini....
disebabkan giveaway ni pantas sangat, ayong pun dengan pantasnya telah men'review' MrsNellyBouquet ni...selalunya kalau menang apa-apa giveaway, ayong akan review lepas dapat hadiahnya..kali ni special..hehe...kalau nak baca review ayong, boleh klik sini ok....
since ayong dah review MrsNellyBouquet, hari ni ayong just nak tunjuk handbouquet ayong yang merupakan hasil tangan nelly...

ni la rupa hb bila baru bukak kotak...diam-diam je diorang duduk dalam tu....fly dari sabah ni...jauh betul... 
1st hb...kaler ni nelly yang suggestkan..lagipun sekarang kaler turquiose purple memang tengah in kan...terus setuju...
suka tengok bunga-bunga dia..cantik!
kaler kuning pink ni ayong yang request sebabnya ada sorang bff ayong ni beriye suruh buat hb kaler kuning...walaupun tak masuk tema langsung, tapi takpelah...
nasib baik nelly baik hati nak bagi 3 hb...boleh puaskan hati dia..hehe...
ayong suka hb yang ni sebab dia besar and nampak ceria sangat...hehe...
yang ni ayong suka jugak..comel gitu..and kaler dia sangat cantik!
sangat masuk tema ok..hehe..
since ayong pernah terbaca 1 post nelly yang menerima apa-apa komen dengan hati terbuka untuk dia improve, so overall komen ayong untuk nelly:

1) ayong suka hasil tangan nelly..penghasilan kuntuman-kuntuman bunga tu memang dah cantik...kalau bagi kat ayong memang tak jadi rupa bunga agaknya...haha...tapi maybe boleh improve untuk diperkemaskan lagi susunan bunga untuk buat jadi sejambak tu...

2) nelly boleh improve untuk hasilkan collar dan handle hb yg lagi kemas dan menarik...sbb rasanya collar dan handle hb ni penting untuk tambah lg kecantikan dan keeleganan hb tu...pada ayong dari collar and handle hb ni jadikan hb tu nampak 'mahal' kalau kena dengan caranya walaupun sebenarnya modalnya rendah je..hehe...

3) deal dengan nelly memang sangat puas hati...cakap je nak macam mana, insyaAllah dia akan layan..kalau dia tak dapat buat, dia memang cakap terus terang, dan try bagi suggestion lain..yang pastinya boleh jadi lagi cantik...sebab ni makanan dia kan, mestilah dia lagi tau..hehe...ayong suka part ni, keep it up!!
jangan jadi macam ada sesetengah vendor, tak dapat nak penuhi permintaan customer, lepas tu tak cakap, bagi harapan palsu, main buat sesuka hati, in the end customer tak puas hati....

rasanya tu jela kot...harapnya nelly terima komen membina ni ye...apa pun, ayong nak ucapkan terima kasih banyak-banyak ye nelly...tak terkata setinggi-tinggi pernghargaan untuk MrsNellyBouquet...jangan putus asa...tingkatkan usaha...moga bisnes MrsNellyBouquet terus maju...aamiin...

untuk korang yang berminat dengan hasil tangan nelly boleh terjah link ni:
Facebook MrsNellyBouquet
Blog MrsNellyBouquet

p/s: bolehlah nanti melaram posing habis-habisan dengan hb-hb ku...nanti ayong letak hb ni kat photocorner jugak, bolehlah tetamu-tetamu posing dengan hb cantik-cantik ni jugak...i like! hehe...

POST 106: Finalize with bridal...Done!


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

ingat ayong pernah membebel pasal bridal pilihan hati ayong?
kalau tak ingat or belum baca...cepat terjah SINI dulu..lepas tu baca balik post ni ok..hehe..
lepas dah booking masa bulan 12 hari tu, takde apa-apa discussion lagi pasal konsep ke apa...biar je dulu,sebab masih awal lagi katanya...so, bila dah masuk bulan 2, rasa macam dah ok kot nak bincang, kitorang pun duduklah bertentang mata bincang apa yang patut...hahaha...
dengan bridal ni ayong memang cakap awal-awal ayong taknak ambil pakej, sebab walaupun ayong buat kat dewan, tapi ayong taknak buat pelamin gah-gah atas stage dewan tu...so, ayong memang bagitau direct bajet ayong berapa and apa benda yang ayong nak ada untuk majlis ayong...alhamdulillah owner bridal ni iaitu nekman (lelaki ye, ex-engineer, tapi kerana minat, dia bukak bridal..kagum!) boleh faham ayong nak macam mana walaupun dia ada pujuk-pujuk jugak suruh ambil pakej...tapi keraskan hati tak mau...hehe..
so, lepas bincang punya bincang...inilah hasilnya....
bajet rm1500 je untuk semua-semua...kira rendah la untuk kat dewan...bajet ciput tapi nak jugak, tak kira..hehe..
pada mulanya, kitorang plan nikah kat masjid, tapi tak jadi..so kitorang decide buat atas stage dewan je memandangkan kitorang memang tak guna pun stage dewan tu...so cakap dengan nekman, ada bajet RM600, mintak cadangan dia untuk deco stage untuk nikah...mintak stage untuk hantaran...tau bajet tu memang rendah untuk deco 1 stage besar...walaupun, jumlah tu nampak besar, tapi masuk bab kahwin ni, 600 tu mcm 60 ringgit je nilainya...huhu..cakap dengan nekman, at least kalau boleh bagi tirai cantik-cantik pun ok la..tapi nekman cakap macam kejam pulak kalau bagi tirai je....in the end dia decide nak bagi ayong macam pelamin mini untuk nikah..lepas tu dia akan deco lantai stage...
diorang janji nak buatkan deco stage camni...hehehe...harapnya cantik seperti yang dibayangkan...
lepas tu, ayong mintak macam background pelamin untuk photocorner, tak besar pun...sebab takde pelamin cantik-cantik, so kat photocorner ni buat la cantik-cantik sikit...photocorner ni nanti nak letak kat satu sudut atas lantai dewan je, so harapnya nanti tetamu-tetamu berposing habis-habisan manfaatkan photocorner ayong ni ye...karang rugi je buat kalau orang tengok je...kalau ada b2b blogger yang datang, jangan lupa snap pic kat photocorner ayong ok...nanti boleh share dengan ayong..hehe...

backdrop photocorner yang ayong cakap tu mungkin hasilnya begini tapi dari 3 panel ni, ayong punya 1 panel je...tak kisahlah...janji ada..hehe...
yang lain-lain biasalah, ada red carpet, deco meja makan damai, walkway...baju pun sewa, tapi baju taknak tunjuk dulu la...tak surprise gitu..hahaha....apa pun, ayong puas hati la sebab apa yang ayong idam-idamkan insyaAllah diorang nak realisasikan....bajet ciput, so yang diidamkan pun takdelah grand mana..yang penting insyaAllah ayong rasa berbaloi..hehe...harap-harapnya semuanya cantik seperti yang dibayangkan...aamiin...

p/s: hari-hari balik kerja lalu depan dewan yong peng tu, lepas tu dok countdown..
lepas tu nebes sorang-sorang..huaaaaaa......

Tuesday, April 16, 2013

POST 105: One Step Closer....Permohonan Nikah Setel!


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Terlebih dahulu kena cakap alhamdulillah...
sebab salah satu benda terpenting kalau nak kahwin dah setel...alhamdulillah..alhamdulillah...alhamdulillah...
alkisah benda ni dah setel minggu lepas lagi tapi baru berkesempatan nak cerita ceriti...huhu...
sekarang dah dapat buku pink tu, nanti abah tinggal pass kat tok kadi..
then tunggu je hari kejadian untuk di'sign'...hehe...
ayong nak share jugak experience setelkan borang nikah dan interview ni even semua orang especially b2b johor prosedurnya sama, tapi pengalaman setiap orang tu mesti berbeza kan?
so, tak kira...nak membebel jugak pasal ni...hehehe...
sebelum ni ayong dah pernah cerita pasal pergi beli borang nikah kan?
alaaa...yang dah berkurun tu..kalau belum baca lagi, boleh klik sini....
so, rabu lepas akhirnya siap jugak isi dan sediakan segala dokumen...ayong pun dengan nervous panjat la pejabat agama batu pahat tu nak hantar..sampai-sampai baru tau kat pejabat agama pun kena ambil nombor tau...ramai jugak orang nak kahwin kan...baru tau..ingat ko sorang je nak kahwin yong???huahuahua...
so, tunggu punya tunggu, sampai turn ayong, akak kaunter tu pun saring borang ayong...tak sampai berapa minit, siap! dia bagi borang interview suruh turun bawah...then suruh fotostat sekali borang wali dan borang kebenaran kahwin along...tak cakap awal-awal suruh fotostat siap-siap..kalau tau fotostat kat office je free..ni dah kena cas 40 sen...sesejak nak kahwin terlebih teruk berkiranya....huahuahua...
ok, berbalik cerita interview tu..ayong pun turun bawah, masuk pejabat..then nampak ada sorang lelaki sedang ditemuduga...then, ayong tunggu jela...nampak gak ada dua orang lelaki kat hujung pejabat tengah borak-borak...biarkan jela...tiba-tiba salah sorang laki tu panggil ayong..

tuan: nak apa dik?
ayong: nak interview kahwin...
tuan: oh..meh meh sini...

ayong pun jalanlah pergi dekat dia...
dia suruh tarik kerusi duduk tepi meja dia..badan besar, muka garang, nervous tak nervous jugak la...huhu...

tuan: ok, mengucap...
(tiba-tiba, takde intro apa pun ni...huhu..)
ayong: (ayong pun mengucap macam biasa)
tuan: ok, makna mengucap..
ayong: aku bersaksi....
(masa ni dah tergagap-gagap..nervous punya pasal...padahal sebelum tu praktis boleh je..huhu..)
tuan: awak ni nak kahwin ke taknak?
ayong: erkkk...(sentap...tapi serius blank...huhu...)

at last dia bagi hint baru la boleh sambung dengan lancar..huahuahua...
lepas tu sebab dia nampak nervous sangat gamaknya, tiba-tiba dia tukar topik...

tuan: awak kerja apa?
ayong: farmasi bahagian penguatkuasa..
tuan: Oh..yang selalu buat raid, serbuan tu?
ayong: aah..yang tu la...

then dia pun tanya-tanya pasal ubat, cerita ayah dia ada gout..banyak la jugak sembangnya, sampai confuse ni tengah interview kahwin ke kerja...huhu...tapi dia memang berjaya menghilangkan nervous ayong...bravo!!
lepas tu baru berbalik ke pangkal jalan..suruh baca fatihah, doa qunut, tanya rukun nikah, niat mandi junub, tanggungjawab isteri...alhamdulillah bab-bab ni lepas...tapi ada satu cerita lawak jugak...huhu..

tuan: bagi saya rukun nikah..
(ayong dengan yakin nak jawab ni)
ayong: suami...iste..
(tiba-tiba tuan tu potong)
tuan: suami?
ayong: erk...bukan ke...kena cakap lelaki ke..(masa ni memang blur habis..huhu..)
tuan: bukan..bakal suami..kalau suami maksudnya pasangan awak kena kahwin dengan orang lain dulu, baru kahwin dengan awak...nak ke?
ayong: erkkkkkkkkk......taknak..taknak... (sambil geleng-geleng kepala...huhu...)

habis part tanya-tanya..dia pun dah siap isi borang ayong tu...ingat cerita dah tamat kat situ...
rupanya dia nak sambung borak lagi...huhu...

tuan: pasangan orang mana?
ayong: orang kelantan..
tuan: ui...jauhnya!! (nada kuat ok...sentap i...huhu..)
ayong: nak buat macam mana tuan...
(tak sempat habis cakap lagi, dia dah potong..)
tuan: mana boleh cakap macam tu...awak yang cari dia, bukan dia datang tergolek-golek depan awak...
ayong:................ (speechless)
tuan: dia kerja mana?
ayong: putrajaya..
tuan: ui...jauh jugak!! (nada kuat lagi..apakah??) 
ayong: .............. (memang speechless giler...tak tau nak jawab apa...)
tuan: awak ni...kalau belajar bolehlah jauh...suami jauh tak boleh....
ayong: nanti saya mintak la transfer...(jawab perlahan lemah longlai je...huhu..)

akhirnya, tamat jugak interview tu...
fuhhh..memang pengalaman berharga betul....johor je tau ada interview bagai ni...
dah takdir kena kahwin kat johor kan...
yang penting dah setel...alhamdulillah..yeay!!! dah boleh kahwin...hahaha...

p/s: semoga dipermudahkan segala urusan...aamiin...makin nervous oiiii...lain macam nervous nak kahwin ni...huhu....

Monday, April 15, 2013

POST 104:Nak Membebelllll...huhuhu...


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t


seeeeee....berapa banyak pending...masa mencemburuikuuuuuuuuuu...huhu...

Wednesday, April 10, 2013

POST 103: Cuti Kahwin Dah Lulus...Yeay!!!


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t



seminggu sebelum dan seminggu selepas....
seminggu sebelum bajet untuk berperang@memanjakan diri sebelum hari kejadian....
berperang tu dah confirm...tapi harap-harapnya tak la sampai berperang hingga ke titisan darah yang terakhir, setahun buat preps ni oiiiii.....serik!huahuahua...

seminggu selepas yang paling tak sabar nak tungguuuuuu....plan untuk seminggu dah penuh....
harap-harapnya berjalan seperti yang dirancang...aamiin..hehe...

sekarang tunggu along pulak mintak cuti, biasalah lelaki, selalu last minit kan...layankan ajela...tapi membebel tetap membebel..haha...membebel itu harus...karang dia tak dapat cuti tak ke naya....tapi kalau dia tak dapat cuti, tinggallah jawabnya...I pergi cameron sorang-sorang...hahaha....

p/s: petang ni nak hantar borang kat pejabat agama...nebesss nak interview...huahuahua..
doakan semuanya dipermudahkan ye...aamiin...

POST 102: ~Wordless Wednesday~ Ayong Pilih Rose Thought!



❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Ingat post ayong kelmarin yang banyak tanda soal tu?
alaaa...yang INI...
so akhirnya ayong dah pilih warna ini...

~jadi sekarang ayuhlah kita gigih mengecat bilik...harap-harap jadi sangat cantik nanti...hehe...~

p/s: baru perasan kaler lebih kurang background blog...ok, ayong memang suka kaler ni..haha...



Monday, April 8, 2013

POST 101: Cat bilik pengantin?????


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Salam Isnin semua....dah petang baru nak salam isnin kat sini...
kerja banyak baru siap...huhu...
ni la salah satu dugaan nak kahwin kot, kerja melambak-lambak tak cukup kaki tangan...sangat rasa masa yang tersangat pendek...balik kerja dah penat...huhu...
tiba-tiba meluah perasaan pulak...sorry3..
back to the topic...cat bilik pengantin...kenapa tajuk tu ada tanda soal??
sebabnya serius blur giler tak tau nak pilih kaler apa...terlupa nak survey....kerana kesibukan yang melanda...huhu....serius blur giler..abah ajak pergi beli cat petang ni...tengok jela gerak hati macam mana...
konsep bilik tidur memang jangan tanya ayong...tak tau....takde konsep, asalkan kemas dan cantik...sebab majlis ayong semua kat dewan kan, so memang bab bilik tidur ni nak kemas untuk tidur je...huhu....

~perasaan tengah berserabut sekarang ni, bukan masalah antara kami, ianya disebabkan masalah pihak ketiga, tapi atas dasar tanggungjawab, kami terpaksa pikul...baik di sebelah ayong dan along, kami hadapi masalah yang sama...ya Allah, bantulah kami...ikhlaskan hati kami...kurniakan petunjuk dan hidayahMu untuk mereka kerana kami sayangkan mereka.....aamiin..~

Friday, April 5, 2013

POST 99: Sedang Angau Dengan Ini...Tolong Saya!!!!

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Korang...ayong dah angau...tolongggg!!!
semua gara-gara adik ayong yang bijak memberi idea...
ingat dilema tudung ayong yang ni??
alkisah insyaAllah rasanya dah decide nak pakai tudung gane..hehe...
dah beli pun...rasanya memang dah decide yang ni...hehe..
nak pakai inner macam patung ni...hehe...
credit to ayunar!
so bila dah pakai tudung yang disukai tu anah bagi idea pakai headpiece macam owner ayunar jugak..
macam ni?
ok tak?
ayong memang suka sebab ada ala-ala princess and hindustan...hahaha..
then usha-usha la...memang dah terjatuh cinta...huahuahua...
angau sudah dengan benda alah ni...

suka sebab bling-bling..hehe...
ini sangat simple and nice!
lebih kurang macam yang atas..sweet jugak!
v band..mcm ni pun cantik..tapi macam terjuntai kat dahi..hehe..
hoooo...ni macam melampau sangat...tapi still cantik!
ohhhh...ni cantik jugak...meltinggggg.... 
ni pun jenis juntai-juntai...tapi still menarik hati....
ni macam klasik-klasik...tapi cantik jugak!
ohhhh...kim kardashian okeh!!!simple tapi cantik gilerrrr...
ohhhhhhh!!!!
melting giler tengok semua....tolongggggg sayaaaaaaa...
sebab modelnya cantik-cantik pun ye jugak...
adakah akan menjadi secantik itu?????
dah...nak berangan sorang-sorang....hahahaha....
korang rasa mana paling cantik???

p/s: misi mencari headpiece bermula!

pic credit to Butik Pengantin Stylo and pakcik google!

Thursday, April 4, 2013

POST 98: Terlebih Sudah..Hahaha....


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t


cuba cari apa yang baru ditambah???
hehe..
wedding review!
terlebih excited nak me'review'...hahahaha...
semoga semuanya dipermudahkan...aamiin...

ok bai...assalamualaikum!

p/s: 58 hari lagi???zzzzzzz!!!!!

POST 97: Bunting Dan Banner Murah Berbaloi-baloi By Imtiaz Digital

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

hohoho...gigih nak curi-curi masa nak publish post ni....
lepas cuti 2 hari kerja terus menimbun ok...semalam terus tak sempat nak buat...
hati tak senang fikir post ni tak publish lagi...boleh gitu? hahahaa...
ingat teaser ini? 

ni adalah pic bunting kahwin kitorang... 

alhamdulillah banner dan bunting kitorang dah setel...walaupun nampak remeh banner and bunting ni tapi sebenarnya penting tau...bab banner and bunting ni along yang beriye suruh buat, siap request nak letak gambar muka kitorang lagi...sebabnya dia kata senang orang nak tau tu kenduri kita...sebab pernah jadi dia tersalah pergi kenduri kawan dia sebab takde gambar ke apa kan..betul jugak tu...jadinya ayong pun gigihlah menggoogle vendor buat bunting and banner yang murah...memang nak cari yang murah-murah sebab tak nampak lagi apa nak buat dengan bunting and banner ni selepas kahwin..
punyalah nak pastikan setiap sen itu berbaloi-baloi kan...hehe...

then satu hari ada post best ni kat group The Brides Of 2013...
then tergerak hati nak usha, sebab kira-kira macam murah...lepas dah usha-usha, dia memang buat offer printing sekaki rm1...murah tu...standard price katalah buat banner 2x5 range price rm20-30, maksudnya sekaki singgit lebih jugak...kalau nak mintak dia designkan dia caj RM20 sahaja...kala terror design sendiri bagi je kat dia...then tengok komen-komen and testimoni orang-orang cam ok je...teruslah roger diorang...ayong deal dengan zahin tu, dia yang paling cepat reply whatsapp..hehe.. 
deal segala deal, bagi draf semua, dah puas hati, terus print...dalam 2 minggu jugak la deal dengan zahin, sian dia pening kot layan ayong yang cerewet ni..kejap nak macam ni, kejap nak macam tu...ampun ye awak...hehe... 

ni la draf ayong bagi kat zahin...
draf bunting
draf banner
dan ini hasilnya.....tadaaaa...
bunting 2x5 @ RM10 only! 
banner 3x10 @ RM30 only!
memang puas hati! 
ayong tak amik lagi gambar real banner, gambar bunting pun yang teaser tu je...
nanti dah gantung betul-betul masa majlis ayong share kat sini ye...

ni yang real punya masa hari kejadian...gambar banner terlupa sangat nak snap...sori ek...
Komen ayong tentang Imtiaz Digital And Printing: 
- sangat senang deal walaupun hanya via whatsapp dan email. 
- sangat memenuhi kehendak customer...cakap je nak macam mana, diorang akan buatkan...
- rasanya harga sangat berbaloi-baloi...bunting 2x5 rm10, banner 3x10 rm30...murahlah tu kan? 
- kalau ada apa-apa nak tanya cakap je, mesti akan dilayan dan cepat je reply...sangat puas hati... 
kesimpulannya ayong memang puas hatilah! 
thanks Imtiaz Digital!! 
kalau korang berminat, boleh roger diorang..
contact details dalam namecard ni, pilihlah mana yang korang berkenan nak roger ye...peace!

p/s: boleh bagi idea tak apa nak buat dengan banner dan bunting ni lepas majlis bagi benda ni betul-betul dimanfaatkan?

Monday, April 1, 2013

POST 96: Frame @ IKEA....Yippieeee!!!!

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

alohaaaaaaa..... 
hari ni bersiaran dari ipoh, perak ye komeeeee....haha... 
ayong cuti hari ni dan besok sebab besok adik ayong grad kat politeknik ipoh ni...yang ayong selalu mention nama dia anah tu...congrats sis! semoga terus sukses dan sukses!!aamiin...since dia grad besok, then kitorang memang saja datang awal, hari ni aktivitinya memantau adik-adik mandi kolam je...sambil-sambil tu moh la kita mengapdet blog kesayangan ni ye....hehe... 

last weekend kan ayong ada bagitau ayong naik kl, amik kad, bunting, banner,hb mila segala tu kan, sempat jugak la ayong and along jalan-jalan kat ikea...jalan-jalan yang bermisi dan bervisi ye..misi dan visi nak cari frame besar...ramai cakap kat ikea ada banyak, murah-murah pulak tu...
haruslah hati ni meronta-ronta nak pergi ikea kan...selama ni dok usha website dia je...
bila sampai tu dalam pukul 12, orang pun dah ramai...along dah bising takut takde parking, tapi tunang kesayangan ni degil, nak jugak...ada okeh...banyak lagi parkingnya...hehe... 


masuk-masuk tu target nak makan meatball kegilaan ramai tu dulu...perut pun dah sehati berdansa bagai...excited la ni nak makan, first time kan...hehe...tapi sebab masa tu dah memang waktu lunch, memang ramai la orang..meja kena bercop bagai..
tapi bila makan je meatball itu, memang rasa berbaloi-baloi...memang sedap!!hehe...
ayong bukanlah penggemar meatball sebab rasa daging dia melampau sangat, tapi yg ikea ni ayong suka..sebab kuah dia kot...nak cari resipi la nanti..along mesti suka la kalau baca part ni...
cari resipi je, buatnya entah bila...hahaa.... 
yummyyyyyy!!!!!
lepas dah kenyang,kitorang pun meneruskan misi mencari frame..sambil tu sempat cuci mata, memang best woooo....rambang mata tengok semua..rasa nak cepat-cepat beli rumah sendiri nak deco-deco...nasib baik dalam otak dan poket memang dah set nak beli frame je..kalau takkkk....hehe...sampai kat bahagian frame tu jumpa la frame yang ayong idam-idamkan...ada warna-warni lagi dan harga pun RM21.90 je ok...murah giler kot untuk frame besar...sebiji macam yang ayong idamkan selama ni...simple but nice...

ni dia...banyak giler...ada yang warna-warni...lupa nak snap pic..
frame saiz 50cmx70cm @ RM21.90 only!!!
menjerit ayong punya happy...along layankan aje la...sampai dia pun naik excited...siap nak beli banyak-banyak...nak letak gambar kawin la..tapi gambarnya pun takde lagi...achaner?hahaha...so kena tahan nafsu dulu ye, nanti dah ada gambar, kita datang lagi ikea...hehe...akhirnya kitorang pun berjaya memilih 3 frame...
happy giler!!hehe... 

orang yang kena dera angkut 3 biji frame...hahaha....
mis berjaya..yeay!!!!
ayong pernah cerita pasal kain crosstitch ni kat sini....dah jumpa frame dia...yeay!!!
frame untuk button badge hadiah dari Gift & Tq Tag
ayong pernah cerita kat sini...thanks wawai!!
ni baru separuh siap....ada projek nak buat dengan yang ni...nanti dah siap ayong share ye..hehe...
wedding welcome board by partyprint...hehe...
nanti ayong review partyprint ye....
sekian kisah first time menjejakkan kaki di ikea...dan pastinya lepas ni akan banyak lagi babak kat ikea...hehe...thanks ikea!!we love u!!nanti kitorang datang lagi ye...tungguuuuu!!! 

p/s: masa tengah jalan-jalan tu kan, kitorang terdengar la perbualan suami isteri...lebih kurang macam ni la... 
isteri: bang, boleh tak nak beli yang ni? 
(sambil tunjuk barang apa entah...kitorang curi-curi dengar je...hehe...) 
suami: tak yah la...yang dah ada kat rumah pun tak pakai lagi kan.... 
terus kitorang gelak terbahak-bahak...situasinya sama aje laki bini kan...opsss...kitorang belum lagi..bakal...lagi 2 bulan...nebessssss......hahahaha.....