❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 12, 2012

POST 50: SHAWL NIKAH


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

MONDAY BLUES!!!
so, jom la kita melayan blog comel ni ye..ahaks!
nak cerita pasal shawl untuk majlis akad nikah...hehe..
baju pun tak nampak bayang lagi tiba-tiba dah ada tudung...pening jugak ni...hahaha....
tapi dah ada bayangan baju dalam kepala otak, harap-harap dapat direalisasikan la...
alkisah shawl ni ayong memang pakai shawl pastu nak ada detailing pearls kat shawl tu..
satu hari tengok kat fb ClassyMe ada satu ni tunjuk gambar shawl yang ada pearl macam yang ayong nak...
pastu ada pulak warna dusty pink sebijik macam yang ayong nak..terus macam berkenan sangat-sangat!
harga pun dalam bajet kan...tanpa fikir panjang terus order...
order hari ni, buat payment, besok terus sampai..memang happy dengan servis dia...tak rumit...

ni la pic yang buat ayong jatuh cinta pandang pertama itu...hehe...
ni pic ayong tengok kat fb ClassyMe sebelum dapat parcel tu...
ni lepas dah dapat..memang comel packaging dia...kelllasss!
ni la dia shawl itu...ni lipat dua ye..nak snap pic keseluruhan panjang sangat..hehe...
close up detailing pearl
siap ada tag ni lagi..comel betul...tapi jangan seksa mata dok tengok tulisan kecik tu ye..kejap lagi ayong bagi link dia ye..
so far memang puas hati sangat dengan shawl ni...sebijik macam apa yang ayong nak...kain dia pun sedap..dah try sikit-sikit pakai, senang bentuk kat kepala, panjang, boleh buat labuh tutup dada...
sekarang tinggal nak cari stail macam mana nak pakai benda alah ni..
punya la dahsyat hari nikah ni kan, stail tudung nak pakai untuk satu hari pun susah sangat...
hari-hari pakai tudung selebet macam apa je asalkan tutup aurat, ada aku kisah??hahaha..

so, ni details vendor shawl itu ye..
facebook: ClassyMe
item: pastel pearl dusty pink

p/s: sebab dah ada shawl nikah, semangat nak pergi tempah baju nikah semalam..along pun datang jb..tapi kalau dah nama takde rezeki sangat kan..memang tak dapat la jumpa designer tu...hari sabtu dah call dia tanya nak datang bincang, dia cakap datang la pukul 3 atau 4 petang, InsyaAllah dia ada kat butik...ayong sampai dalam pukul 3.30petang, dia takde..pembantu dia cakap pergi kenduri kahwin, pukul 6 baru balik...tak dapat la, along nak naik bas balik putrajaya pukul 6..lepas tu pukul 7 dia call, dia cakap pukul 4 dia dah ada kat butik....adoi..takpe la..ada la tu hikmahnya...semoga segala urusan dipermudahkan lepas ni...InsyaAllah kalau takde aral, hari ahad ni la nak pergi bincang..tapi sorang la..along takkan nak datang jb lagi...huhu...doakan ye semua lancar...






7 comments:

Mia Iskandar said...

by.mhttp://www.facebook.com/pages/Ethereal/264235287020618?ref=ts&fref=tsiaiskandar@gmail.com

(●*∩_∩*●) said...

comelnye shawl ni....
nampak simple tp sangat2 sweet >.<

AyongAtikah Zaid said...

hehe..tu yg terus rembat...padahal bajunya x nmpk bayang n lagi...nervous pulak....:-)

ct cucubi said...

mmg come :)

AyongAtikah Zaid said...

@ct cucubi: comel ek..thanks..hehe..tp sudahnya x jd pkai shawl ni pun tuk nikah...wat lain...moral of the story mmg kne ade baju dulu baru cari tudung..hehe..

Anonymous said...

salam.. shawl tu awk nak jual balik x.. sye mmg cari color tu tuk raye.. tp susah nak dapat.. kalo ade niat nak jual saye nak beli.. hehe

AyongAtikah Zaid said...

wassalam...ala...sy dah selalu pakai shawl ni...x sampai hati nak jual...dah buruk...huhu...da try tye kat classyme tu ada stok lg x?