❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, June 20, 2013

POST 135: Review Post Wedding Photoshoot by Matsu Fotoshoot

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Oppss...tiba-tiba terlompat terus review post wedding photoshoot pulak...jangan marah ye...nanti kita reverse...saja nak review ni dulu...sebabnya yg pertama, excited and geram tengok gambar-gambar tu tak share dengan korang-korang...hehe...sebab kedua kena review sekarang since Matsu Fotoshoot tu tengah on lagi promo RM50 dia untuk apa jua jenis photoshoot korang nak buat...pre wedding, post wedding, suka-suka, honeymoon, maternity dan lain-lain la....rugi kalau tak grab...

jujur ayong cakap hasilnya takdelah sehebat photographer yang dah famous amos kat luar tu, tapi apa yang korang dapat tu memang sangat berbaloi-baloi...hehe...

kitorang janji dengan Matsu Fotoshoot tunggu kat Taman Saujana Hijau @ Taman Eropah pukul 4 petang..tapi bila dah siap-siap tukar baju semua, tiba-tiba hujan lebat giler...frust jugak dah ni...tapi takkan nak batalkan....so abang photographer tu cadang kita main-main kat Taman Botani dulu..dengan baju basah-basah gak sikit, yang meleret tu tak yah cerita la dia punya lencun...asyik kena bebel je dengan along...tapi redha la dapat bini degil, kalau dah nak tu, nak jugak...tak kira apa jadi..so posing tetap posing...hahaha...

ok dah, tak mau cakap banyak..nama pun review photoshoot, so biarlah gambar yang berbicara...ecewahhh...sesejak kahwin ni mode jiwang asyik on je...ampunnnn...hahaha...
so korang layan gambar and judge sendiri ok..


kita start dengan pic sopan santun ala  ala isteri cerdik yang solehah ye...hehe...
lepas tu dia start main mata dah...hahaha...
sudah boleh lentok-lentok...syok...asal lentok je ngantuk...pinjam ayat nana, sesuatu sangat kan...hahaha...
awat garang noooo tu bang oiiii....main hujan best apa...hehe....kata layankan bini, lautan api sanggup ku redah...hehe...yang ayong pulak buat muka comel la bila kena bebel...hahaha...
alolooo...meh I pujuk meh...hehehe...
yeay!! masa ni hujan dah reda...hehe...
terus baik kan...siap tolong ikat riben baju lagi...i love u lah!!hehehe...
hujan dah berhenti, nak main air pulokkkk...manusia memang tak pernah bersyukur kan...huahuahua....
erkkkk...takde bakat jadi model langsung kan..hahaha...
abaikan nampak baju basah tu ye...hahaha..
last but not least...sama tak muka kitorang?hahahah...
tetiba rasa macam dah panjang post ni....banyak lagi nak cerita ni...kalau ikutkan kitorang dapat lebih 300 keping gambar...mana tak berbaloi dengan harga RM50???hehe...
so nanti ayong sambung review post wedding photoshoot part 2 ye..kang korang bosan pulak...hehe..
kalau korang rasa berminat nak main snap-snap picca, bolehlah roger Matsu Fotoshoot sementara promo dia still on lagi...RM50 untuk any photoshoot for 2 hours...tapi diorang jenis tak berkira pun...macam kitorang hari tu belasah photoshoot sampai 6 jam kot...memang pengsan la...dah abang tu tanya nak lagi ke tak, kitorang nak aje la...walaupun sebenarnya ayong je yang nak, along layankan aje bini dia ni..karang meroyan, dia jugak yang susah...hehehe...so memang berbaloi-baloi sangat....
untuk tempat pulak diorang prefer putrajaya sebab diorang duduk situ, tapi boleh bincang kalau korang mengidam nak photoshoot kat mana-mana...bisa diatur...hehehe.....
diorang pun buat shoot untuk wedding, tapi ayong tak tau harga diorang berapa...
kalau berminat boleh roger diorang sendiri ok...
ok la..panjang sangat dah membebel...nanti ayong sambung story mory lagi ok....babai!

kalau nak tengok lagi banyak gambar post wedding photoshoot...klik link bawah ni ok...

p/s: untuk make up photoshoot ni ayong make up kat Hairven Salon, Alamanda Putrajaya....simple make up je, caj RM80...sekejap je dia make up..ayong suka sangat..natural giler...asalkan tutup segala cacat cela...hehe...nak make up sendiri memang tak la kan....hehe..

9 comments:

Mila Kamil said...

Wah...syioknye... Mila dh cnct matsu fotoshoot ni...nk outdoor pki bj nikah jgk...tp, x tau bile... Hohoho...hr tu x smpt nk berposing dgn bj nikah sbb pengantin penat buka pelamin...hahaha...

AyongAtikah Zaid said...

hehehe...sila2 buat mila...smntara mood pengantin baru ade lg ni kan....kang dah ade org ketiga x dpt dah...kne buat family shoot lak..hehe...pngantin bkak plamin sndr ek?hebat2...hehe..

sarahhernyzar said...

alolo shuweet nye perantin baru ni... cant wait for my turn.. dub dab dub dab.. hehe.. debor nya rasa.. hehe..

AyongAtikah Zaid said...

@sara: hehehe...sabo2...kahwin tu mmg manis sara..hehe..

bintanghati said...

hohoho.. btl2 pink !..hihi

AyongAtikah Zaid said...

@cik bin: hehehe...kaler ni along yg pilih...bkn ayong tau...hehe..

MeAmeLia said...

Kena bayar x masa sis wat photoshoot kat sini haritu?

MeAmeLia said...

Sis photoshoot haritu kena bayar pape tak kt taman botani? TQ~!

AyongAtikah Zaid said...

@amelia: masa hari tu ade promo akak tu cas rm50 je...try la contact dia tye..mana tau ade promo lg..=)