❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 17, 2013

POST 89: 1st GA by MG



Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Jom join giveaway!

1st GA by MG
~klik link kat atas ni kalau nak direct ke blog MG tapi bacalah entry ayong dulu ek..hehe...~

syarat - syaratnya ialah :
1) terbuka kepada rakyat malaysia sahaja..mesti ada I/C okeh.
2) mesti ada blog..xkisah la blog apa pun..janji blog..
3) wajib follow blog MG (http://cikgogreen.blogspot.com )
4) copy & paste Link  1st GA by MG kat entry awak2 semua..
5)beri idea tentang adiah tersebut..(idea mesti lah ringkas,bajet & mudah dilaksanakan..heheheh )
6)jgn lupa tag 2 orang kawan anda.
7) Bila dah siap,sila link kan entry anda kat komen  di bawah ini.
hadiah istimewa sedang menanti anda..
pemenang yg memberi idea yg paling kreatif & memenuhi kriteria dia atas..
akan menerima
1)sepasang kain pasang (thai silk) yg beharga RM150.00..warna dark purple.
 (kain ni kakak MG beli di siam ok..sgt cantik untuk di buat baju )
2) beberapa  cenderamata dari MG ok...
tarikh tutup penyertaan ialah :20 march 2013                                                                  
~COPY DARI BLOG MG~

so, kita straight to the point la ye...MG mintak kita bagi idea yang ringkas, bajet dan mudah dilaksanakan untuk hadiah birthday tunang dia...hmmm...memang susah bab bagi hadiah ni kan..tu pasal la sepanjang ayong dengan along berkawan, bertunang ni, sejujurnya kitorang tak pernah bagi apa-apa hadiah birthday...hahaha...hadiah sesuka hati nak bagi bila...kalau birthday setakat wish je...hehe...
tapi kalau dah kahwin nanti maybe kitorang nak buatkan birthday ni lagi special..boleh sambut sama-sama kan...ayong prefer bagi hadiah berupa makanan...tak kiralah belanja makan kedai or masak sendiri...so MG jenis suka masak tak? hehe...kalau jenis suka masak bagus! masakkan sesuatu untuk tunang rasanya hadiah paling bermakna...kalau tak pandai pun takpe, bila lagi nak test power...hehehe..
pernah dengar petua orang tua-tua nak jaga suami, salah satunya kena jaga perut suami...
so bolehlah praktis-praktis dulu sebelum kahwin ni...hehe...
gambar sekadar hiasan
ok..bila ayong cakap masakkan sesuatu tu tak bermakna kena masakkan sesuatu yang complicated, yang bahan banyak giler sampai kena pergi shopping beli barang penuh satu troli...oh tidak!
sekarang ni pun kalau nak masak apa google je resipi, mesti keluar macam-macam jenis resipi, dari yang senang kepada yang susah..tinggal pilih je nak ikut yang mana...semua di hujung jari kan...hehe..
makanya bergantunglah MG nak masakkan apa untuk tunang..kalau macam tunang ayong dia sangat suka ayong buatkan dia puding karamel...memang sangat senang buatnya...bahannya pun sikit je, 7 biji telur, 1 tin susu pekat, esen vanila, gula untuk buat gula hangus..kacau je semua lepas tu kukus...tak sampai sejam insyaAllah siap dah...hehe..simple je kan? tu sekadar contoh la...ada banyak lagi benda simple..google je..
untuk lagi memberi idea pada MG, jom ayong listkan beberapa resipi simple yang best..hehe...

moist choc cake
(ada yang bakar, ada yang kukus...ayong prefer kukus...senang pun senang..hehe..)
ni ummi ayong buat...hehe..
ayam bakar/ikan bakar
(ada resipi senang je, buat dia punya rencah, blend segala benda ikut suka, lumurkan kat ayam, then panggang dalam oven...try la buat, simple je dan hasilnya memang sedap!)
ni ayong buat..hehe...
kalau ikutkan ada banyak lagi...tapi bergantung MG dan tunang suka makanan jenis macam mana...try la buat...mesti best...percayalah walaupun sebenarnya yang kita masakkan tu tak la sesedap beli kat kedai atau sesedap orang lain masak, tapi dia mesti suka @ buat-buat suka..tak kisahlah kan..asalkan dia makan..hehe..so bila kita tengok dia makan dengan penuh nikmat, itu adalah satu kepuasan yang tak tergambar dengan kata-kata....pada dia pun, kalau betul-betul dia sayangkan kita, yang tak sedap, mesti jadi sedap....tak percaya tanyalah kesayangan-kesayangan anda..

pada ayong hadiah macam ni lebih berharga dari belikan benda-benda lain...sebab nak beli benda lain especially barang lelaki bukan murah ye, belum campur cerewet lelaki lagi, lepas tu tak tau dia betul-betul suka ke tak, sebab takkan kita nak beli hadiah suruh dia pilih sendiri kan (walaupun ayong selalu je buat macam tu..sebab lelaki ni cerewet dia lain macam...huhu..)..senang cakap kenangan bila dia makan masakan kita tu lagi best la..kalau ni masakan pertama MG untuk dia, lagi best...confirm dia akan ingat sampai bila-bila...sedap ke tak sedap belakang kira....hehe...
so harapnya idea ni sedikit sebanyak membantu MG...jangan pening-pening ye..hehe...
all the best!!!

tagged:
nana
sya

~tak sangka boleh bagi idea macam ni kat orang, sebab diri sendiri sangatlah tak suka masak tapi kalau dah kahwin mesti kena masak jugak kan...wish me luck!!huhu...~

7 comments:

sarahhernyzar said...

gudluck dear.. all the best. XOXO~!!!

Tolong Sara like gambar Sara boleh?

Sila Like dahulu page ini
http://www.facebook.com/pages/Eddie-PhotoVideo/171380766377

Kemudian gambar kami di http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151355585961378&set=a.10151330644086378.1073741825.171380766377&type=1&theater

Terima kasih kerana megundi dan LIKE gambar kami. XOXO~!!!

AyongAtikah Zaid said...

@sara: thanks dear!! orait, dah like...all the best jugak...=)

missGogreen said...

hahahha...TQ sbb sudi join GA yg xseberapa ni..tunang MG adalah lelaki cerewet..tgk lah,MG terpksa ssh kan kwn2 blog utk cari adiah..tp MG suka idea ayong..heeee

Amalina Ali said...

ohoooo.... nama ku di taggg... :)

ada time nanti nana buat. InsyaAllah.

Good luck ayong.

AyongAtikah Zaid said...

@MG: hehe...nmpknya perangai tunang kita sama...tunang ayong pun sama...tu mls belikn ape2...hahaha...suke ek..yeay!! =)

@nana: tag nana plg sng...hehe...

Mimie Najib said...

goodluck ya.. :)

http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/03/1st-ga-by-mg.html

sedapnya kek coklat tu.. ^_*

Follower : #108

AyongAtikah Zaid said...

@mimie: thanks a lot singgah...ayong dah follow blk ye,..:-)