❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 11, 2013

POST 86: Akhirnya doorgift telah menampakkan bayang....


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah....
akhirnya doorgift untuk majlis kitorang nanti telah menampakkan bayang beliau...
rasa lega la jugak 10%....10% je ok sebab baru nampak bayang...
ok la kan dari langsung blur tak nampak apa-apa..
salah satu benda yang ayong rasa paling susah nak tentukan doorgift ni la...lebih-lebih lagi untuk b2b bajet macam ayong ni...memang banyak pilihan sekarang, cantik-cantik comel-comel, tapi nak kena fikirkan benda tu berbaloi ke tak, bakal orang buang begitu saja ke tak...dengan selera besar, tapi bajet ciput, memanglah sangat mencabar...berbulan-bulan bincang dengan ummi nak decide pasal doorgift ni hatta sampai sekarang pun tak terdecide lagi..huahuahua...
so jom ayong nak share sikit pasal doorgift ayong...
konsep ayong makanan nak bubuh dalam tupperware, then bubuh dalam plastik...
simple kan? janji dalam bajet...hehe...


teaser dulu ok...nanti sesudah majlis kita kasi full review sama dia ya...hehe...

bajet untuk packaging doorgift ni:
plastik 6"x9" sepaket RM5.10 beli dekat econsave
(dalam sepaket ada lebih kurang 250pcs, so korang kiralah sendiri berapa harga sekeping)
tupperware sebungkus ada 4 biji RM2 beli dekat one stop
(kira 1 tupperware 50 sen)

tapi tupperware tu baru dapat separuh, separuh lagi kena tunggu bulan 5...
harap-harap sampai pada masa yang dijanjikan..kalau tak, haru jugak la...
sekarang tengah dok fikir siang malam nak bubuh makanan apa dalam tupperware tu...ada la beberapa idea..kejap nak ni...kejap nak tu...biasalah kan..yang penting kerepek dan gula-gula dah reject awal-awal...hehe..korang rasa apa yang best? bajet 50 sen je...hehe...

5 tips ayong nak share dengan korang pasal doorgift ni:
1. paling penting ukur baju di badan sendiri...jangan sikit pun ada niat nak beli yang mahal-mahal, nak menunjuk-nunjuk, nak bersaing dengan orang lain...tetapkan niat nak bagi penghargaan dekat orang yang sudi datang,ada yang datang jauh-jauh...
2. tetapkan dulu berapa banyak doorgift korang nak buat dan sesuaikan dengan bajet...berbalik pada tips yang pertama..ukur baju di badan sendiri...
3. jangan mudah tergoda dengan segala macam godaan..bila survey-survey tu memang macam-macam godaan datang...sampai tahap tak tahan sangat, nak menyerah je ikut nafsu kan tapi tak sedar bajet bakal lari lintang pukang...so kena kuatkan imannnnnnn.....hehe...
4. pilih doorgift yang korang suka dan berbaloi-baloi...
5. bila dah beli tu, tak payah gatal-gatal nak survey lain dah....takut karang frust sorang-sorang kalau jumpa benda lagi murah or lagi best....hahahaha....

p/s: kad kahwin dah siap! hoyeah!!!! tengah plan nak naik kl nak amik...nanti dah dapat kita cerita kronologi kad kahwin pulak ye...tak sabar...harap-harap memang seperti yang ayong bayangkan...aamiin...

6 comments:

NinaAz said...

Nina pernah dapat doorgift sebungkus maggi + sepaket 3in1. Owwsemmm

AyongAtikah Zaid said...

hoho...menarik tu!! hehe..ade je kn bg pelik2 cmtu...tp berguna...klu time lapa mesti rasa brsyukur giler tgk doorgift cmtu..hehe...

Syazana Zainn said...

betul tu ayong, yg penting kena ukur baju di badan sendiri.


survey mcm2, semua nak haha tp bila pikir bajet just pilih yg mn patut je

AyongAtikah Zaid said...

@syazana: kannnn...sampai buntang2 mata survey...haha...

Anonymous said...

salam dik.. nak tanya beli tupperware tu kat mana? besar tk saiz dia?

AyongAtikah Zaid said...

wassalam kak...sy beli kat kedai one stop 2 ringgit kat kluang....dia ada jual 1 set ade 4 biji 2 ringgit...saiz die kecik je, lbh kurg 8cm x 3cm..hehe..