❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 26, 2013

POST 92: Kronologi Kad Kahwin Kami....Punya Canggih Tajuk...Berkronologi Bagai..Layankan Aje La Ye....Hehehe...


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

::warning: entry panjang ye..nama pun kronologi...hehe..::

DISEMBER 2012
kalau korang ada ikut perkembangan ayong...cewahhh...perasan je ada orang ikut kan...haha...
so korang mesti dah tau ayong ada join contest kad kahwin free dari Inkduztry Studio...

so bila jumpa je picture contest ni kat facebook, terus laju-laju join...kriteria kad dia offer memang macam yang ayong nak...1000 keping pulak tu..memang best la...lagipun masa tu ayong memang tengah berperang jiwa raga pasal kad kahwin ni..kejap nak buat sendiri, kejap nak tempah je, tapi nak yang murah...lepas tu ada terbaca pulak pasal vendor-vendor bermasalah, rasa nak buat sendiri balik..tapi bila fikir nak DIY ni bukan senang...dah rasa masa print poskad untuk guestcorner, seharian menatap printer..tu baru 100 keping..bila fikir macam tu terus down...jadinya ayong memang letak maximum effort plus keinginan tinggi nak menang contest ni...masa ni memang wall ayong penuh dok share pasal contest ni je...dok tag-tag orang...muka tebal buat tak tau je...kawan-kawan semua dok tegur...siap ada buat ayat, "aku taknak post apa-apa kat wall ko, sebab bila aku post, 2 saat lepas tu terus hilang jatuh ke bawah-bawah.." hahaha...sorry beb! sekarang dah back to normal...jom post kat wall aku..you know who you are..hehe...

JANUARI 2013
so contest ni tamat pada 6/1/13...komen ayong kat picture tu tak yah cakap la...sampai nak muntah tengok...hehe...kalau nak tengok jugak, boleh klik gambar kat atas...tapi dah warning awal-awal, jangan muntah ye...hehe...so lagi dah nak tamat tu, lagi banyak pulak pesaing komen...sebab dia ada state, lagi banyak komen, lagi tinggi peluang nak menang..dah jadi battle komen pun ye jugak...salah sorang pesaing ayong, honeylalala...ratu contest...kat contest ni la mula kenal dengan hani...hehe...persaingan sihat tau...lawan-lawan lepas tu sekarang kawan ok...hehe...dan akhirnya 7/1/13, tamatlah contest tu...lega giler...tapi berdebarlah jugak...sebab dah bayang, kalau tak menang, harus gigih men'DIY' kad sendiri..tunggu punya tunggu...ALHAMDULILLAH...menang...yeay!!!
see...nama ayong atas sekali...alhamdulillah...
lepas tu bermulalah proses memilih design, isi borang, hantar draf..alhamdulillah..semua ikut deadline yang Inkduztry Studio bagi...Inkduztry Studio studio pun ayong boleh cakap mengotakan janji...memang dia on time la...bagi email, reply semua...kalau pm kat fb pun paling lambat dia akan reply sehari selepas...almaklumlah jadi b2b ni kan macam-macam nak tanya...kadang-kdang rasa macam tak patut tanya pun ye...tapi Inkduztry Studio tetap layannnn...hehe...so far puas hatilah deal dengan Inkduztry Studio.....
antara testimoni pasal Inkduztry Studio yang jadikan ayong yakin nak deal dengan Inkduztry Studio boleh refer kat sini...

FEBRUARI 2013
Kalau korang tengok kat picture contest tu dia ada bagi details bila kad nak cetak semua...Inkduztry Studio janji nak bagi draf sebelum 4/2/13...so memang beberapa hari sebelum tu ayong dapat draf kad kahwin yang ayong nak...cantik! excited sebab first time nampak nama sendiri atas kad...tunjuk kat along, ummi abah...ummi pun sama excited tau sebab nampak nama ummi...hehe..so nama pun draf kan, ada la beberapa benda nak kena betulkan...dan seperti biase Inkduztry Studio layan je ayong yang cerewet ni...
beberapa hari lepas tu Inkduztry Studio email balik draf yang dah dibetulkan....
dan dengan sekali pembetulan terus puas hati....yeay!!! proceed!!
bahagian hadapan
bahagian belakang
MAC 2013
diam tak diam, dengan dok sibuk dengan benda-benda lain...dalam hati memang risau jugak kan..yela, selagi tak nampak depan mata haruslah risau kan...kalau ikutkan Inkduztry Studio janji selewat-lewatnya 22/2/13 siap...tapi biasalah kan, kita hanya merancang...ayong pun ada la tanya-tanya...tapi tak rasa annoying pun sebab at least ada feedback dari Inkduztry Studio cakap lambat sikit...takdelah lambat sangat pun sebenarnya...pada 2/3/13 dapat mesej dari Inkduztry Studio bagitau kad dah siap...
dah boleh ambil...alhamdulillah...syukur!!
walaupun ayong kena pergi klang nak amik, tapi takpe..sebab memang ada beberapa hal nak setelkan kat sana jugak...so, dah berjaya ambil kad last weekend..tadaaaaa....
kad kahwin in the house!!!
kesimpulannya memang puas hatilah sangat-sangat!! highly recommended!!!
nanti ayong buat review lain special untuk Inkduztry Studio ye...stay tune!!!
kalau korang berminat nak terjah Inkduztry Studio, klik je nama dia, ayong dah linkkan...
siapa nak real punya boleh email address kat ayong ok... atikah_zaid@yahoo.com.my...thanks a lot!

p/s: biasa korang bajet berapa banyak beli setem untuk pos ek? bab setem ni memang membengangkan...beriye nak cari kad kahwin murah bagai, sekali tau-tau harga setem mahal..huhu...
achaner ni?????

21 comments:

Diyana said...

nak kad cantik tu!!!
ritu hari saya beli setem 60sen dlm 100 keping... senang kira
share ngn husband nye side skali...

anariffin said...

cantiknyer kad..
jatuh hati tgok design yang simple camneh...
so..boleh ler slow2 listkan penerime..heheh

AyongAtikah Zaid said...

@diyana: boleh2 yang...hehe...email address kat ayong ok...atikah_zaid@yahoo.com.my...0...cukup ek 100 setem?

AyongAtikah Zaid said...

@ana: thanks a lot dear!! tula..list ada dah...nak kena gigih menulis pulak ni..dah lama x tulis byk2, biasa dok taip je..hehe...

Diyana said...

better ayong buat list jemputan dulu..
then tgok bape byk yg kena post, bpe byk yg boleh bg by hand je...

Rina Ellisa said...

rezeki nak kawen kan.. alhamdullilah.. tahniah :D

sarahhernyzar said...

yeehaaa siap.. haha. boleh pos lah kat sara juge. wee~!!! hani mmg ratu contest. x dpt nk bid. bhuahahaha.. :p

AyongAtikah Zaid said...

@diyana: aah kan...orait! thanks a lot...nnt email tau..blh plan dtg yong peng bln 6...hehe...

@rina: tula...bersyukur sgt2..n syukur jugak x sia2 menang dgn inkduztry studio..diorg mmg best!

@sara: yeay!! jom tepuk tgn ramai2..hahaha..blh sara....email ayong address ok...kan...hani mmg super contest..hehe..

Amalina Ali said...

dah jimat bab kad. :)
setem yang nana pos bagai ni semua 60sen ayong. setem lagi mahal dari kad. memang super membazir.

ayongggg, nana nak kad eh eh eh... ^^,

AyongAtikah Zaid said...

@nana: kannn...menyampah giler....xde ke cara lain nak pos selain pos? hahaha...orait nana...of course ade reserve 1 utk nana....email ayong address ye..=D

SarahSyafiq said...

yup, harga setem lagi mahal dari kad, ayong.haha.sabar aje la.btw, congrate ye ayong.berbaloi2 share mcm2.

AyongAtikah Zaid said...

@sarah: thanks sarah..mmg berbaloi2..hehe...kan sarah...mensampah betul...

Honey Lalala said...

Hani xamik lagi.. wahhh cantekk design awak :D

AyongAtikah Zaid said...

@hani: hehe..thanks! amik simple2 je...cpt amik hani, blh review...tp hani lagi awal siap kadnye..kena smpn baik2 dlu la..hehe..

orked violet @ SYA said...

cantek ayong!!

rezki org nk kawen nih. tahniah2 =)

noorliana zamri said...

Ayong buat poskadkan guestbook...guna templet apa ye.....mesej ana boleh sebab ana cadang nak buat poskad tapi tak tahu...email ana noorlianazamri@gmail.com

AyongAtikah Zaid said...

@sya: hehe..thanks dear...tula, bersyukur sgt....=)

@ana: yup buat poskad...xde pakai templet ape2 pun yang..ayong design sendiri dua2 jenis poskad tu..main hentam kromo je..hehe...ayong emailkan jela ek..try la tgk..blh edit ke x..ayong pun x sure..x sangka pulak ade org berkenan..hehe..

SFaezah said...

hihi..kelakar pasal setem tu..
tp ade btul nye gakk..
da jimat2, setem plak mahal kannn..hihihih



sudi2 dtg melawat yerr..
http://sfaezah.blogspot.com/

Fyka said...

ayongggggggg....nk kaddd jugak.

AyongAtikah Zaid said...

@faezah: kan...kelakar+menyampah...mana pulak nak cari setem free..hahaha...thanks singgah...ayong dah folo molo..hehe..

@fyka: blh yang..drop address kat email ayong k...atikah_zaid@yahoo.com.my

cenderamata dari hati said...

idea DIY mudah:

lampu bola2 kecil (rotan/ benang pelbagai pilihan warna) boleh dijadikan hiasan bilik pengantin/pelamin/tempat mkn/ltk dlm pasu etc

layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com