❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 17, 2012

CONTEST 9: "Blogger Contest by Gift n TQ Tag "

Assalamualaikum w.b.t
banner kali ni terang-terangan bagitau ada blogger contest..so ayong pun nak join la...jangan marah...hehe..
jom layan terma dan syarat contest by wawai ni...zassss!
Term & Condition

www.facebook.com/gift comel  (click on this image)

2- Buat entry bertajuk...  " Blogger Contest by Gift n TQ Tag ". paste kan Logo kat atas ni, 
then copy term & condition 1-5 ni..

3- Paste kan link entry anda tu kat ruangan comment kat entry 
‘ Blogger Contest by Gift n TQ Tag’  di blog wawaiyus.blogspot.com ni...

4- Tarikh tutup contest ni ialah 1 syawal.

5- Then, last skali, berikan 2 cadangan untuk saya kembangkan Gift & TQ Tag...
tak kiralah apa pun... mana2 cadangan yang paling best, saya akan umum dan contact mereka :)))


macam biasa...sebelum kita menerjah syarat kelima contest wawai ni, haruslah kita cerita serba sedikit alkisah wawai dan Gift&TQ Tag...bak kata orang, adab sebelum menerjah masuk 'rumah' orang...hehe..

WAWAI BLOOM @ GIFT & TQ TAG

ayong tak la kenal wawai ni personally..tulah dunia blogger kan..kita hanya kenal seseorang itu melalui coretan-coretan beliau..ecewah..so, ayong pun kenal wawai ni melalui blog beliau, WAWAI BLOOM, berdasarkan hasil pemerhatian ayong, beliau ni merupakan salah seorang yang bertuah sebab dikurniakan tangan emas, mempunyai bakat dalam bidang kesenian ni...tengok banner pun dah tau tahap ke'kreatif'an beliau....Oh..sesungguhnya ayong sangat jeles dengan orang-orang sebegini...bagi la apa pun, insyaAllah hasilnya kebabom! Maka tak hairanlah kan kalau beliau mampu membuat bisnes memanfaatkan bakat kurniaan Ilahi...dengan itu, terhasillah bisnes beliau yang dinamakan Gift & TQ Tag..Jom kita layan gambar produk Gift & TQ Tag ni..biarlah gambar yang berbicara...hehe..
::ayong minta izin pinjam gambar ye::
TQ Tag comel!
sangat berkenan design ni..simple tapi awesome!
contoh button badge
SENARAI PERKHIDMATAN GIFT & TQ TAG:
1) TQ TAG
2) GIFT
3) WEDDING CARD
4) PRINTING
5) BUTTON BADGE
6) BANNER/BUNTING
7) DESIGNING
8) POSTER
9) DECO (WEDDING, PARTY, ETC)
10) APAM POLKADOT

perghh...sebenarnya tak tau nak pilih gambar mana nak buat contoh...semua comel, cute, cantik dan yang sewaktu dengannya ok! so kalau korang nak cuci mata lagi bolehlah terjah blog dan fb gift & tq tag ni ye..

CONTACT NO.: 0123381424
EMAIL: yusniza23@gmail.com

CADANGAN UNTUK KEMBANGKAN GIFT & TQ TAG:

1) GIVEAWAY/CONTEST.
Macam yang wawai buat sekarang ni, ok dah..cuma ayong nak cadangkan kalau buat giveaway ni cuba pelbagaikan hadiah untuk lebih ramai menang, jadi semangat untuk orang joinkan diri lebih tinggi..the more the merrier right??hehe...hadiah tak perlu yang mahal-mahal pun takpe, contoh macam wawai offer nak buatkan design secara percuma ke, diskaun meletup ke dan lain-lain..giveaway ni memang sangat membantu untuk kembangkan bisnes sebab siapa taknak benda free dan murah kan..hehe..lagi satu, cuba selalu buat giveaway, sebulan sekali ke, so fanpage atau blog akan sentiasa meriah..macam ayong cakap tadi, hadiah tak perlu nak high cost sangat..sebab kalau setiap GA nak bagi hadiah mahal-mahal, bankrup pulak kan...hehe...pastu mintak la jasa baik pemenang atau customer buat review tentang produk Gift & TQ Tag, kalau ada blog buat blog review, kalau ada fb je boleh share kat wallpost...produk berkualiti insyaAllah review mesti terbaek!! hehe...secara tak langsung, info pasal produk Gift & TQ Tag ni tersebar....ok, dah alang-alang cerita pasal giveaway, ayong nak cadangkan buat GIVEAWAY LIKE, TAG, SHARE & WIN kat facebook..biasa kita dengar LIKE, SHARE & WIN je kan?
Cara-caranya:
  • LIKE, TAG, SHARE & WIN ni buat giveaway, letakkan syarat kena like fanpage, pastu share pic produk, siapa-siapa nak join kena tag nama sendiri kat pic yang kita share tu, pastu diorang pulak kena share pic tu...dan semestinya siapa cepat dia dapat tag, ni dinamakan TAG RUSH! sebab kat facebook dia limitkan bilangan boleh tag..kalau nak lagi ramai yang join, share beberapa pic untuk diorang tag dalam satu giveaway..
  • kalau ada lebih banyak masa melayari facebook pun boleh tetapkan masa, buat announcement macam ni, "dalam masa 15 minit lagi, akan share beberapa pic, bersedia untuk tag dan menang, lagi banyak tag, lagi tinggi peluang untuk menang!" kalau memang mengadap fb je, share pic sebagai contoh tu setiap 15 minit ke, setengah jam ke...so, diorang boleh set jam...hehe...
Kelebihan:
  • bila buat macam ni kalau yang betul-betul berminat nak menang, mesti bertambah fokus kat fan page GIFT & TQ TAG, tunggu peluang nak tag dan menang! sementara tu diorang boleh la usha-usha page kita kan...hehe...
  •  secara tak langsung bila buat macam ni, kita sendiri akan share pic-pic produk kita, orang lain yang join pun akan tolong share pic tu untuk kita dan pic kita tu akan ada dalam album setiap orang yang join sebab diorang tag nama sendiri dengan sukarela..tak payah nak susah-susah tag ramai-ramai sendiri secara paksa rela untuk bagi diorang perasan pic produk kita tu, sebab ada yang tak suka kan kalau kita suka hati tag diorang..
  • last but not least, mesti lagi happening sebab masing-masing berebut nak bagi sempat untuk tag sebelum penuh..hehe...
  • ayong rasa GIFT & TQ TAG sesuai buat macam ni sebab target customer luas, produk dan perkhidmatan yang disediakan sesuai untuk macam-macam event....

~ayong dapat idea ni melalui fanpage Habib Jewel..bolehlah usha page tu untuk lebih faham~

2) TINGKATKAN RANKING BLOG GIFT & TQ TAG DI GOOGLE SEARCH. 
Almaklumlah orang sekarang kan semua di hujung jari je, nak cari apa-apa semua google je..so ayong nak cadangkan wawai buat bagi tingkatkan ranking blog atau fanpage wawai kat google search...contoh macam kalau kita taip 'gift' je, blog atau fanpage Gift & TQ Tag akan ada kat toplist dalam google search..ayong dapat idea ni dari adik ayong dia kerja dengan company yang handle projek untuk tingkatkan ranking website ni, tapi yang ni untuk company besar la, budget mungkin tinggi sikit...tapi ayong ada jumpa satu video ni yang ajar macam mana nak buat, bolehlah usha-usha, kot-kot membantu...
MENINGKATKAN RANKING WEBSITE GOOGLE
~untuk maklumat lanjut, bolehlah tanya pada yang lebih pakar dalam bidang IT ni~

Dua cadangan ni jela yang ayong mampu bagi wawai...harap-harap dapat membantu untuk mengembangkan lagi bisnes Gift & TQ Tag...Semoga sukses selalu!
~aamiin~

akhir kata,sebelum ayong menamatkan entry kali ni, ayong menyeru blogger-blogger sekalian untuk memeriahkan lagi contest wawai ni ok...wah! dah macam bagi manifesto pulak kan...hahaha...
~thanks a lot wawai sudi buat contest untuk kitorang yang 'giler' contest ni..hehe...~

No comments: