❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, August 9, 2012

CONTEST 7: Contest by sepetgurl.blogspot : Design Pelamin yg diidamkan tetapi idea Gila/xkn ada org wat/pelik/ntah pe2 ntah

Assalamualaikum w.b.t
hohoho! ada contest la..
first of all, thanks suria sebab sudi organize contest yang menarik ni...
siapa-siapa yang nak join boleh klik link ni  ok...
sempat lagi korang memberangankan diri cipta idea-idea hebat...hehe..

MUKADIMAH
haruslah cerita pasal penganjur dulu kan..
korang boleh terjah terus blog suria kat link ayong bagi ni..
sepetgurl.blogspot.com
suria ni b2b jugak..beliau akan melangsungkan perkahwinan bulan september ni...wah!x lama dah tu kan...sempat lagi beliau buat contest kan...bagus betul...hehe..all the best on your big day!
dalam dia sibuk dengan preparation wedding dia, suria ada buat bisnes jugak tau...ada buat sewa platform hantaran, sewa veil, easel...kalau ada siapa-siapa yang nak tempah veil ke jahit manik apa-apa pun boleh dapatkan khidmat beliau..
untuk maklumat lanjut, korang terjah je blog suria tu ok...

Sebelum ayong cerita lebih lanjut pasal idea ayong, kita bagi dulu details suria nak ok...

nama: ayong zaid
nama penuh dan pasangan: Nor'Atikah Zaid & Mohd Rodzuan Abd Rahim
(mcm tulis kat kad jemputan pulak rasa..hehe)
tarikh bakal disatukan: tarikh x sure lg tp insyaAllah dalam bulan 5 tahun depan...tolong doakan ye...

Design pelamin yang diidamkan tetapi gila/xkan ada orang buat/pelik/entah apa-apa entah

PELAMIN YANG DIIDAMKAN HARUSLAH DIBUAT MENGGUNAKAN COKLAT SEPENUHNYA!

siapa lagi suka coklat angkat tangan!!!

sebagai mukadimah, sebenarnya ayong nak kahwin yang real punya xde pelamin-pelamin sanding-sanding pun...jadi ini cumalah edisi berangan semata-mata, tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah meninggal dunia....peace!!
ayong idamkan pelamin ayong semuanya berasaskan coklat...bukan warna yang coklat je ye kawan-kawan, tu dah ramai orang buat....dalam edisi berangan ayong ni ayong nak pelamin ayong tu dibina (ceh, macam nak bina bangunan pulak kan) menggunakan coklat....coklat yang kita makan tu...cadbury, van houten, ferrero rocher dan macam-macam lagi la,kalau list semua kang dah jadi cerita lain pulak kan...coklat kan boleh buat macam-macam bentuk, kaler, jenis, cuma memerlukan daya kreatif dan imaginasi yang tinggi je...
dan sudah semestinya bajet!!
so, disebabkan ayong b2b bajet2 je, maka biarlah idea ni sepi dalam kepala otak ayong je...
lagipun mau kena bebel 8 hari 8 malam kalau nak jugak buat benda pelik-pelik ni kan...haru!!

sebagi penghias entri ni, jom kita layan gambar edisi berangan pelamin coklat ayong..hehe...

pic credit to Dedaun Bridal & Photography
nampak pelamin kat atas tu??
yang gambar centerpiece tu sila abaikan ye...
ayong jatuh cinta pandang pertama dengan design pelamin ni...
so sekarang cuba korang bayangkan semua yang ada kat pelamin tu dibuat menggunakan coklat...
amacam?? 
nampak simple tapi bukan mudah...
kalau yang sedia ada ni cantik, ekslusif dan yang sewaktu dengannya...
kalau yang dibuat menggunakan coklat haruslah ditambah perkataan SEDAP!!

walaupun Suria suruh bagi idea pelamin je, tapi ayong nak jugak letak gambar-gambar sampingan ni..asalnya cuba google gambar pelamin coklat, tapi memang x jumpa, memang x pernah dibuat orang kot...hehe..maka terjumpalah gambar-gambar kat bawah ni semasa dalam misi pencarian tu...yang mungkin ada orang buat tapi pelik...nak share jugak dengan korang...layankan aje...hehe..

chocolate wedding dress maybe??
macam seram je...karang abis pengantin kena makan...hehe...
cuba bayangkan handbouquet ni dibuat mengguna dark choc  and white choc...
pergghh..memang betul-betul kena gigit la HB ni....hehe....
wedding cake haruslah diganti dengan wedding chocolate kan...hehe..
mungkinkah hantaran kena buat sepenuhnya menggunakan  coklat jugak???
jawapannya haruslah!!hehe...
rasanya cukuplah edisi berangan kali ni ye...
semoga korang terhiburlah ye baca entri versi karoot komedia ni....hehe..

ops...tak abis lagi tau..suria suruh pilih hadiah kalau menang...hmmm..
andai kata ayong menang, besarlah hatiku untuk memilih HADIAH B ATAU HADIAH E..
"kecil tapak tangan, nyiru ayong tadahkan"
semoga ada rezeki kahwin ayong...aamiin....

akhir kata, 
salam ramadhan al mubarak untuk semua yang tinggal hanya 10 hari sahaja lagi...
jom manfaatkan sebaik mungkin ye kawan-kawan...
InsyaAllah...











6 comments:

Rahmah said...

cik mah suka coklat jg sgt2...nyum2...habiskan pelamin ayong cik mah makan..hahaha....gud luck...

AyongAtikah Zaid said...

hahaha...kalau nak tau air liur melompat-lompat je dalam mulut masa buat entri...adoyai...hehe....goog luck jugak untuk cik mah!

S.U.R.I.A. said...

ok..fine..nyum2..batal pose dennn

AyongAtikah Zaid said...

hehe...idea ni pulak yg trlintas...layankan aje la...hehe..

Zila Zainal said...

ALamakk.. pelamin diperbuat dari coklat? sambil sanding bule kunyah2?? bestnyaaa!!!

AyongAtikah Zaid said...

hehe...tau la pengantin selalu kelaparan kan...kunyah pelamin xpe lagi..kalau baju pengantin pun buat dari coklat, kena kunyah2, habis la....hehehehe....