❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, June 20, 2013

POST 134: Review Henna Versi 'Ayong Raudhah'...Hahaha...

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Hehe...tajuk tak boleh bla kan...korang layankan jela eh....so meh nak review inai ayong pulak....
fuhhh...ingat tak dulu ayong sangat dilema bab nak buat inai ni, kejap nak conteng, kejap taknak, nak kosong je...kejap nak, kejap taknak..konpius! ni ha post dilema tu..hehe....
http://ayongatikah.blogspot.com/2012/12/post-62-nak-conteng-tangan-ke-tak.html
dengan survey harga buat inai ada yang mahal ya amat...rasa tak berbaloi ratus-ratus untuk benda yang tak kekal....untuk ayong la...tapi sebenarnya berbaloi je sebab bukan mudah nak buat inai ni tau...pernah try buat sendiri, memang tak mampu...buruk! so harga tu memang berbaloi la dengan skill diorang....
so survey punya survey, meroyan punya meroyan, akhirnya fifi suggest ayong sorang kawan dia dok rengit, batu pahat....dia yang buatkan inai fifi ari tu...fifi cakap cantik, tahan lama, dan yang penting murah! sebelah tangan RM10 sahaja...haruslah laju-laju roger budak tu...hehe..
deal punya deal, alhamdulillah dia boleh buatkan...lepas tu siap promote spa mak dia punya kat rengit tu jugak...masa tu memang tengah stress, so entah macam mana boleh tercair....so dari nak inai murah-murah, langsung terjadi mahal sebab terpengaruh dengan pakej spa pengantin RM250...ok, bab spa tu nanti ayong review lain ok...hehe...sekarang nak cerita inai dulu....
ayong pergi buat inai ni pagi 30/5/13..memang saja buat awal sebab tau dah 31/5 tu memang tak sempat punya...takut jugak inai tu pudar ke kan..tapi alhamdulillah...tak cepat pudar...masa buat tu ayong dah decide nak design ala-ala ayu raudhah...lepas tu tengok dalam album dia, dia memang pernah buatkan corak inai tu..lagi confident la nak pilih design tu...hehe...
untuk design inai ayong, ayong combine 3 design ni...

ni la dia inai ayu raudhah...hehe...
ni untuk kat tapak tangan
pic credit to yaty.blogspot.com
ni ayong tiru kat bahagian hujung jari nak ke kuku tu...hehe...
pic credit to wina...wina ni kwn along...dia kahwin sama dengan kitorang..
so, hasil combination tu jadilah inai versi 'ayong raudhah'...hehe..

tadaaaaa...hehehe....
close up design atas tangan....ada ala ala ayu raudhah tak?hehe...
ni betul-betul masa baru lepas cuci...dalam sejam gak la ayong biar kering....merah cantik!
close up kat tapak tangan....like it to the max!!!
ayong buat kat kaki jugak, tapi malu nak tunjuk kaki...design sama macam kat tangan....memang cantik!
meh nak tepek 1 gambar masa hari kejadian yang nampak inai tu...

sempat lagi laki aku jeling camera kan....hahaha...
ni la dayah yang buatkan inai ayong...sangat berbakat ok...laju je dia melukis...memang kagum!
~abaikan muka bakal pengantin comot masa ni...haha...~
habislah kisah pengantin berinai...ehhh..tapi tak habis cerita lagi...pengantin berinai, adik-adik pengantin haruslah menyebok kan....lagi-lagi mestilah tau pengantin ni yang sponsor...laju aje...haha...so adik-adik ayong pun buat inai dengan dayah ni jugak..nasib baik murah..layankan jela...hehe...

ni anah punya....dia buat sebelah je...tak boleh lawan pengantin..hehe...
ni najwa punya...dia buat kosong je...sebab sekolah lagi kan...nanti cikgu marah kalau corak-corak sangat..hehe...
kalau buat kosong macam ni dua belah tangan RM10 je...
kesimpulannya ayong sangat recommend dayah ni...kalau korang berminat jugak, especially yang area batu pahat, boleh roger dia ek..ni link facebook spa mama dia, Noorish Beauty....boleh deal kat situ..sebab dayah ni dia part time je buat inai ni..oh, lupa pulak bagitau harga ye...harga terkini ikut design...ada yang RM10, ada yang RM15 untuk sebelah tangan or kaki sahaja....macam ayong punya, design 2 tangan RM20, design 2 kaki RM20, inai semua hujung jari tangan dan kaki RM20...so total RM60...hehe...jenis inai yang dayah ni pakai inai serbuk campur inai tiub...dia dapat dari pembekal kat penang....tak ingat brand apa...dia cakap kalau campur serbuk dengan tiub hasil lagi cantik...so memang betullah....alhamdulillah...
untuk tips pakai inai ayong apply yang titik minyak cap kapak masa tunggu inai tu kering...orang cakap nak bagi tahan lama...then lepas dah cuci, kitorang sapu tangan dengan baby oil...memang jadi lebih berkilat inainya and untuk tahan lama jugak..tahan lama la jugak kot sebab sampai sekarang dah 20 hari inai tu still merah...ada separuh lagi...rasa sayang pulak nak biarkan inai tu habis...huhu...

sebagai penutup post review yang panjang ni...meh nak tepek 1 lagi gambar...hehe...
ni rupa inai hari ni...masih comel...sayang pulak nak biar dia habis...huahuahua....
ok, sekian review untuk inai ye...thanks a lot to dayah and k.nor dari Noorish Beauty!!
tercapai salah satu wedding dream ayong..alhamdulillah...
and thanks to korang jugak yang sudi baca review yang panjang ni...hehe..

8 comments:

Diyana said...

nnti dh hbis inai kat jari, topup balik... hehe

AyongAtikah Zaid said...

@diyana: hehe...ada lagi tak orang nak manja2kan tlg buatkan inai macam nak jadi pengantin ari tu??syok je..btl2 rasa raja sehari...haha...buat sndr malas...hahaha...

Diyana said...

kalau ada duit, pg je laa kedai.. tadah tgn, nnti org tu buatkan..
yg penting boleh bayar... hehe

Farhain Azmi said...

Cantiknya dia bt inai tu kat tangan ayong!!

AyongAtikah Zaid said...

@diyana: alaaaa...tu la pasalnya..pengantin dah pokai dah..hahaha...

@farhain: hehe..cantik ek...klu dok batu pahat blh g jmp dayah suruh dia buatkan...mmg cntk n berbaloi2..hehe..

Farhain Azmi said...

ala jauhla.. kite dok kedah. hehe

AyongAtikah Zaid said...

@farhain: 0...kedah blh buat dgn org yg buatkn utk ayu raudhah la..ori punya..hehe...

noorishspa said...

Assalamualaikum AyongAtikah....setelah sekian lama..belek punya belek terjumpa pulak bloq ayong ni..aduhaii ..thanks sangat2 sbb sudi menggunakan perkhidmatan kami...siap promote akak punya spa lagi...he he..thanks again yer dik.. :)