❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, June 13, 2013

POST 131: Review Hanzalah Catering & Ayam Tempayan

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Next nak review catering untuk wedding ayong..
tapi sorry sangat cakap awal-awal takde gambar yang ada untuk review catering ni...huhu...
untuk catering ayong ambil dengan pakcik shukor and cik mala...diorang ni jiran ayong jugak...dok taman sebelah-sebelah..diorang ada bukak kedai nasi beriyani kat yong peng tu...
untuk catering ni pakcik shukor bagi ayong RM10/pax...kalau ikutkan harga tahun ni dah naik, tapi sebab ayong dah booking dari tahun lepas, so dia still bagi ayong harga sama...ye, untuk makluman korang, harga catering memang semakin naik, dulu dapat lagi RM8/pax...sekarang tak dapat dah untuk kenduri nasi beriyani...standard RM10..sekarang kebanyakan dah naik RM11 or RM12..sebab harga barang naik..huhu..
so sape nak kahwin tu cepat-cepat kahwin tau, karang semua jadi makin mahal...huhu..
untuk RM10/pax ni termasuk nasi beriyani, lauk daging masak hitam, kambing masak beriyani, pajeri, buah jambu dengan asam, lauk-lauk pengantin, air pakcik bagi 2 jenis satu kaler merah, satu kaler hijau..layankan aje..hehe..lepas tu ikut yang dah bincang kitorang memang tak mintak ayam sebab dah plan nak buat ayam tempayan import dari tangkak (import la sangat!haha)..tapi masa hari kejadian pakcik shukor ada buat ayam masak merah pulak...tak tau kenapa baik hati sangat...kitorang ok je tapi jadi berlebihan sikitlah sebab dah ada ayam tempayan, ayam masak merah lagi...tapi tak kisahlah asalkan semua makan kenyang..hehe...
dalam pakej RM10 tu jugak pakcik sediakan skirting meja, krew-krew dia, so jangan risau la nak kena kemas meja, basuh pinggan...semua krew dia buat...budak-budak sekolah je pun, tapi diorang kerja bagus..penat masing-masing...sian diorang..hehe..lepas tu pakcik shukor sediakan pa system dengan orang kompang...mula-mula ayong memang tak plan nak berkompang bagai ni, tapi dah pakcik shukor nak bagi, ok jugak la tu...merasa la diarak dengan kompang...hehe..
masa hari kejadian lagi best, tiba-tiba pakcik kompang offer nak bersilat...kitorang layankan jela...hehe..
ok, habis dah membebel...gambar memang takde..sian korang...tapi ayong memang recommended catering pakcik ni...ramai tetamu komen lauk sedap, nasi sedap...pengantin tak dapat nak komen banyak, paham-paham jela, hari kahwin la hari makan paling sikit walaupun jadi raja sehari...huahuahua....
gambar ayam tempayan kat bawah ni pun ayong ambil kat album wedding sepupu ayong...sebab kat wedding dialah kitorang tau pasal ayam tempayan ni..memang ambil dengan pakcik yang sama kat tangkak...memang sedap hingga menjilat jari!!
harga dia bergantung pada harga semasa ayam..macam ayong, dia bagi harga RM17/ekor...
kalau korang berminat, boleh roger ayong, nanti ayong bagi contact number ok...



ni la rupa ayam tempayan tu...isy..teringat-ingat pulak masa cerita ni...mana nak cari ni...huhu...
rasanya tu je kot review pasal catering dengan ayam tempayan....alhamdulillah semua ok, sedap, lazat, enak...rindu nak makan nasi beriyani kenduri lagi! erkkkkk....
ok la..nak balik rumah dah...hari ni kena balik awal, sebab puasa...pastu dok cerita pulak pasal makan kan...memang wrong time la...huahuahua...ok, adios amigos!!



4 comments:

NinaAz said...

Rm10okla kannn. Hari tu kawan ckp dia dpt y rm17. Mak aiii. Mahal kottt

AyongAtikah Zaid said...

@nina: uik...mahal sgt tu rm17..biasa 17 tu hrga wedding planner yg cover semua...ctering biasa standard 10-13 je rasenye....hehe..

Miss Hidy said...

fist time dgr pasal ayam tempayan ni..mcm sedap..

AyongAtikah Zaid said...

@miss hidy: mmg sedap! pastu dia mcm special sbb dia msk masa kenduri tu, angkut tempayan2 tu sekali...lain dr yg lain la..org blh amik panas2...hehe...