❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 18, 2013

POST 132: Review Kek Kahwin Kita....Cantik, Comel, Enak Dan Lazat!

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Hahahaha...tajuk extreme giler kan.....
first of all kalau nak cerita pasal kek ni, mesti teringat bff ayong hazirah...
ada kisah di sebalik kek ni...kalau takde hazirah, alamatnya takdelah kek kahwin impian ayong ni...huhu..
dia mesti baca blog ni sebab dia pun blogger jugak...so thanks a lot kawan!!!aku sayang ko ketat-ketat!!
meh ayong tunjuk gambar kek ayong ni dulu..lepas tu baru story mory ok...hehe..

ni la kek kahwin impian ayong...hehe....
kek ni inspire dari gambar-gambar ayong google...

ni la gambar tu..nampak comel giler..hehehe...
kedai kek yang ayong tempah ni cik mala yang handle catering ayong yang cadangkan...
dia cakap kek yang kak gee ni buat sedap...kedai kek ni kat area yong peng tu je, dekat dengan rumah ayong, tapi kitorang tak pernah beli kek kat situ...so, ayong pun setuju la sebab cik mala cakap boleh dapat murah kalau beli dengan dia sebab dia selalu beli kat situ...
lepas tu sebulan sebelum wedding kalau tak salah, kitorang pun pergilah jumpa kak gee tu kat kedai...senang je discuss dengan dia, bagitau je nak kek macam mana, kaler apa semua...macam ayong memang dah ada gambar, dia mintak ayong printkan gambar tu bagi dia..pasal payment apa semua dia cakap nanti dulu sebab dia tak pernah buat kek macam ayong mintak ni, dia tak boleh bajet harga...dia mintak deposit RM50 je...dia cakap kalau nak buat macam ni kena guna fresh cream baru cantik..so, ayong pun setuju la...serahkan pada yang pakar jela...dalam hati risau jugak kan...macam susah je nak buat satu-satu bunga pusing-pusing tu, karang dia cas sampai 500 mati la....huahuahua...tapi tawakal jela...
malas nak fikir dah..maklumlah masa tu memang banyak giler kena fikir, siap cakap kalau mahal sangat memang mintak bayar ansur la..hehe...
then 3 hari sebelum majlis, ayong jumpa dia balik, nak confirmkan semua la, tapi price dia tak bagi lagi...dia cakap nanti masa ambil kek sebelum sanding tu dia bagi resit semua..lepas tu baru bayar...ayong pun ok jela..kek fresh cream ni memang sebelum sanding baru boleh keluarkan, sebab dia cepat cair, tula kekurangannya...tapi ayong paling suka fresh cream, tak muak..cantik pun cantik..
tiba hari kejadian, agak kelam kabut sebab ayong janji nak pergi dewan balik pukul 2, tapi terlambat sikit,15 minit je pun...huhu..tapi menggelabah sebab orang-orang kat dewan dah calling-calling, so mintak tolong hazirah ambilkan kek...masa tu memang tak ingat dah la nak bagi resit deposit ke apa...serius lupa giler...then  masa hazirah nak ambil kek tu, akak yang ayong selalu deal tu takde, ada pekerja dia je, pekerja dia cakap tak boleh ambil kalau takde resit deposit...masa anah bagitau masalah tu, panik la jugak...takkan nak suruh hazirah geledah bilik pengantin yang sedia maklum bersepah tu kan...huhu...then tau-tau je dah setel...rupanya option lain kalau nak ambil kek tu jugak, kena bayar habis terus...so hazirah bayarkan dulu...alhamdulillah...memang terhutang budi sangat-sangat...bukan murah...RM170 la jugak hazirah kena dulukan duit dia...kalau dapat kawan yang jenis berkira, mau tak terambik kek tu...ada yang pengantin pergi kedai kek sendiri masa majlis karang...huhu...lepas tu setel dah la...kesian hazirah, dia cakap lepas je setel ambil kek tu, dia terus pergi makan, kelaparan....mana taknya, dari pukul 12 dia dok teman ayong kat rumah make up semua...serius memang terhutang budi sangat la...cerita benda ni kat along, sampai along cakap, "nanti kalau masa dia kahwin, kalau sayang nak pergi tidur rumah dia nak tolong-tolong, pergi la...abang izinkan..." sampai gitu sekali...hehe...
begitulah kisah kek kahwin idaman hati ayong ni...apa pun, hasilnya memang seperti yang dibayangkan...cantik, comel...ada bunga pusing-pusing, ada tone ala-ala ombre...3 tingkat lagi..yang ni tak pernah masuk list nak kek kahwin 3 tingkat...sebab ayong cakap siap-siap kat akak tu, ayong bajet RM200 je, kalau agak-agak mahal sangat, buat 1 tingkat pun jadi asalkan ada bentuk ayong nak tu..hehe..
so alhamdulillah la dapat 3 tingkat, and still dalam bajet ayong...syukur sangat...
dan kek ni bukan je cantik, tapi sedap..dalam dia perisa vanila blueberry....masa suap-suap tu makan cream dia je...nasib baik lepas majlis, balik rumah tu ada banyak lagi...dapatlah makan sepuas-puasnya...hehe..
 
ni gambar masa potong kek...stand kek dengan pisau ala-ala pedang tu kedai kek tu bagi sekali, termasuk dalam pakej...
sesi suap menyuap...makan cream je sebenarnya..haha..
kalau sesiapa area yong peng berkenan nak tempah, kedai kek ni nama dia "KEDAI KEK DAN ROTI", terletak dekat bangunan arked mara yong peng...kedai dia hujung sekali...signboard warna hijau...owner dia nama kak gee...ni num phone kak gee tu, 0197223231/0197234554...
sekian la kisah kek kahwin kitorang..bila lagi la nak dapat kek bertingkat-tingkat ni...hehe...

8 comments:

NinaAz said...

Pink gittew kek. Hehehe. Klo kek mudah cair ni kena jaga2 la kannn

AyongAtikah Zaid said...

@nina: hehe..pink kan comel..haha...tula..tu yg die suh amik tgh ari mjlis, tak sangka pulak jd kontroversi..hehe...

cik hani said...

Comel kek pink ni..pling suka tone kaler dia berbeza beza dan bunga2 tepi dia tu..

Alhmdulilah..dpt org mcm hazirah yg byk mmbntu

aNna Lee said...

Yummeyhhh!!! Untuk orang yg kurang suka kek macam aku memang suka kek mcm ni. Sedap, lazat, enak, fresh cream yg mabeles!!! Tak muak langsung makan.

sarahhernyzar said...

pinky! me love pink.. hehe.. mcm sedap je kek ayong.. nk sket.. hehe.

AyongAtikah Zaid said...

@cik hani: hehe...mmg mngidam giler nak kek cmni..x sgka dpt jd knyataan...tula, hazirah mmg kwn trbaik ayong ada...dah anggap mcm adk beradik...:-)

@anah: besday aku ko tempah kek cmni kat die ek?hahahah...

@sara: meh dtg yong peng, ayong tempah kek kat akak tu spesel tuk sara...hehe...

Alyn said...

pinkkkkk ! eheheheh fav color alyn nih :P

AyongAtikah Zaid said...

@alyn: fav ayong jugak....hahaha..