❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 12, 2013

POST 127: Review Walimatul Urus Rodzuan ❤ Atikah

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Ni sambungan review majlis akad nikah ye sebab wedding ayong buat sehari je..pagi nikah then terus kenduri sampai petang...penat memang penat..tapi lega sehari je dok bergelumang dengan segala macam emosi, perasaan dan lain-lain...hehe...
lepas majlis akad nikah selesai dalam pukul 10 pagi, kitorang ambil gambar, jamuan semua, dalam pukul 11 lebih ayong dengan along balik rumah nak tukar baju, make up dan solat...ayong dah try jugak nak kurangkan masa dekat rumah ni sebab kalau boleh nak banyakkan masa dekat dewan sebab kesian tetamu ada yang datang pukul 12 tak dapat jumpa pengantin...ada tu datang jauh-jauh kan..tapi memang tak bolehlah...melainkan pakai baju sama je..tapi nak kena solat zohor jugak kan...so terpaksalah redha...terkilan memang terkilan..tapi takpe, ayong tau korang datang...nasib baik ada guestbook corner..tu nanti ayong review eh..hehe..so siap tukar baju semua dalam pukul 2.15..time lari sikitlah sebab kalau ikut tentatif pukul 2 pengantin dah sampai...biasalah tu kan...tapi kecoh jugak la, abah, maklong dok calling..family along pun sama..kelam kabut jugaklah sikit..pakcik-pakcik kompang pun bising jugak sebab ayong mintak diorang tunggu pukul 1.15...hehe...saja suruh awal, takut karang suruh datang lambat, tak pasal-pasal pengantin kena tunggu kompang...kompang tunggu pengantin takpe kan?hehe...
then bila sampai tu terus berarak..yang ni pun kelakar, serius seumur hidup ayong tak pernah tau pengantin berarak ada rule pengantin perempuan kena belah kiri, pengantin lelaki kena belah kanan...memang ada ek? terlupa pulak nak survey bab ni...hahaha...tapi belasah jela...sempoi je main tukar-tukar tempat masa jalan...semua orang dah gelak...dok dengar orang jerit cakap pengantin comel..malu la i...kahkahkah....

masa ni la dok main tukar-tukar..takde dah senyum ayu-ayu..nak gelak terbahak-bahak rasa..hahaha...
yang ni memang tak dirancang...masa baru sampai nak berarak tu ada sorang pakcik tu tanya nak silat boleh tak..kita dah dengan kelam kabut sebab lambat (padahal lambat sikit je pun..hehe), ye kan jela...takkan masa tu nak gaduh cakap tak boleh pulak kan...layankan aje la...tapi tak ku tahu rupanya along pantang orang silat-silat, biasalah benda-benda mistik ni kan memang wujud...ayong bukanlah jenis percaya sangat...tapi tak la tak percaya langsung...akibatnya masa makan damai along tak boleh makan sebab dia sakit gigi giler-giler..huhu...lepas tu abah dia baca doa sikit, terus baik..huhu..nasib baik sikit je...huhu...
then berarak masuk dewan...masa ni malu giler kot semua orang tengok...hehe..
lepas tu terus duduk kat meja makan damai...kitorang takde sanding-sanding ni..memang taknak buat...ramai jugak pertikaikan kenapa taknak sanding...malu la...hehe..
lepas dah makan, tiba masa potong kek pulak...nanti ayong review kek yg cantik itu ok...ada kisah di sebalik kek tu...nanti ayong story mory masa review kek ek..hehe...
lepas dah potong kek semua, kitorang just layan tetamu....jalan-jalan jumpa tetamu, ambil gambar...best sangat....semua berjalan lancar macam yang ayong bayangkan...simple..santai...takde protokol..lagu-lagu yang dimainkan pun ikut macam yang ayong dah save dalam pendrive siap-siap..so masa wedding ayong takde suara dj yang bingit, just nice..ada kisah jugak di sebalik pa system and dj ni rupanya...dah lepas majlis ummi ayong cerita, pagi lepas dah selesai majlis nikah tu, orang jaga pa system tu tak pasang lagu yang ayong dah sediakan, dia pergi pasang lagu-lagu lama 60-an yang bingit...berapa kali adik-adik ayong suruh tukar..lepas tu dia mintak izin abah ayong kalau ada tetamu nak nyanyi @ karaoke boleh ke tak...memang tak la kan..kitorang memang taknak ada orang nyanyi-nyanyi masa majlis...bingit...huhu...so moral of the story masa ni pendirian kita kena tegas so apa yang kita rancang akan berhasil..kalau kita ikut je apa orang nak buat, nanti majlis tu tak jadi macam yang dirancang...ayong memang dah pesan awal-awal, jangan tukar plan last minit...contoh macam pakcik silat tu kan...tak pasal-pasal je..huhu...just follow the flow...alhamdulillah lepas tu orang jaga pa system tu pasang je lagu yang ayong dah sediakan..
so semua jadi macam yang ayong nak...alhamdulillah...
majlis kitorang ni habis lebih kurang pukul 4.30 petang...alhamdulillah ramai datang meraikan, ramai-ramai pun syukur makanan cukup, doorgift semua cukup...siap berlebih-lebih...jiran ayong cakap rezeki ayong, ramai tapi semua cukup...alhamdulillah...seronok sangat...terasa kemeriahannya..
kesimpulannya i just love my wedding!
muka pengantin comot dan penat lepas habis wedding...along redha jela ye dah terkahwin dengan budak comot ni...hahahahah...
p/s: kalau nak layan lagi banyak gambar masa majlis kitorang, klik sini ok..thanks!
next ayong review the vendors pulak ok...hehe...


4 comments:

cha said...

i dengan husband pun tak suka orang karaoke haha. kalau pasang lagu je takpe tapi orang karaoke semak telinga haha

AyongAtikah Zaid said...

@cha: kan..nak borak pun kena jerit2...x best...hehe...

Diyana said...

rasa mmg standard laki duk belah kanan, kita duk belah kiri.... time jalan, time kat pelamin, time mkn beradap etc... xde laa rule sgt pun rasanya, cuma kebiasaan... hehehe

AyongAtikah Zaid said...

@diyana: standard ek...x perasan pulak selama ni kitorang jln belah mana...main belasah je...asal jln..kdg2 sorang depan sorang belakang pn ada..haha...