❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 12, 2013

POST 126: Review Majlis Akad Nikah Rodzuan & Atikah

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Pening jugak nak mulakan review ni ek..tak tau nak mula dari mana...hehe..
so ayong mulakan review majlis akad nikah dulu ok..dalam tentatif majlis akad ni patutnya mula jam 8.30 pagi di Dewan Orang Ramai Yong Peng...tapi disebabkan pengantin perempuan vip sangat, jadinya terlambat setengah jam...hehe...cuak jugak la takut tok kadi marah, tapi sampai-sampai bila dah duduk atas stage tu abah datang bisik kat ayong cakap abah tak dapat jadi wali ayong, sebabnya tok kadi terlupa hantar borang abah mintak kebenaran jadi wali kat pejabat agama....fuuhhhhh...berasap gak la masa tu...sebab memang teringin sangat nak abah yang nikahkan ayong...sekali seumur hidup kot...huhu...tapi nasib baik sedar diri tengah jadi tumpuan ramai masa tu, bolehlah cool down...dalam hati cakap ada la ni hikmahnya Allah tak bagi...sabar jela yong...tarik nafas dalam-dalam, terus senyum...bajet retiss...
1 hari tu je pun semua orang nak snap gambar kita..hehe..

ni la tok kadi tu..nasib baik tok kadi ni baik...dia siap announce kat mic mintak maaf atas kesilapan dia tu..
ok, maafkan dah..hehe...
debor ye bang....hehe....
kita pun debor jugak...huhu..yg lelaki sebelah tula abah ayong merangkap my first hero forever!
yang belakang tu adik ayong..thanks anah banyak tolong majlis aku...
debor-debor pun sempat jeling kamera..hehe...
saat ijab kabul...alhamdulillah selepas 2 kali lafaz akhirnya sah...masa lafaz pertama patutnya along cakap dengan mas kahwin RM22.50 tapi setengahnya hilang tinggal RM22 je..hehe...lafaz kedua tok kadi yang salah, patutnya Mohd Rodzuan Abd Rahim disebutnya Mohd Rodzuan Abd Karim..akhirnya yang ketiga baru lancar...hehe...
ni kot hikmahnya abah tak dapat walikan, kalau tak karang entah berapa kali akad baru sah...dengan along nervous, abah nervous....hahaha...











sesi taklik..dapat jugak buat macam ni..hehe..masa ni along tekan kepala ayong kuat giler sampai nak tertunduk-tunduk, terasa aura seorang suami...hehe...
speechless moment!
sah sebagai suami isteri...boleh lentok dah...hahaha...alhamdulillah....
majlis nikah ayong ni kejap je...start lebih kurang pukul 9, dekat pukul 10 settle dah...memang nak simple-simple je...nasib baik tok kadi tak suruh baca segala lafaz sakinah bagai...memang tak boleh tahan air mata kalau yang tu...yang ni baca taklik isteri pun dah sebak...tersekat-sekat baca...sampai ada yang nangis...hehe...apa pun syukur sangat semua dah selamat...
lepas dah selesai semua, tetamu kitorang bagi jamuan ringan sikit sementara tunggu nasi beriyani kenduri siap....sambil-sambil tu dok bergambar...lebih kurang pukul 11 lebih kitorang balik rumah nak tukar baju, make up, solat semua...alhamdulillah semua berjalan lancar...tapi terkilan sikitlah sebab ada kawan-kawan yang datang masa ayong takde kat dewan, tak dapat jumpa diorang...baca ucapan dekat guestbook jela...
thanks sangat-sangat pada semua yang sudi hadir majlis kitorang ye....sayang korang ketat-ketat!

masa ni pengantin dah lapar...almaklum pagi sebelum pergi dewan tu dah paksa makan, tapi takde selera...dah lepas sah semua baru terasa lapar...belasah je makan dulu kat luar sebelum balik rumah tukar baju...hehe...makcik ayong cakap 'raja berjiwa rakyat'...hahaha....

p/s: kalau nak tengok lagi banyak gambar boleh klik sini ye...thanks!

7 comments:

Nelly Norizal said...

Wee... review moment da... jom follow personal blog nelly at astoldbynelly.blogspot.com. Entry ckit.. sebab bru buat. hehew.

s h a said...

Wahh...ayong pon pink jugak.Sha pon tataw nak start review ngan ape.Ditambah bz ngan keje.Lgla fening.Hahaha.Hiccups during majlis pon sha telan je.Asek sedapkan hati ckp tu dah bahagian sha.Hehe.Alhamdulillah semua selesai dgn lancar.Congratz ayong. :)

AyongAtikah Zaid said...

@nelly: hehe...ni je terpikir nak review dulu...lynkan aje la..hehe..orait nnt ayong folo molo k...=)

@sha: pink itu comel!!hehe..kan..busy gak ni...tp nak update gak..rindu nak membebel...hehe...congrats to sha jugak...=)

orked violet @ SYA said...

ayong..!!! nikah kt dewan ker?? stylo la! hehehe

AyongAtikah Zaid said...

@sya: aah nikah atas stage dewan...hehe...best!!! x yah nak deco byk-byk tempat...dari pagi sampai petang semua kat dewan..sgt2 recommended...hehe...

sarahhernyzar said...

Bestnya tgk wedding ayong... Ya aallah sara yg berdebar menanti... Huhu... Dub dab dub dab..

AyongAtikah Zaid said...

@sara: hehe..alhamdulillah...jgn risau k...sara punya nanti mesti lg best..x sbr nak tgk..nnt jemput eh, kalau ada rezeki nak pg...teringin nak jmp sara yg baik hati ni..hehe...=)