❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 18, 2012

POST 62: Nak conteng tangan ke tak?? dilema....huuuu..

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

hai korang...
hari ni ayong tuesday blues sebab semalam bercuti, hari ni baru masuk kerja...sangat bluesss....huhu...
disebabkan tuesday blues itu, maka kita layan blog dulu la ye...konon-konon nak dapat feel kerja la...haha...
sehari dua ni tengok ramai pulak mereka-mereka share pasal inai @ henna...ayong pun semenjak dua menjak ni selalu jugak terfikir pasal inai ni...sebabnya dilema nak conteng tangan ke tak..ke nak pakai hujung jari je....dilema sungguh! huuuu.....

kalau buat pun nak macam ni saja...pic credit to Nisa Henna Artist 


cantik je hasilnya sebenarnya...pic credit to Nisa Henna Artist
nampak sikit tangan pengantin baru bila sarung cincin kat along nanti kan? pic credit to Nisa Henna Artist
senang je kan? tapi berdebar tunggu outcome dia...huhu...
nampak suci bersih je...kan? pic credit to sarah mujahid punya
pic credit to here
kadang-kadang tengok bila conteng tu nampak cantik, kadang-kadang macam comot, serabut pulak tangan padahal cantik je orang tu buat, perasaan sendiri je nampak macam tu....yang kat hujung jari pulak kadang-kadang nampak suci, bersih, kemas je, tapi kadang-kadang nampak macam kosong sangat pun ada jugak...payah betul la ada perasaan macam ni....huhu....
bila tanya along nak buat ke tak, mula-mula dia cakap tak payah, macam tak cantik, lepas tu bila tunjuk gambar dia cakap boleh je nak buat, cantik je...adoi...tak menyelesaikan dilema...hehe....
korang boleh bagi apa-apa pandangan yang boleh akhiri dilema ni tak?

p/s: tapi korang pernah dengar tak kalau johor tok kadi strict, kalau ukir-ukir tangan nanti kena ceramah dulu...dia tak bagi..betul ke? one more thing, hari tu ada beli inai dari Nisa Henna Artist, khamis ni cuti nak try pakai la...nanti ayong share hasilnya ye...

23 comments:

s h a said...

Kalau sekadar berinai kat hujung tu pon cantik da.Sekadar pendapat sha. :)

Amalina Ali said...

Nana pun dilema nak buat inai macam mana nanti. nana tanya MHZ dia tak kisah. tapi dia kata jangan over smpai ke siku bagai. mcm org sakit kulit katanya. HAHA.

AyongAtikah Zaid said...

@sha: ok, 1 vote for yg hujung jari je...ssh2 ikut majoriti je kang ni..hehe...

@nana: tula..along pn cakap camtu gak...kat jb ni ade tmpt best2 ke nak buat inai cantik2 ni nana??hehe..ayong suka yg nisa henna artist ni punya..tp jauh la....

MISS.FIFI said...

ayong, kat b.pahat ada..yg buat tu akak arits budaya bp..dia pon mak andam jugak..cantik sgt dia buat..ni link dia...

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.285492081479967.84785.119533968075780&type=3

Amalina Ali said...

tu la. Nana tak tau la nak buat kat mana. tapi selalunya org india yang pandaikan buat2 benda mcm ni. buat free hand dan murah. kalau tempat yang biasa2 tu nana tau lah. kat depan kota raya tu. tak pun kat pasar karat. kat situ pun banyak org buat.

AyongAtikah Zaid said...

thanks fifi! nnt aku usha...hehe...

AyongAtikah Zaid said...

@nana: oh...orait2...nnt nak usha2 la..thanks nana! =)

khadijah said...

tak tau la tok kadi strict ke, kat johor memang over sikit semue prosdr dia payah sikit.. hehe dija buat hujung jari je.. dija tak suke yang serabut..:) sebab rase lg kemas

bintanghati said...

bg cik bin la..
1)buat je klu mmg nk sgt wat ukir2..
2)klu abg x bg, x yah buat, nnt serabut.wat je inai biasa.
3)klu mmg x suke ukir2 pn, jgn wat.

tgk kes ayong ni, abg bg, buat aje..
mcm cik bin, abg x bg wat, so mmg x buat.

AyongAtikah Zaid said...

@dija: hmmm...ok..thanks dija for your opinion..=)

@cik bin: wah!! thanks cik bin tlg bg options...tula, mcm nak buat tp mcm xnak...ngengada..hehe...kalau saja2 buat skrg try and error xpe x? hehe...

sarahhernyzar said...

pasal henna ni pn pernah gk mnta pandangan incik bintang. dia ckp buat inai biasa je masa nikah. biar nampak sudi bersih. kunun la. haha. pastu bila bertandang umahnya baru buat inai corak. haha. sekadar pandangan sajo. haha. sara mgkn buat inai biasa je masa nikah. :p so dapat lah merasa dedua feel. kosong dan corak. dlm gmbr pn boleh tgk eh ada eh xde. haha :p

AyongAtikah Zaid said...

@sara: aah la kan sara...apa nak dilema sgt...buat la dua2..hehe..ayong punya majlis kesyukuran belah along pun buat lpas 3 bulan...blh amik idea sara ni..thanks sara!

♥ Puan Chacha said...

dua2 pun okey.. tapi depends.. mcm cha ari tu husband bagi je nak buat, tapi org sekeliling yg tak bagi.. mcm ibu n nenek. dia kata serabut. biar mcm org dulu2 suci murni.. jadi layankan je..

plus hari tu inai nenek giling sendiri daunnya... the way i appreciate granny, i wear it. n yess inai tu kekal till majlis bertandang..

now still ada lagi even dah 1 month, 1 week, 1 day im married...

kalau inai ukir2 tu, sekejap je n bila dia nak fade tu, tangan jadi tak cantik... itu pengalaman pakai before wedding.. hikhik.. up to you dear... :)

AyongAtikah Zaid said...

Tula...kdg2 nmpk mcm serabut...bestnya ade org buatkn inai...thanks cha kongsi opinion...:-)

La dOLcE mEa_nAtt said...

erm....yang mcm dulu2 tu sweet je...malam before nikah ingat nk buat inai gitew je, nt yang serabut2 tu buat malam b4 wed...hehehhe ok ke

nadia said...

yong, kalau nadia diberi pilihan utk undur masa, nadia akan pilih buat dekat hujung je. nampak cantikkk sangattt

aNna Lee said...

Buat yang simple please!! Cause i wanna it too. kekeke. Join sekali okeh. bhahahaaha

AyongAtikah Zaid said...

@la dolce mea natt: ramai suggest cmtu jugak...merasa dua2...mak ok jerrr...hehe...

@nadia: mcm tu ye...pndpt org berpengalaman harus diguna pakai ni..thanks nadia!!

@anna lee: ok...rasa2 ayong mcm join ni...thanks for sharing!!! =)

cha said...

buatla u. once in a lifetime :)

btw follow u :)

aNna Lee said...

Yong, anna lee tu tu adik ko sendiri. jangan nak buat tak kenal. sekeh nanti. :p

AyongAtikah Zaid said...

@anna lee: laaaa...aku igt awek cina bukit mana tadi....ade lee....hahaha...gurau2...tapi kn aku rase jwpn yg aku reply kat ko kat ats tu mcm x kena dgn apa ko ckp...ko suh wat simple, pastu aku ckp rasa2 join...pening ni...msti aku ade slh baca n reply ni...hahahhaha...haaaa...apa kata ko sponsor buat inai aku? Hahaha..

AyongAtikah Zaid said...

@cha: thanks cha...dah follow cha lama...hehe...tp kn cha, klu dah kawin pun x salah kan klu gatal2 nak pi conteng tgn?hehe...

MISS.FIFI said...

ayong: yg pasal hiv test tu, aku buat asing2..nak buat sama2 pon boleh..tp aku buat 3 bulan b4 tarikh nikah..sbb malas nak fikir hiv tu valid 3 months or 6 months..shafiq pon buat 3 bulan b4 nikah..