❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 23, 2013

POST 154: Review Welcome Board Poster By Partyprint

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Hari ni terasa sangat tak produktif....dah la bangun pagi hujan...nak bangun pergi kerja terasa sangat melemahkan jiwa raga...drive pergi kerja pun dalam hujan, dah lemau je rasa...sampai office lak ada 2 org je ari ni...lagi la tak semangat...hohohohoooo....apa nak jadi ni tak tau laaaa...
sudahnya nak bagi masa ni terasa gerak laju sikit, kita main review-review la ye...nak habiskan wedding review....ada sikit lagi...lepas ni maybe ada cerita lain pulak..hehe..aamiin...

wedding review
yang font kaler hitam tu tak review lagi..
so sekarang ni ayong nak review welcome board poster yang ayong guna masa wedding...
sebelum ni rasa ayong pernah membebel pasal welcome board poster ni...kat sini...
kan konon-konon nak buat welcome board poster ala-ala pic ini...


dan ini hasilnya.....ala-ala islamic and malay version...hehe...
pic credit to Partyprint
amacam???ala-ala tak???hehe...
ok, sekarang meh nak cerita siapa vendor yang berjaya merealisasikan keinginan nafsu ayong yang satu ni...
sebenarnya ayong tempah buat poster je dengan Partyprint...salah satu vendor printing yang tak asing lagi kan...mula-mula cuak jugak nak tanya harga sebab vendor famous tu kot la mahal sangat,
tapi rupanya tak...still dalam bajet...alhamdulillah....
ayong tempah poster ni ikut saiz frame Ikea yang famous amos murah tu...saiz dia 50cmx70cm...material terpauline..ayong pilih material ni sebab murah sikit...so total harga ayong kena bayar untuk minta dia design and print poster ni RM50 sahaja...kira murah la setakat yang ayong survey...ingat nak buat kat tempat ayong print bunting and banner tu, sekaki singgit, tapi saiz nak buat poster ni dia tak boleh buat pulak..
so far deal dengan Partyprint sangat la senang...reply pun cepat jugak...ayong deal kot email je...yang lagi best rupanya akak owner Partyprint ni tinggal kat area apartment ayong duduk masa dekat jb dulu...so boleh ambil by hand je tak payah pos-pos....lebih kurang seminggu la kitorang dok berbalas email, bagi design, confirmkan design..hasilnya pun sangat memuaskan...ayong bagi draf design macam mana yang ayong nak...dan alhamdulillah akak tu come out dengan design poster yang sangat cantik....
sekarang ni frame poster ni tersimpan rapi dalam almari tunggu masa untuk digantung di rumah kitorang yang comel itu...hehe....kesimpulannya ayong memang sangat puas hati dengan Partyprint...
so highly recommended la!!
dia ada buat macam-macam lagi tau...bukan setakat print poster ni...ada buat doorgift, deco candy bufet, guestcorner dan macam-macam lagilah....korang usha sendiri ye...ayong bagi link dia...


Email: partyprintjb@yahoo.com

p/s: maaf takde gambar live guna welcome board ni masa wedding...ayong letak frame ni kat easel yang ayong pinjam dengan kawan ayong...save bajet...hehe..
harap-harap op ada snap pic welcome board poster ni...
cerita pasal op????
gambar belum siap lagi la...harap-harap dapat disiapkan sebelum terberanak...opssss...hehe...

2 comments:

Diyana said...

lmbt lg nak beranak tu... sempat siap gmbr wedding..
nnti leh wat maternity photoshoot pulak... hehehe

AyongAtikah Zaid said...

@diyana: hiperbola sgt kan...hehehe...saje mengada2..harap-harap cptlah..dah tak sabar nak tgk..hehe...