❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 23, 2013

POST 155: Review Wedding Signage Versi Along ❤ Ayong

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Haaaa....kan betul buat post kat blog mesti terasa masa laju bergerak...tengok-tengok sekarang dah pukul 12 tgh hari....15 minutes to go...lepas tu nak balik tidur...hehe..
15 minit ni kalau tak buat apa-apa mau rasa macam 15 jam...so bagi merasakan 15 minit macam 15 saat, ayong nak review lagi satu benda pulak la...
benda ni memang simple je..nak buat pun bukan susah sangat..tapi peranan dia memang cukup penting...sebab kalau takde benda ni, karang tak sampai tetamu-tetamunya..so betapa hebat wedding kita pun, tapi orang tak datang, apa cer kannnn???
so jangan tertinggal masukkan signage dalam wedding checklist ya b2b sekalian.....
ni la rupa wedding signage versi kitorang...hehe...


simple je kan?
yang penting kena make sure tulisan besar dan jelas bagi orang nampak...tak payah kot nak tulisan berlingkar bagai tapi orang tak nampak..tak sampai mesejnya...
benda ni ayong buat sendiri je...taip-taip kat word, print and laminate....then lubangkan...
malam sebelum hari kejadian, minta tolong abah and pakcik ayong pergi gantung kat tempat-tempat yang dah ditetapkan...takkan pengantin pulak nak pergi gantung kan...dasar anak manja ni...hahaha...
nasib baik jugak dewan ayong kahwin tu taklah ceruk sangat, 
so senang jela nak buat direction..hehe....
jom layan gambar..hehe..

ni masa tengah meeting nak gantung kat mana....serius kemain kan muka masing-masing...hehe...

cik ayong posing...masa ni cik lagi okeh...hahaha...muka penat giler kot masa ni...hehe....

my hero forever!!! nak posing jugak...hehe..

sekian la cerita wedding signage kitorang...gambar live yang digantung pun tak sempat snap...sebab majlis daerah yong peng ni efficient sangat buat kerja...2,3 hari lepas tu tengok dah takde...
mesti ada yang simpan buat kenangan ni kan...hahahaha....

p/s: yeay!!!dah pukul 12.15....jom balik!!!!!!!

2 comments:

Sheila Salim said...

assalamualaikum. bestnya, review lagi please. even kita dah kawin, kita tetap suka tengok preparation wedding kawan2 :)

AyongAtikah Zaid said...

@sheila: sep2!!suka gak baca wedding prep lg..tp klu nak suruh ulang balik taknak la...hahaha...