❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 26, 2013

POST 83: Kisah Hantaran Kahwin Kami


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

ayong tak pernah cerita apa-apa pasal hantaran kahwin ayong dalam blog ni kan?
kalau ada pun, mesti cakap hantaran benda paling malas nak buat..haha..
bukan apa, nak buat sendiri, tangan tak berapa nak kreatif, nak suruh orang buat, adoi...bajet ni paham-paham jela...bak kata ummi, "ala..google jela, lepas tu tiru je..."
hmmm...berbekalkan ayat tu ayuhlah kita merajinkan diri membuat hantaran yokkkkk....
sebenarnya, mula-mula dulu plan tak nak buat hantaran langsung...lepas tu ma along cakap macam tak kahwin je..buatlah sikit..dapat bakal menantu sempoi, begitulah...huahuahua...so, ayong pun mengalah, baiklah kita buat sikit...bagi makanan jela..senang sikit...bajet pun tak la banyak sangat...tapi along pulak taknak...nak ada barang-barang jugak...bila lagi nak buat, sekali ni je...siap gaduh-gaduh tau...haha..
dan akhirnya ayong pun mengalah...baiklah, kita buat ada barang-barang sikit tapiiii....
harus ada tapinya...nak beli barang-barang dia nak tu pakai duit dia sendiri...hahahaha....
haruslah kan, barang lelaki ni bukan murah tau...huhu...

akhirnya kata putus pun diambil...nak buat list barang hantaran ni pun satu hal jugak...
bertukar-tukar...pening tak pening jugaklah...huhu...
jomlah ayong listkan barang hantaran kitorang...
rasanya yang ni dah last kot..kalau ada tukar lagi, pua ci tau lahhhhhh....

HANTARAN ALONG KEPADA AYONG
mas kahwin + rantai tangan
(tak termasuk hantaran pun sebenarnya ni..tapi nak masukkan jugak..)
telekung
jam tangan + novel
kain pasang + purse
kek
coklat

HANTARAN AYONG KEPADA ALONG
cincin silver
jam tangan
kemeja
belt + wallet
kek
coklat
bunga rampai

haaaaa....tu dia.....5 balas 7...ambil yang paling sikit...haha...simple je kan????
bekas hantaran semua pinjam-pinjam orang je....punyalah bajet....hahaha.....
so progress untuk hantaran sekarang barang-barang dah ada, konsep pun dah ada...cehhh..berkonsep bagai...hahaha..so nantilah nak pergi jalan-jalan ayer hitam cari barang deko-deko...
adoiii...malasnya la...ya Allah, rajinkanlah hambaMu ini...

p/s: gambar hantaran memang takde lagi...tunggu nanti ye kita story mory pasal hantaran lagi...sorry!

11 comments:

Fyka said...

heee asal ada pn da ckup tu ayong..

orked violet @ SYA said...

Sya pon pLan nk wat 5 baLas 7 kot. xLarat nk wat byk2! hoho

AyongAtikah Zaid said...

@fyka: hehe...tula kn...selagi mampu blh lyn, lynkn aje...hehe...

@sya: sep3!amik plg ckit...klu ade 1 bls 3 amik da yg tu...hahaha...

MiYOKO SuKi said...

ayong..sy br follow... sy wat 5-7 gk...

AyongAtikah Zaid said...

@miyoko suki: thanks follow ayong...nak pgl ape ni?hehe...same ek..blh gang la kite...hehe...

cik mah said...

cik mah pun bdget dear..guna yg biasa2 je...wat bunga yg fabric tu..jimat sngt2...n cepat je le siap..hehehe...gud luck ye ayong..

AyongAtikah Zaid said...

@cikmah: hehe...kena serap kegigihan cik mah ni...hehe...btw, thanks cik mah!

"bella Chentaku" said...

dulang ktr pon pnjm kat sedare n kawan.. hehe..nk beli pon pakai bukan lame....kl beli pon buat bisned lepas tuh

hehehe
gud luck tau!!

AyongAtikah Zaid said...

@bella: hehe..tula kn....nak gunanya kejap je..harus mnfaatkn peluang selagi blh jimat...hehe...thanks a lot!! u too..:-)

Amalina Ali said...

sikit tak pe. janji puas hati. jimatttt... :)

AyongAtikah Zaid said...

@nana: kannnnnn......hehe....