❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Sunday, February 10, 2013

POST 77: Back On Track!

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Jom jom update pasal kahwin bagi semangat sikit...ummi dah semangat dah...tapi tuan badan yang nak kahwin ni dah macam taknak kahwin...tolong ketuk sikit si ayong ni...huhu...
seriously terasa masa dah berlari pecut 150km/jam...tak terkejar...tapi progress macam gitu je...stress wehhh...tu yang jadi malas nak fikir....tapi selagi tak bulan 6, wajib fikir...kalau kahwin dengan anak raja takpelah, hire je wedding planner...sediakan badan je...huahuahua...
ok, jomlah kita tengok progress untuk big day ayong ni di samping ayong boleh refresh jugak kepala otak ni apa nak kena buat selepas dah berapa lama sangat sebok kerja sampai tak sempat-sempat fikir pasal kahwin....huhu...

TEMPAT NIKAH DAN RESEPSI + KHEMAH
part ni memang dah setel...semua sekali harung buat kat dewan yong peng....settle!
just maybe nak tambah khemah sikit kat luar dewan...untuk family lepaking...sebab diorang datang dari jauh, mesti nak duduk lama....takkan nak duduk dalam dewan je kan...
so harap-harap takde masalah la dengan dewan ni...

CATERING RESEPSI + AYAM TEMPAYAN + JAMUAN NIKAH
dari tahun lepas dah booking dengan pakcik shukor...tinggal tunggu masa nak finalize je...tak sempat-sempat lagi nak jumpa dia...nak finalize segala benda berkaitan katering...menu, krew, deco makan beradab, pa system, kompang....berdoa kot-kot pakcik shukor nak bagi diskaun ke banyak free gift ke..mana tau..hehe..
untuk nikah belum lagi....tunggu bulan 5...buat jamuan ringan je...
ayam tempayan tu abah request nak, ayong ok jela....sebab memang suka ayam..so dah booking jugak...nanti ayong up special entry pasal ayam tempayan ni ye....

HOMESTAY + TRANSPORT FAMILY ALONG
kena cari 3 homestay..1 untuk family along, 1 untuk family abah, 1 untuk family ummi...
dah survey-survey area yong peng ni...ada la beberapa yang masuk list...
insyaAllah besok lusa ke pergi usha-usha dengan ummi abah....
transport untuk family along pun belum booking lagi...tapi along dah survey...

KAD JEMPUTAN + BUNTING + BANNER + POSTER WELCOME BOARD
kad alhamdulillah yang dapat free dari inkduztry studio dah finalize draf...sekarang tunggu masa nak print...kalau takde aral, akhir bulan 2 ni siap...semoga semua berjalan seperti dirancang..nak tengok? tunggu nanti dah siap ek...surprise! hehe...bunting, banner dan poster belum tempah lagi..tengah mencari vendor yang murah dan best...idea design je dah ada dalam kepala...hehe...

PROSEDUR NIKAH + MASKAHWIN + GELANG AYONG + CINCIN ALONG
beberapa hari lepas abah along dah tanya tok kadi kampung diorang nak mintak borang kahwin dia..tapi tok kadi tu cakap kena ada result test hiv dulu baru boleh ambil borang..memang camtu ek kalau kat kelantan? selama ni ayong ingat apa-apa ambil borang dulu, then baru proceed buat hiv test dan sediakan segala dokumen tu...so sekarang ni tengah tunggu along buat hiv test dulu dan setelkan borang dia..lepas tu baru boleh proceed ayong punya...harap-harap bulan 4 je settle semua segala prosedur ni....mas kahwin, gelang, cincin semua dah beli tinggal nak deco cantik-cantik atas dulang hantaran je....

PHOTOGRAPHER DAN VIDEOGRAPHER
part ni memang dah lama settle...tinggal tunggu hari kejadian je....stay tuned!

BRIDAL + MUA
bridal ayong dah booking hari tu...tapi belum finalize la baju nak yang mana, deco semua macam mana...biasa korang finalize bila ek?nak finalize sekarang macam awal sangat...karang ada yang kejap nak tambah yang ni, nak buang yang tu..pening pulak vendor tu...MUA pun dah settle untuk nikah dan resepsi...lepas kahwin la ayong reveal siapa bridal dan MUA ayong ek...tengok hasil kerja diorang dulu macam mana...harap-harap superb la...hehe...

BAJU NIKAH
part ni ayong memang nervous...dah booking bulan 11 tahun lepas...sekarang patut dah on the way buat la dress ayong dan baju melayu along...memang tempah pakej siap semua..designer tu janji bulan 2 ni siap...so kita tunggu la..harap-harap semua ok...badan please jangan meng'gemok' sangat...karang tak muat, naya!

HANDBOUQET
bab hb ni dah lega sebab mila aawd nak sponsor....then ada jugak dari mrsnellybouquet..tapi dengan mila belum discuss lg, tunggu mila setelkan big day dia dulu...dengan nelly dah request nak macam mana, bagi tempoh sampai akhir bulan 3...so, wait and see!

DOORGIFT
haaaaa.....sekarang tengah pening pasal ni..tak tau nak pilih apa...confuse! kejap rasa nak benda ni, 2 minit karang taknak pulak...nak yang tu pulak..adoyai...sampai sekarang memang takde bayang lagi doorgift ayong nanti macam mana...ada orang nak sponsor doorgift tak?haha...
doorgift untuk kanak-kanak maybe maksu nak sponsor...lega...hehe...

HANTARAN
barang-barang hantaran ada kain pasang dan telekung je belum beli lagi...coklat dengan kek tunggu nanti dah dekat...dulang nasib baik pinjam maklong punya je...tak yah susah-susah beli...nak kena tengok dah ni nak deco macam mana...tapi malasnya tuhan je yang tau...bab hantaran ni memang tak semangat langsung...boleh tak macam tu? tak faham la jugak kenapa...huhu...ya Allah, rajinkanlah si ayong ni....

DIY + GUESTCORNER + PHOTOCORNER + SIGNAGE
alhamdulillah segala benda yang nak diy macam centerpiece, segala benda untuk guestcorner dan photocorner macam dah siap...tinggal nak final check...takut ada tertinggal..lepas tu boleh simpan diam-diam dalam kotak...nanti hari kejadian tinggal susun je...signage je belum print lagi...tu yang kaler kuning..

 haaaa....lega dah berjaya taip sepanjang ni untuk update progress wedding...
sekian dulu ye...doakan semuanya dipermudahkan dan dikurniakan rezeki melimpah ruah untuk b2b yang satu ni ye....dah terasa ke'nervous'an itu...bila orang tanya bila nak kahwin, cakap 1/6, dah dengar ayat tak lama dah tu...kalau dulu, bila bagitau tarikh je semua cakap lama lagi....huahuahua...

p/s: maafkan entry yang bosan panjang lebar tanpa gambar...huhu...


2 comments:

sarahhernyzar said...

happy preps darla.
mesti berdebar kan.
tgl bbrp bulan je lg.
smga majlis sukses dan berjalan lancar. aamin.

AyongAtikah Zaid said...

@sara: mmg brdebar...lg2 mcm bnda yg out of control..kne sbr je tgu...mcm baju yg ditempah...nervous giler kot...sara pn msti sama gak kn...hehe...doa utk sara jugak...:-)