❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Sunday, February 10, 2013

POST 76: Apa Nak Membebel Ekkkk????


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

hohohoi!!
fuhhhhh.....lama sungguh tidak membebel...serius rindu gilerrrr.....
bila busy tak manyempat nak membebel kat sini, idea datang mencurah-curah...
bila ada idea ni, blur pulak..adoyai...tak paham betul dengan diri sendiri...huahuahua...

disebabkan tak tau nak membebel apa, layan gambar jom?
ada satu benda nak share...nak gelak pun ada..malu pun ada...
tapi kalau orang yang dah kenal ayong mesti terus kena tembak, "ko ni tau malu ke?"Haha...

seriously tak expect langsung muka akan terpampang kat paper...
so tak pasal-pasal la famous 1 Malaya sekejap...hahaha....

ni kat metro...orang cakap ada kat utusan dan kosmo jugak..tapi sejujurnya ayong sendiri tak pernah tengok real punya...tengok kat whatsapp dan fb je....
akak jaga parking yang selalu jumpa di sebalik tingkap kereta pun simpan keratan akhbar ni...rasa terharu...huhu...
yang tudung purple itu saya ye bersama bos saya...ramai orang cakap muka ayong muka nampak sangat happy.. dah macam promote produk yang kena rampas tu pun ye jugak...haha...snap gambar haruslah muka say cheese kan...memang tak sangka abang wartawan tu akan pilih gambar yang ada ayong...sebab kalau ikutkan ada banyak lagi gambar..ada ramai lagi kat tempat kejadian...tapi dah semua paper yang keluarkan cerita ni pulak kuarkan gambar yang sama je...segan wehhhh.....
meh nak cerita sikit apa benda berita ni ye...sebenarnya ayong ni kerja penguatkuasa farmasi..so kerja kitorang membanteras orang-orang yang salah guna ubat, jual ubat suka-suk hati tanpa lesen..sebab ubat ni special, kita ada beberapa akta undang-undang yang harus diikut....untuk lebih detail pasal penggunaan ubat ni boleh baca entry ayong yang ini...ayong dah membebel pasal ni satu masa dulu...
so, bila ada orang yang buat salah, kitorang akan buat serbuan rampasan...jadi gambar yang kat atas ni adalah semasa serbuan dijalankan..produk yang disyaki mengandungi sildenafil@viagra (nama ubat yang tak boleh dijual sesuka hati) ialah perkasa plus...sila google ye untuk keterangan lebih lanjut....sebab ayong nak cerita pasal muka masuk paper je...hahaha....
memang jadi kenangan betul la....untuk orang biasa macam ayong ni bila muka masuk paper jadi sesuatu yang luar biasa...abah yang dah berapa kurun tak beli paper, tiba-tiba semangat pergi cari paper...pakcik ayong dia tau 3 hari selepas hari kejadian, terus pergi kedai nak cari paper yang 3 hari lepas punya..serius gelak terbahak-bahak bila dengar dia cerita..hehe....
ok, tu jela nak cerita...kenangan jadi famous 1 malaya untuk sehari....hahaha....

p/s: sedang push diri untuk back on track buat preps kahwin...entah mana semangat nak kahwin tu hilang..jom jom update pasal kahwin...next entry!

2 comments:

cha said...

Wah glemer kejap. Bestla keje bahagian farmasi sume. Bolela tau ubat mane yg ok ke tak kan

AyongAtikah Zaid said...

tula, x pasal2 je...so far tau la jugak..xpe, cha klu nak tau pape, tye je...kami sedia membantu...hehe..