❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, February 18, 2013

POST 80: Haishhhhh....deborlah pulak....


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Aktiviti malam-malam ni biasalah melayan facebook dan blog...blogwalking entry baru semua blog yang difollow...hehe...tapi malam ni banyak pulak entry pasal tailor and designer...yg lambat siap, yang tak tepati janji, yang cakap tak serupa bikin..huhu...terus rasa berdebar apa ceritalah dengan baju nikah kami nan satu tu...dia janji boleh fitting hujung bulan 2 ni...tapi tetap nervous jugak....normalkah perasaan ini?huhu...bila dah berdebar ni nak je whatsapp designer tu tanya progress...tapi dah malam sangatlah pulak...kena tahan sampai besok la ni jawabnya...aduhai hati....karang ada jugak yang tak boleh tidur malam ni...jadi mata panda....ya Allah...Kau permudahkanlah semuanya...semoga berjalan seperti yang dirancang...tetapi rancanganMu jua yang terbaik...kuatkanlah hati hambaMu ini untuk menempuh dugaanMu...aamiin...

p/s: ada tips tak macam mana nak tanya progress baju kat tailor yang tak buat dia jadi annoying or cakap "budak ni mengada pulak..aku tau la keje aku.." huhu...sebab kadang fikir macam tak baik pulak asyik tanya-tanya...karang dia geram buat jadi buruk, padan muka...tapi kalau tak tanya-tanya karang jadi pulak masalah seperti di atas....huhu....alahai...cepatlah siap wahai baju..nervous tak sudah..huhu....

15 comments:

ayeen muhammad said...

terjadi kat ayeen jugak.. baju nikah ayeen x buat dgn butik kawen tp tempah hanta jahit kat satu butik di medan mara Kl..pas fitting bln 1 mmg die janji nak siapkan awal bulan 2,ayen pun minx awal sbb nak patch lace,manik bagai.. die suruh kol dlm 5/2.. ayeen kol x berangkat.. malas nak kol lg ayeen g serbu je terus.. sampai2 je betul2 die tgh potong kain ayeen...haahhaahha.. padahal janji nak siapkan pda tarikh tersebut... cam marah la jugak kan.. tp die janji dlm 2,3 ari lg.. dtg pas 2,3 aritu.. kaen x siap lg... tunggu jugak kat kedai tu sampai siap.. n minx diskaun sbb siap kan lambat.. so moral of da story kalau kite nak nikah bln 3 jgn ckp bulan 3 kat tailor tp ckp nikah bulan 2.. kalau kite bgtahu tarikh betul2 mmg diorang saje wat lambat2.. hahahah pjg lebar luahan hati.. harap dpt membantu..

sarahhernyzar said...

sama la.. sara x anto lg ke tailor. sb mcm ada perasaaan was was. sb takot x siap la itu lah ini la.. haha. gila paranoid kn. ngee~!!! ntah bila nya nk anta. hehe..

AyongAtikah Zaid said...

@ayeen: tula...ni yg ayong walaupun kawin bulan 6 anto awl2 bln 11 ari tu..n mntk die siapkan plg lmbt bulan 2...sbb xnx pkir pasal bju da pastu...byk lg bnda lainnak pikir...tp ade beberapa kali g butik die cm x nmpk byg pn lg...blh x klu tiba2tye mntk siapkn cpt2 konon2 tarikh nikah ayong dicepatkan?Huhu...penah tye gak kn kat sorg tailor ni secara general nape slalu jd cmni padahal ade org tu dah anta awl2 lg..die ckp kdg2diorg sj x jht awl2 sbb kononnya klu siap brbulan2sblm nnt bdn pngantin tergemuk ke trkurus, kne alter blk...pastu wlaupun kita dah anta awl, let say ade org tu lg lmbt tempah dr kita tp die kawin dulu,so tailor akn buat die punya dulu..secara logiknya unfair kot...huhu...

AyongAtikah Zaid said...

@sara: kamu sgt cool kan?hehe...klu blh jahit sndr better jahit sndr sara...x yah pning2 pkir kne naya ke ape...hehe...

Amalina Ali said...

Ayong, nana hantar baju nikah kat bridal terus sebab tengok kat baju bridal.tu cantik2. Mesti jahitan dia cantik jugak. Memula nana hantar kain testing. Kira kalau cantik jahitan dia, bolehlah nana beli kain yang okey utk baju nikah.

Sekali bila baju tu dah siap. Seriously, unexpected. Kain yg nak buat testing tu boleh jadi baju kehendak nana. Pastu akk bridal tu ckp. Dah tak pyh nak mmbzir duit buat baju lain. Pakai je yg ni sbb dah okey lah baju tu.

Jimattttt duit. Huehuehue...

cik mah said...

mcm cik mah...cik mah just mesej je..kat fb n fon...klau die xblas..mungkin die terlalu bz...tp try juga r call...bila dpt...try set date ngan die...n seminggu sebelum pun still check juga...butik cik mah tempah tu...sngt okey..die pulak yg slalu remind bila masa nk fitting..hehhee

AyongAtikah Zaid said...

nana: tau kisah bju nana tu...mmg cantik!! x sbr nak tgk di hari kejadian...untung nana siap awal dah...x yah pkir...

@cik mah:k.zetty kn cik mah?slalu jugak stalk fb die...mmg cntk2 tp jauh...klu x mmg aim die kot...hehe...

cintabella said...

ayong..whatsapp or call jee terus..bgtau kat dia saje nak tau progress baju idaman hati nie..hehe

Cik Jelita said...

saya pun berdebar.hu.xhantar lagi baju kat tailor pun + dengar cerita begini...argh...risau...

AyongAtikah Zaid said...

@cintabella: yup!! akan whatsapp ptg ni pas blk keje...mntk2 ade progress...

@cik jelita: bila majlis? bak kata nana..klu blum hantar n lmbt lg mjls better try dulu anta bju lain...then tgk cmne...klu jns cpt siapkn baru anta bju kawin btl2...

orked violet @ SYA said...

ayong! betoL! kLW tnye slalu tgk dorg rs annoying kan.. Sya pn xtaw cmne. huhu

AyongAtikah Zaid said...

@sya: sbb tu kena tye dgn berhemah kot...mmg kena tanya jugak...klu x kang kita yg annoyed...nak tak nak..kena jugak...

yan@awek hadi said...

jnji ujung bln 2 kn? Xpe tny..konon2 nk set time sbb kot clash ngn mnde lain ke. Nk kne amek cuti awl ke..haa gitu.. Hehehe...

Mcm yan anta awl2..bln 8 nk nikah.sabtu ritu dah g anta..bkn excited tp sbb nt nk raya kot tailor xnk amek..hehe.. Pastu xbgtaw pn nk nikah bila,dia set kn sbulan..so bln 3 fitting..

yan@awek hadi said...

Xpe tny..cakap je konon2 nk set kan time kot clash ngn mende lain ke..

Yan anta awl2 even nikah bln 8 sbb nt nk raya takut tailor xnk amek dah. Pastu x bgtaw pn tarikh nikah bila..tailor y set kn masa sbulan, so ok la..hehehe

AyongAtikah Zaid said...

@yana: hmm...mmg kena set tarikh btl2 pun tuk fitting...sbb tunang ayong kat putrajaya...bkn sng nak dtg anytime..btl jugak kan..mmg kena tye la kn...klu snyap kang die pun snyap...snyap buat keje xpe...huhu...