❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, June 7, 2012

Post 4: Wedding Journal Along ❤ Ayong

❤ bila ayongzaid berbicara..... ❤
Assalamualaikum...... 

tgk tajuk mcm serius sgt je kan...tp mmg serius pun....1st step ni nak rancang 1 majlis  kahwin....mesti plan yg terbaik sbb abah selalu ckp, "if u fail to plan, u are plan to fail"...so mesti plan baik2 sbb bygkan wedding ni mcm nak buat 1 event besar...sekali seumur hidup...tp apa-apa pun...yg penting tawakkal kepada Allah...Dia juga yang maha mengetahui yang terbaik untuk setiap hamba-hambanya....;-)

ok...back to the topic...wedding journal..ayong dapat idea ni dari satu blog, terjumpa semalam...dia cerita pasal jurnal dia...pastu macam terfikir, bagus jugak ni...sebelum ni ada jugak terfikir nak buat satu notebook pasal kahwin,tapi untuk conteng-conteng je...tapi bila tengok dia buat memang betul-betul jurnal,nak simpan semua segala perkara dalam buku tu, macam best jugak...kahwin kan sekali je...mesti nak abadikan jadi kenangan terindah...segala pahit manis masam masin nak kahwin boleh tulis dalam tu...so mesti akan lebih menghargai segala susah payah nak kahwin kan...lagi satu boleh tengok betul-betul progress wedding kita,berapa banyak kos kita...maka dengan semangatnya nak buat wedding journal hari ni...hehe...

oleh yang demikian,pagi tadi dengan semangat membara, pergilah popular city square,tengok-tengok ada sale pulak hari ni sebab diorang nak renovate....wah! Permulaan yang baik kan untuk preparation wedding ni....hehe...so dengan pantasnya merembatlah satu buku log panjang....hehehe...

inilah dia buku tu...nak cari warna merah tapi xde...purple pun purple la..baru tulis tajuk je...hehe....
Maka dengan itu, 1st step had been taken...so skrg dalam proses nak masukkan isi kandungan dia iaitu:

1) planner (dah buat tinggal nak edit dan print je)
2) checklist (buat sekali dengan planner)
3) budget (dah buat tinggal nak edit dan print je)
4) akaun debit + kredit (otw)
5) guestlist (otw)
6) things to do
7) quotation vendor
8) resit + segala dokumen berkaitan
9) pelan dalam dewan

banyak x? baru sikit je ni kan...baru mukadimah je ni.....hehe...ok la..tu jela nak cerita pasal wedding journal ni...nanti lepas dah setel semua, kita tengok balik ye macam mana rupa wedding journal ni...jangan hancur dah la ye...wish me luck for my wedding!

psssttt: tgk blogger2 diy mcm2 untuk wedding diorang terasa ada semangat meresap masuk dalam badan je nak diy jugak...boleh percaya ke x ni ek?? ke semangat suam2 kuku je..karang wat naya diri sendiri je...haha...xpe2...kita try 1 dulu...nak diy handbouquet kristal...wah!!! tunggu ye...kalau jadi buat nanti ayong cerita k...kalau x...diam-diam sudey...hehe...

No comments: