❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Friday, June 1, 2012

Post 3: ❤ Our simple engagement ~21/04/2012~ ❤

❤ bila ayongzaid berbicara..... ❤

assalamualaikum....

21/04/2012.....tercatatlah satu lagi memori dalam kisah along & ayong....cewahhhh....jiwang lebih ko ni yong....alhamdulillah, kitorang dah selamat diikat pada tarikh keramat tu.....mmg buat majlis yang simple sangat....xde hantaran, mini pelamin ke apa, semua xde...ayong yang request tak nak semua tu...rasa x perlu...janji motif utama nak temukan family ayong and family along memandangkan family kitorang x pernah bertentang mata lagi...wah!! mcm nak bergaduh je kan...niat asal nak buat macam ziarah ummi abah ayong dengan ma abah along je, 2 vs 2...takut x???? hahaha..... tp lepas dah bincang-bincang, ummi abah cadangkan kita buat makan-makan sikit kat rumah nenek kat pahang....jadilah pertemuan dua keluarga ni kat bukit mendi, pahang....

family along pun plan asalnya yang nak datang cuma ma, abah, paklong dgn adik dia, tp entah macam mana di saat akhir ramai pulak nak ikut...dari sebuah kereta bertukar jadi sebuah van dan kereta...tapi x jadi masalah pun, mmg nak buat makan-makan untuk family abah yang ramai, so memang ada masak banyak la...nasib baik..hehe...

nak jadikan cerita, pagi sebelum family along nak gerak tu, tiba-tiba mcm kontorversi lak sebab paklong dia mcm x percaya nak g pinang anak dara orang x bawak apa-apa, cuma berbekalkan sebentuk cincin dan sepasang kain...puas la nak explain nak bagi paklong dia percaya family ayong yang mintak mcm tu....last ayong cakap, xpe, jangan panik,teruskan je...niat baik insyaAllah Allah tolong permudahkan...takut gak la tiba-tiba nak cancel, nak g cari hantaran dulu bagai kan..haru pulak!

akhirnya, semua berjalan seperti dirancang...bila dah sampai, borak-borak tu baru paklong dia nampak macam mana family ayong...kitorang mmg x berapa nak ikut adat sangat...yang penting ikut syariat...akhirnya terikatlah ayong dan along dalam satu majlis yang sangat simple...insyaAllah moga-moga diberkati....doakan kitorang sampai ke jinjang pelamin, harap-harap tahun depan dan kekal bahagia hingga ke syurga.....

kat sini ada sikit bingkisan masa hari kejadian...credit to cik arin yang dengan baik hati menghadiahkan video...sgt terharu ok! walaupun majlis simple, tp memori itu akan kekal abadi sampai bila-bila...

video

sekian saja kisah pertunangan along & ayong...doakan yang terbaik untuk kitorang ye...LOVE IS ON THE AIR! peace!

pssstt: mcm biasa...meh nak bisik...beberapa hari selepas hari kejadian, baru perasan tarikh 21/04 tu adalah tarikh mula-mula kitorang berkenalan...sweet x??hehe...

2 comments:

BIE said...

hye ayong, thanks sebab follow kita. hope dapat share macam2 info nanti.. sama-sama kita meriahkan industri b2b johor. hehehe.. :)

exchange blog link yok!

AyongAtikah Zaid said...

u r welcome...yup...sharing is love! hehe...