❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, June 18, 2012

Post 6: DIY MISSION!

❤ bila ayongzaid berbicara 

Assalamualaikum...

dah lama nak up post pasal diy mission ni tp mood nak menaip tu entah la terbang ke mana...tapi penting gak ni sbb misi utama nak bagi semangat kat diri sendiri...kena buat list, takut karang ada lak yang tertinggal...

ok...straight to whe point yong! calon-calon diy mission ialah....calon-calon je ye sebab x tau lagi mana yang bertuah dan menjadi...x pernah terpikir dalam kepala nak diy segala bagai...dulu macam nak beli siap jela semua, nak senang je...tp setelah ditimbang tara segala fulus, kepuasan...so better diy sendiri mana yang boleh tu kan...hehe...dah2..banyak pulak mukadimahnya....calon-calonnya ialah.....jeng..jeng..jeng....

the first one goes to...............CRYSTAL HANDBOUQUET
handbouquet kristal...cantik kan? nak pilih hb pun pening tau..ada macam-macam sangat..yg fresh flower, aritificial flower, brooch, felt dan macam-macam la...so sampai saat ni macam decide nak kristal sebab nampak ekslusif pastu boleh simpan buat kenangan sampai bila-bila...usha harga, mahal la ya amat...100++ tu...pastu cuba la google tutorial hb, jumpa la ada sorang b2b buat...nanti ayong upload video tu k...nampak macam boleh buat...so kita tengoklah macam mana nanti k..hehe...

~pic credit to Shajaratul Design...cantik-cantik...usha jom!~
next --> DOORGIFT
comel kan? mampu kot buat mcm ni kan...yakin diri! sebab selepas ditimbang tara segala bajet, buat sendiri doorgift adalah sgt menjimatkan... 



next lagi --> SIGNAGE
ni penting tau..karang ada pulak yang x sampai kan..tp sape pulak yang nak bertukang ni kan.....haha..


dan next lagi --> CENTERPIECE
centerpiece ni biasanya letak kat semua meja, sebagai hiasan...comel kan lollipop..manis sangat....letak dua minit confirm hilang pastu...hehe...

lagi -->  POSTCARD GUESTNOTE
yang ni dapat ilham dari blog kina...kreatif kan? so nanti nak buat version ayong pulak...thanks kina  for sharing this wonderful idea...

lagi dan lagi --> PROP PHOTOCORNER
memandangkan xnak buat pelamin, so kita tukar jadi photocorner...so kena la buat propnya kan...macam-macam dalam kepala otak ni, harap dapat merealisasikannya nanti...aamiin..

lagi dan lagi dan lagi --> STAMPING TAG
pening jugak ni nak pilih stamp ke tq tag biasa tu...sekarang macam berangan nak buat stamp untuk tq tag...so, yang ni still in consideration lagi..huhu...


ok...tu jela setakat ni...macam banyak je...mampu ke ek...mampu kot...sebab tu kena start preparation dari awal,kena ada planner terbaik....insyaAllah...doakan semuanya dipermudahkan untuk semua b2b....apa-apa pun, usaha + doa + tawakal.... peace!

pssstt: kalau boleh dr a to z nak buat sendiri...kalau pandai jahit, dengan segala baju,tudung, veil nak buat sendiri...tapi nak buat macam mana, tangan kejung...huhu....

        

No comments: