❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 28, 2013

POST 121: Teaser Solemnization Outfit


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
                                                                 Assalamualaikum w.b.t




alhamdulillah....
dah siap, dah iron...ayong hantar iron kat kedai dobi dekat dengan rumah ni je...hantar dua-dua baju ayong untuk iron sahaja dia cas RM20...siap samping dengan tudung semua suruh dia iron...
ok la tu...nak iron sendiri dress meleret-leret tu karang dah berejam..
so now tinggal tunggu masa untuk dipakai...tak sabau!!hehe...

POST 120: Wedding Countdown 4 Days To Go


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
                                                                 Assalamualaikum w.b.t


uiiii...lambat update countdown hari ni gara-gara busy dari pagi...huhu..
tapi misi hari ni tak berjaya....bajet nak siapkan hantaran tapi memang tak mampu..
nasib baik besok nenek kesayangan nak datang...mintak tolong nenek jela buatkan...nenek terer sikit bab gubah menggubah ni....hari ni berjaya kemaskan barang-barang untuk guestcorner dan photocorner...rasa complete dah..tinggal nak susun atas meja je..outfit untuk nikah pun semua dah iron and simpan..iron kat kedai dobi je baju ayong and along lengkap RM20...ok la tu..nak iron dress tu tak berani la..payment yang banyak-banyak pun dah 90% setel, tinggal nak habiskan bayar masa jumpa jumaat ni je....
tu je update untuk hari ni...
sekian..bye!

~ya Allah...Kau permudahkanlah segala urusan kami....redhai dan berkati perancangan kami ini...sesungguhnya kami hanya mampu merancang, Kau jua yang menentukan segalanya...dan Kau adalah sebaik-baik perancang...aamiin...~

Monday, May 27, 2013

POST 119: Wedding Countdown 5 Days To Go


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
                                                                 Assalamualaikum w.b.t


yuhuuuuu!!!!
5 hari lagi weh.....berdebar...tengok gambar orang kahwin-kahwin minggu lepas lagi tambah berdebar...huahuahua....
hari ni nak pergi fitting baju resepsi pulak dengan setel payment dewan...

~ya Allah...Kau permudahkanlah segala urusan kami....redhai dan berkati perancangan kami ini...sesungguhnya kami hanya mampu merancang, Kau jua yang menentukan segalanya...dan Kau adalah sebaik-baik perancang...aamiin...~


POST 118: Kisah Si Rajin Dan Ayong.


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
                                                                 Assalamualaikum w.b.t

happy monday!!!
takde blues ok sebab ayong dah start cuti....tu yang happy kemain...haha...
so pagi-pagi bolehlah melayan blog kesayangan ni..pagi je boleh ok sebabnya setiap hari dah ada schedule apa nak dibuat sampai ke hari kejadian...
so kalau dah start karang, memang tak sempat dah la nak mengadap blog ni...hehe...
so meh ayong nak share satu benda......ni kira unplanned DIY....tiba-tiba 'si rajin' datang...hehe...
alkisah ayong blogwalking dan terbaca pasal ni kat blog orcixara....


pic credit to orcixara
berkenan giler lak tengok huruf A&R...huruf kami jugak!hehe...so usha-usha la kat orcixara...nak sewa..kemain kan..kalau dah berkenan jadi camni la, by or by crook nak jugak...huahuahua....orcixara kata dia beli kat Typo...tapi malangnya typo tu nggak ada di johor sih.....huhu...lalu tiba-tiba. 'ting!'...'si rajin' muncul....dia cakap boleh buat sendiri ni...polisterene kebetulan memang banyak lebih...so memang nak buat la just tak tau bila, kalau sempat la konon-konon (erkkk..ni 'si malas' pulak yang cakap)...then malam tu konon-konon nak buat hantaran, then dah duduk la ni mengadap hantaran tu, lepas tu blur giler....ayong sebenarnya takut nak buat hantaran ni, takut buruk...padahal nak cucuk-cucuk bunga je lagi...huhu...so lepas dah berapa lama meratap hantaran tu, tiba-tiba cakap, "ahhhh..buat huruf-huruf tu lagi bagus..."
so ayong pun memulakan la projek....buat punya buat, akhirnya siap...
dan inilah hasilnya...tadaaaaaa...


ingat bunga-bunga itu?
yang gigih buat awal-awal dulu untuk handbouquet..hehe..
since dah ada orang sponsor hb, so niat tu terbantut..then tiba-tiba dapat idea ni...hehe...
alhamdulillah, tak la membazir kan...lepas ni pun plan nak bawak benda ni jadi prop post wedding photoshoot..hahaha..manfaatkan sehabis baik!
sekian sajalah cerita 'si rajin dan ayong'...hehe...

p/s: semalam dah ambil baju nikah...alhamdulillah semua ok..nanti lepas kahwin kita reveal ye..hehe...hari ni nak fitting baju resepsi pulak..harap-harap semua ok..5 days more...semoga semua dipermudahkan...aamiin..



Sunday, May 26, 2013

POST 117: Wedding Countdown 6 Days To Go



❤Bismillahirrahmanirrahim❤
                                                                 Assalamualaikum w.b.t


hari ni along datang..kitorang nak pergi ambil outfit untuk nikah....
semoga hasilnya seperti yang diidamkan...nervous!

~ya Allah...Kau permudahkanlah segala urusan kami....redhai dan berkati perancangan kami ini...sesungguhnya kami hanya mampu merancang, Kau jua yang menentukan segalanya...dan Kau adalah sebaik-baik perancang...aamiin...~
                                                    


Wednesday, May 22, 2013

POST 116: Happy Anniversary http://ayongatikah.blogspot.com/!!!


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
                                                                 Assalamualaikum w.b.t




sebenarnya dah draf post ni untuk anniversary blog...tapi terlebih satu hari pulak...so hari ni genap setahun sehari umur blog kesayangan ni...setahun sehari pun bolehlahhhhh..hehe...alhamdulillah...
teringat dulu saat-saat ni baru nak belajar dengan wedding preps...serious masa tu zero! tak tau langsung nk mula dari mana...sampailah terjumpa blog-blog b2b...lepas tu terjebak as b2b blogger...then berperang dengan segala suka duka preparation nak jadi raja sehari...kenangan yang sangat manis...
memang ramai b2b kat dunia ni, tapi tak ramai b2b blogger...serious sangat best!!
we share the same feelings, the same probs, the same moments...banyak pahit manis...alhamdulillah...dan sekarang semua hampir sampai kemuncak...sabtu minggu depan bakal mencatat sejarah dalam hidup ayong...semoga semua dipermudahkan...siiiikiiiit lagi yong...chaiyok chaiyok!!!

p/s: InsyaAllah akan terus menjadi blogger hatta selepas kahwin...mana tau bakal jadi blogger pemes kan...hahaha....

POST 115: ~Wordless Wednesday~ Countdown 10 days!!!


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t


~sesungguhnya kita hanya merancang, Allah s.w.t jua yang menentukan~

Tuesday, May 21, 2013

POST 114: Tak Sabor Wehhhhhh......


❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

Selamat pagi semua...
mimpi apa entah nak letak satu post pagi-pagi ni..hehe..
just a short entry...
nak bagitau tak sabor nak habiskan kerja 3 hari ni, lepas tu nak cuti panjang...hoyeah!!!
sekarang memang tengah berperang habis-habisan...ni pun curi-curi masa jap..
dah gian sangat nak membebel..hehe...
by hook or by crook kena setelkan apa yang patut, karang tak tenang I nak hanimun..hehe...
dah, yok keje yokkkk....
semoga semua dipermudahkan...aamiin

p/s: bulu mata kanan jatuh di pagi hari....hehe....

Saturday, May 18, 2013

Siapa Nak Kad Kahwin Angkat Tangan!!


::sticky post::

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

sekarang ayong dalam proses mengumpul address kawan-kawan untuk proceed pengeposan kad...
kalau korang nak kad ayong, boleh email ayong laju-laju ok...
atikah_zaid@yahoo.com.my



p/s: sementara stok masih ada! hehe....

Friday, May 17, 2013

POST 113: Update progress 2 weeks before...phewwww!!!!


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

lamanya tak membebel...serius stress! Sbb tak dapat luahkan perasaan...huahuahua...
lagi nak kahwin lagi banyak kerja..stress oiiii...apa-apa pun minggu depan last week kerja, lepas tu nak cuti panjang..and come back with new title...hehe...harap-harap semua berjalan lancar...aamiin...cuti nak release segala stress, nak holiday, nak happy, nak honeymoon, jangan sesiapa berani kacau eh...hahaha...

ok, sebelum berangan nak holiday segala bagai, ada misi yang wajib diselesaikan dulu ye...huhu...
jom ayong nak share progress terkini...dah lama tak share dengan korang kan...

tarikh kahwin-done!
done! 1/6/13 @ 22 rejab 1434 bakal menjadi hari bersejarah itu...save the date k...hehe..

tempat-done!
nikah dan resepsi semua kat dewan yong peng, dah booking, nak setel payment a week before...
thanks mdyp!


tema - done!
erkkk...yg ni last2 jd tema pelangi kot...haha...ada pink, hijau, biru, silver...hamekaw!haha...tak kisahlah...asalkan semua selamat dan berjalan lancar...dah cukup...hehe...

catering - done!
untuk resepsi memang dah lama booking dengan pakcik shukor, ayong pernah cerita kat sini...payment pun dah bayar separuh...harap-harap pakcik shukor and crew akan buat yg the best untuk majlis ayong....masak sedap-sedap ye pakcik...hehe...pakcik shukor akan setelkan sekali pa system dengan kompang...harap-harap semua ok...
lagi satu untuk majlis ayong akan ada ayam tempayan...ni pun dah bayar deposit...done!

jamuan nikah - not yet!
untuk nikah belum booking lagi, ikut ummi je...
insyaAllah dalam seminggu dua ni akan setelkan bab ni...jamuan simple je...

homestay - done!
untuk makluman, family along akan datang dari kelate, family ummi abah ayong pun jauh-jauh...so kitorang memang kena cari baaaaanyak homestay...rumah memang tak muat la..huhu...mula-mula untuk family along dah booking homestay safar inn dekat masjid yong peng dari bulan lepas, tapi tiba-tiba dia call blk minggu lepas bagitau dah ada orang booking pulak...geram betul...dah menggelabah nak cari lain..bukan senang tau saat-saat genting ni sebab masa tu cuti sekolah...call sana sini semua penuh...huhu...tapi at last masalah ni dah setel...alhamdulillah...tinggal tunggu hari kejadian je...

kad jemputan - done!
wahhhh!!akhirnya kad dah boleh consider siap edar dan pos...harap-harap tetamu nanti cukup dengan apa yang dirancang...risau jugak ni takut telebih atau terkurang...huahuahua...apa pun, yang penting kita dah jemput, lebih dari tu, kita tawakal la kan?

transport family along - done!
ni pun dah booking...lega...sebab ni agak last minit jugak la cari...huhu...semoga semua selamat pergi dan balik...ni la kekurangan jodoh jauh-jauh, kos transport je....fuhhhh!!urut dada nak bayor...huhu...

prosedur nikah - done!
yang ni pun alhamdulillah semua dah setel! tinggal tunggu hari kejadian je...tok kadi pun dah noted...oh!!tetibe teringat, tinggal nak asingkan duit upah kadi dan saksi...

hantaran - not yet!
hoho...bab ni adalah bab yg ayong rasa paling mencabar!
nak upah orang mahal, konon-konon gigih nak buat sendiri..tapi susahnya...huhu...tapi ok la jugak barang-barang deco semua dah beli...tinggal nak cucuk-cucuk bunga je...tu pun termenung setengah jam ok..last-last bungkus semua, simpan balik...rasanya nanti seminggu sebelum la baru buat...
bila dah terdesak mesti idea datang kan? chaiyok chaiyok ayong!!!!

handbouquet - done!
nothing to say..tinggal tunggu masa nak review je...tak sabar!hehe..

inai - done!
dah booking jugak...at last, dapat jugak yg murah...tapi terjadi mahal jugak sebab orang buat inai ni ada spa, then tergoda dengan offer pakej spa kahwin...huhu..tapi takpelah, memang sangat-sangat perlukan spa sebelum kahwin ni...huahuahua...

deco stage nikah dan dewan - done!
considered done by bridal nanti...harap-harap team bridal ayong buat yang the best ok...
nanti boleh review best-best...hehe...
bunting, banner, welcome board, centerpiece semua dah siap..
tinggal tunggu masa nak pasang je..thumbs up!

photocorner + guestcorner + meja hadiah - done!
deco background considered done by bridal...segala deco dan props pun dah siap..tunggu masa pasang jugak...alhamdulillah...lega dah buat awal-awal part ni...sebab kalau tunggu nak buat sekarang, memang haru biru la..huhu...so for all future b2b, memang bagus kalau korang start prepare awal-awal lagi-lagi untuk benda yang nak diy, setahun sebelum pun takpe...biar orang kata excited, tak menyabor ke apa..yang penting semua settle on time...sebab seriously makin dekat ni makin banyak benda-benda unexpected berlaku...nak berperang dengan vendor lagi...haha...

doorgift - not yet!
part ni pun ada perubahan sikit...terpaksa tukar...nasib baik ada plan b...apa pun, semua barang dah siap beli, tinggal packing je...kena mintak jasa baik ummi dan adik-adik tolong packing...banyak...huhu...

baju nikah dan resepsi - not yet!
baju nikah otw buat lagi...huhu...ada kena alter lagi, insyaAllah sabtu ni final fitting..harap-harap ok dah...then settle semua aksesori...
baju resepsi kena tunggu seminggu sebelum baru boleh fitting...kena tunggu along datang johor...one more kekurangan tunang jauh ni...huhu...

MUA - done!
bab ni memang dah booking lama jugak..tinggal nanti tadah jela muka kat kak ima...
kak ima mekap saya cantik-cantik ye nanti...hehe...
dah pernah review kat sini...

deco bilik pengantin - not yet!
untuk bilik pengantin buat simple-simple je, bagi cantik-cantik untuk pengantin selesa tidur je...hehe...
nanti ayong cerita progress bilik tidur ni ye..tak sempat...
apa pun, nak thanks untuk ummi dan abah sebab sponsor almari, meja solek, cat baru semua ikut kaler ayong suka...terima kasih sangat-sangat...serius terharu...huhu...

honeymoon + post wedding photoshoot - done!
hehehe...bab ni awal-awal dah setel...excited tak?tak saborrr...kuang kuang kuang...

so far semua macam ok dan undercontrol...sekarang memang banyak berdoa mintak semua dipermudahkan je lepas tu mintak semua berjalan seperti yang dirancang...aamiin..tak sabar nak selesaikan semua, nak rest...hehe..yang penting sekali, semoga semuanya diberkati Allah...aamiin3...
~pray hard~

Saturday, May 4, 2013

POST 112: 2nd GA: MG & Emas


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Next entry for today...hoyeah!!
dah lama ayong tak join ga kan?
tengah-tengah blogwalking tadi teringat MG ada buat ga...and ada relation dengan emas...wowww!! haruslah join...hehe...
seperti biasa, ambil mood ga dulu..tepek banner dia..

kalau nak join jugak, klik pic untuk terus terjah blog MG ok

syarat MG tuk ga ni senang je..ada 2 pilihan, boleh melalui fb atau blog...kalau fb korang kena like page Emas Kayangan GSR, lepas tu kena teka BERAT dua-dua cincin ni, then share...kalau nak join melalui blog just follow blog MG, then teka berat cincin tu jugak, like page penaja (Emas Kayangan GSR), lepas tu kena buat entry sikit pasal emas idaman, then submit...senangkan?hehe...
senang tak senang, susah jugak nak teka berat cincin tu..hehe...tapi berbaloi kot dengan hadiahnya...
hadiah untuk ga kalau join kat fb: 1g gold bar 999
hadiah untuk ga kalau join kat blog: sebentuk cincin silver

so ayong teka jumlah berat dua-dua cincin tu 6.8gram...
kalau nak cerita emas idaman ayong, ayong suka design yang bentuk-bentuk abstrak dan moden...ada love-love ke...hehe...lagi satu, emas tu mesti nampak sangat bling-bling, tak kisahlah dihiasi dengan batu-batu permata macam mana pun asalkan nampak bling-bling...tak suka yang plain jela...hehe....
gambaran emas idaman ayong tu macam ni...
amacam?
design moden dan bling-bling....hehe..
insyaAllah nanti kalau ada rezeki Allah nak bagi siapa tau kan?
aamiin....

sekian ga untuk MG...kalau korang nak join, still ada masa lagi....besok deadline...tapi kalau takde winners akan extend...so wait and see ya!
thanks a lot MG for this wonderful ga!!

POST 111: Kurang Dari Sebulan.....Fuhhhhhhhhhhhh...............


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

hoho...lamanya tak membebel kat sini...patut tahap stress meningkat...tak dapat meluahkan perasaan....huahuahua...
pejam celik pejam celik dah masuk bulan 5...maksudnya kurang dari sebulan big day kitorang....fuhhhh...memang terasa debarannya, kegelabahannya, kekalutannya, ke'stress'annya, ketakutannya dan segala "ke....nya"....huhu...
ni planner ayong untuk bulan 5....serabut!haha..


progress setakat ni alhamdulillah ok je sebenarnya...ayong je terlebih risau...memang selagi belum hari kejadian, selagi tu la perasaanku takkan tenang..nasib baik la majlis sehari je...huhu...
so bulan ni memang agak struggle dengan kerja yang menimbun, bajet nak siapkan apa yang patut sebelum kahwin, harap-harap mampulah...bulan ni jugak bulan menghabiskan duit saving yang kitorang dah kumpul selama setahun...sadis tengok duit menerjunkan diri seperti air terjun...huhu....
apa pun, doakan semuanya selamat dan berjalan lancar ye....tu je harapan ayong...dan semoga majlis ini menjadi kenangan indah dalam memori kitorang...aamiin...

p/s: dulu nak sangat cepat kahwin, ni dah bulan depan nak kahwin nak slowkan masa pulak...manusia memang tak pernah bersyukur...huhu...oh lagi satu, selamat mengundi besok! pilihan di tangan kita...semoga Allah mengurniakan yang terbaik untuk Malaysia...aamiin...