❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Friday, May 17, 2013

POST 113: Update progress 2 weeks before...phewwww!!!!


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

lamanya tak membebel...serius stress! Sbb tak dapat luahkan perasaan...huahuahua...
lagi nak kahwin lagi banyak kerja..stress oiiii...apa-apa pun minggu depan last week kerja, lepas tu nak cuti panjang..and come back with new title...hehe...harap-harap semua berjalan lancar...aamiin...cuti nak release segala stress, nak holiday, nak happy, nak honeymoon, jangan sesiapa berani kacau eh...hahaha...

ok, sebelum berangan nak holiday segala bagai, ada misi yang wajib diselesaikan dulu ye...huhu...
jom ayong nak share progress terkini...dah lama tak share dengan korang kan...

tarikh kahwin-done!
done! 1/6/13 @ 22 rejab 1434 bakal menjadi hari bersejarah itu...save the date k...hehe..

tempat-done!
nikah dan resepsi semua kat dewan yong peng, dah booking, nak setel payment a week before...
thanks mdyp!


tema - done!
erkkk...yg ni last2 jd tema pelangi kot...haha...ada pink, hijau, biru, silver...hamekaw!haha...tak kisahlah...asalkan semua selamat dan berjalan lancar...dah cukup...hehe...

catering - done!
untuk resepsi memang dah lama booking dengan pakcik shukor, ayong pernah cerita kat sini...payment pun dah bayar separuh...harap-harap pakcik shukor and crew akan buat yg the best untuk majlis ayong....masak sedap-sedap ye pakcik...hehe...pakcik shukor akan setelkan sekali pa system dengan kompang...harap-harap semua ok...
lagi satu untuk majlis ayong akan ada ayam tempayan...ni pun dah bayar deposit...done!

jamuan nikah - not yet!
untuk nikah belum booking lagi, ikut ummi je...
insyaAllah dalam seminggu dua ni akan setelkan bab ni...jamuan simple je...

homestay - done!
untuk makluman, family along akan datang dari kelate, family ummi abah ayong pun jauh-jauh...so kitorang memang kena cari baaaaanyak homestay...rumah memang tak muat la..huhu...mula-mula untuk family along dah booking homestay safar inn dekat masjid yong peng dari bulan lepas, tapi tiba-tiba dia call blk minggu lepas bagitau dah ada orang booking pulak...geram betul...dah menggelabah nak cari lain..bukan senang tau saat-saat genting ni sebab masa tu cuti sekolah...call sana sini semua penuh...huhu...tapi at last masalah ni dah setel...alhamdulillah...tinggal tunggu hari kejadian je...

kad jemputan - done!
wahhhh!!akhirnya kad dah boleh consider siap edar dan pos...harap-harap tetamu nanti cukup dengan apa yang dirancang...risau jugak ni takut telebih atau terkurang...huahuahua...apa pun, yang penting kita dah jemput, lebih dari tu, kita tawakal la kan?

transport family along - done!
ni pun dah booking...lega...sebab ni agak last minit jugak la cari...huhu...semoga semua selamat pergi dan balik...ni la kekurangan jodoh jauh-jauh, kos transport je....fuhhhh!!urut dada nak bayor...huhu...

prosedur nikah - done!
yang ni pun alhamdulillah semua dah setel! tinggal tunggu hari kejadian je...tok kadi pun dah noted...oh!!tetibe teringat, tinggal nak asingkan duit upah kadi dan saksi...

hantaran - not yet!
hoho...bab ni adalah bab yg ayong rasa paling mencabar!
nak upah orang mahal, konon-konon gigih nak buat sendiri..tapi susahnya...huhu...tapi ok la jugak barang-barang deco semua dah beli...tinggal nak cucuk-cucuk bunga je...tu pun termenung setengah jam ok..last-last bungkus semua, simpan balik...rasanya nanti seminggu sebelum la baru buat...
bila dah terdesak mesti idea datang kan? chaiyok chaiyok ayong!!!!

handbouquet - done!
nothing to say..tinggal tunggu masa nak review je...tak sabar!hehe..

inai - done!
dah booking jugak...at last, dapat jugak yg murah...tapi terjadi mahal jugak sebab orang buat inai ni ada spa, then tergoda dengan offer pakej spa kahwin...huhu..tapi takpelah, memang sangat-sangat perlukan spa sebelum kahwin ni...huahuahua...

deco stage nikah dan dewan - done!
considered done by bridal nanti...harap-harap team bridal ayong buat yang the best ok...
nanti boleh review best-best...hehe...
bunting, banner, welcome board, centerpiece semua dah siap..
tinggal tunggu masa nak pasang je..thumbs up!

photocorner + guestcorner + meja hadiah - done!
deco background considered done by bridal...segala deco dan props pun dah siap..tunggu masa pasang jugak...alhamdulillah...lega dah buat awal-awal part ni...sebab kalau tunggu nak buat sekarang, memang haru biru la..huhu...so for all future b2b, memang bagus kalau korang start prepare awal-awal lagi-lagi untuk benda yang nak diy, setahun sebelum pun takpe...biar orang kata excited, tak menyabor ke apa..yang penting semua settle on time...sebab seriously makin dekat ni makin banyak benda-benda unexpected berlaku...nak berperang dengan vendor lagi...haha...

doorgift - not yet!
part ni pun ada perubahan sikit...terpaksa tukar...nasib baik ada plan b...apa pun, semua barang dah siap beli, tinggal packing je...kena mintak jasa baik ummi dan adik-adik tolong packing...banyak...huhu...

baju nikah dan resepsi - not yet!
baju nikah otw buat lagi...huhu...ada kena alter lagi, insyaAllah sabtu ni final fitting..harap-harap ok dah...then settle semua aksesori...
baju resepsi kena tunggu seminggu sebelum baru boleh fitting...kena tunggu along datang johor...one more kekurangan tunang jauh ni...huhu...

MUA - done!
bab ni memang dah booking lama jugak..tinggal nanti tadah jela muka kat kak ima...
kak ima mekap saya cantik-cantik ye nanti...hehe...
dah pernah review kat sini...

deco bilik pengantin - not yet!
untuk bilik pengantin buat simple-simple je, bagi cantik-cantik untuk pengantin selesa tidur je...hehe...
nanti ayong cerita progress bilik tidur ni ye..tak sempat...
apa pun, nak thanks untuk ummi dan abah sebab sponsor almari, meja solek, cat baru semua ikut kaler ayong suka...terima kasih sangat-sangat...serius terharu...huhu...

honeymoon + post wedding photoshoot - done!
hehehe...bab ni awal-awal dah setel...excited tak?tak saborrr...kuang kuang kuang...

so far semua macam ok dan undercontrol...sekarang memang banyak berdoa mintak semua dipermudahkan je lepas tu mintak semua berjalan seperti yang dirancang...aamiin..tak sabar nak selesaikan semua, nak rest...hehe..yang penting sekali, semoga semuanya diberkati Allah...aamiin3...
~pray hard~

No comments: